Παπαθεοδώρου: «Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν»

Γιάννης Ράμμας
Παπαθεοδώρου: «Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε πως οι τελευταίες νίκες έχουν δώσει στην Εθνική Εφήβων την απαραίτητη ψυχολογία να νικήσουν και τη Γαλλία (31/7, 21:15/ΕΡΤ2) στη Βόλο και την πίεση της πρόκρισης στην 4άδα του U18 Eurobasket.

Ο 40χρονος ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για...

...την προημιτελική αναμέτρηση στο κλειστό της Νέας Ιωνίας: «Φτάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία πραγματικά έχει κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά μέχρι τώρα. Διακρίνεται για την αθλητικότητά της και τα καλά ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών της. Όμως, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, ότι πραγματικά θα κάνουμε μία καλή εμφάνιση με βασικό στόχο να περιορίσουμε τον αιφνιδιασμό των αντιπάλων και τα επιθετικά ριμπάουντ που είναι η μεγάλη τους δύναμη στην επίθεση κι από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στην άμυνά τους που είναι πολύ πιεστική, να βγάλουμε καθαρές φάσεις και να 'χουμε καλές επιλογές για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και στην άμυνά μας σε ισορροπία, μη δίνοντάς τους αιφνιδιασμό, μη δίνοντάς τους δηλαδή το δικαίωμα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο που είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα».

...την προ ημερών φιλική ήττα απ' τη Γαλλία (52-67 στις 19/7) στο ίδιο κλειστό: «Τα φιλικά είναι άλλα παιχνίδια. Είχαμε χάσει τον αγώνα με μία διαφορά αρκετά μεγάλη, είχαμε κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό, είναι ένας προημιτελικός, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν πριν από περίπου 10 ημέρες. Πιστεύω ότι θα 'ναι ένα σκληρό και πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

...την ψυχολογία όλων μετά το 3/3 στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης: «Σ' αυτές τις ηλικίες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η κάθε νίκη κι η κάθε ήττα που κάνεις. Μπορεί ν' αλλάξει την εικόνα μίας ομάδος σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς καταφέραμε και κάναμε 3 νίκες ουσιαστικά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικές εμφανίσεις. Χθες (29/7) καταφέραμε να νικήσουμε ένα παιχνίδι με παιδιά που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, τώρα όλα τα παιδιά έχουν μπει στην εξίσωση, είναι χρήσιμα και μπορούν να βοηθήσουν. Η εικόνα μας στη δεύτερη φάση ήταν πολύ καλύτερη. Αυτό δε λέει κάτι. Αύριο (31/7) είναι ένα άλλο παιχνίδι, διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετικό "πρέπει" για εμάς. Είναι νοκ άουτ αγώνας. Είμαστε, όμως, σε καλή κατάσταση, έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και θα 'μαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι».

...την πίεση: «Η πίεση σ' αυτό το επίπεδο θα υπάρχει. Εννοείται πως πρέπει να μάθουν να ζουν στην πίεση. Αυτό που 'χαμε κατακρίνει ήταν κάποια πολύ αρνητικά σχόλια σε βαθμό ειρωνείας για τα παιδιά. Η ομάδα θα έχει καλές και κακές στιγμές, το ίδιο κι οι παίκτες. Η κριτική θα υπάρχει, δεν είναι κακό και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ' αυτό. Η κριτική κάνει καλό, αλλά να μη φτάνει στο όριο της ειρωνίας και της προσβολής ειδικά για τα παιδιά».

...το κοινό του Βόλου και τη συμπαράστασή του καθόλη τη διάρκεια της τελικής φάσης: «Έχουμε ένα καλοκαίρι στο οποίο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την εθνική ομάδα. Και στην Κρήτη, αλλά και εδώ μιλάμε για κόσμο που είναι πολύ ενθουσιώδης, μετά την εμφάνιση με την Τουρκία πραγματικά ήταν συγκινητική η παρουσία του κόσμου. Νιώθουμε πολύ μεγάλη τη συμπαράστασή του. Ξέρουμε ότι αύριο (31/7) θα 'ναι γεμάτο το γήπεδο. Αυτό δημιουργεί ενθουσιασμό στα παιδιά. Αν το διαχειριστούμε σωστά αυτό τον ενθουσιασμό, θα 'ναι κάτι πολύ θετικό για την ομάδα μας».

 

Τελευταία Νέα