Δέδας: «Βασικό συστατικό, η συνέπεια»

Δέδας: «Βασικό συστατικό, η συνέπεια»

Φάνης Παναγιώτου
Δέδας: «Βασικό συστατικό, η συνέπεια»

bet365

Ο Γιώργος Δέδας -αρχηγός του ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Κώστα Χαραλαμπίδη- έκανε τον απολογισμό της σεζόν, η οποία βρήκε τον “Δικέφαλο” ξανά στην 3η θέση της Basket League.

Η συνέντευξη του Γιώργου Δέδα στο esake.gr:

Στις «ευθύνες» του Γιώργου Δέδα προστέθηκε και η αρχηγία του ΠΑΟΚ για περίπου έξι μήνες. Για να ακριβολογούμε, από την επομένη του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Χαραλαμπίδη στον εκτός έδρας αγώνα με την Ζιέλονα Γκόρα για το Eurocup. Βέβαια, οι παρεμβάσεις του δεν ήταν πολλές καθώς οι καλοί χαρακτήρες και η χημεία που χαρακτήριζε το αγωνιστικό τμήμα περιόρισαν τη δράση του. «Απλά έλεγα το 'ένα, δύο τρία' πριν το ζντο», παραδέχθηκε μετά την 3η νίκη επί του Αρη στο Nick Galis Hall που σήμανε και την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ετσι υλοποιήθηκε ο βασικός στόχος της ομάδας, ήταν το επιστέγασμα μια χρονιάς που περιλάμβανε πολλές ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. «Η χρονιά είναι πετυχημένη δεδομένης της πορείας της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα κατακτήσαμε την 3η θέση, στην Ευρώπη ήμασταν απόλυτα ανταγωνιστικοί απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και στο Κύπελλο Ελλάδος χάσαμε την πρόκριση στον τελικό για ένα σουτ. Κι όλ' αυτά σε μια χρονιά που στιγματίστηκε από σοβαρούς τραυματισμούς», είπε.

Εδώ βρίσκονται εξάλλου τα δυσάρεστα. Στις απώλειες παικτών που είχαν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. «Οι τραυματισμοί προκάλεσαν τη δική μας αγωνία. Είναι δύσκολο να βλέπεις παιδιά, με τα οποία βρίσκεσαι μαζί πολλές ώρες σε καθημερινή βάση, να χάνουν μια ολόκληρη χρονιά λόγω τραυματισμού. Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα. Η ομάδα φρόντισε να καλύψει τα κενά με τους Μπρέμερ, Σιναντίνοβιτς και Χαριτόπουλο, αυτό όμως δεν μείωσε την πικρία που νιώσαμε βλέποντας τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Κώστα Κακαρούδη να αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς», συμπλήρωσε.

Οι αγώνες με τον Αρη εμπεριείχαν άγρια ομορφιά. Πάντα υπάρχει στις μονομαχίες μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης. Η βάση του ΠΑΟΚ για την τελική επικράτηση ήταν το πλεονέκτημα της έδρας. «Από τη στιγμή που καταφέραμε να γυρίσουμε το πρώτο παιχνίδι και να κατακτήσουμε τη νίκη, ένιωθα βέβαιος ότι θα τα καταφέρναμε. Ο πρώτος αγώνας ήταν κομβικής σημασίας επειδή προστατεύσαμε την έδρα μας, αλλά και λόγω της ανατροπής που κάναμε. Γενικότερα όμως, νιώθαμε ασφάλεια λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Συν τοις άλλοις, ξέραμε πολύ καλά τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε γιατί ο Αρης μας είχε κερδίσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος», σημείωσε ο Γιώργος Δέδας και αναφέρθηκε στο κύριο χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΟΚ. «Το βασικό συστατικό της ομάδας ήταν η συνέπεια. Χαράξαμε επί ενός συγκεκριμένου στυλ, ήμασταν μια ομάδα που ξεκινούσε από την άμυνα, η προσήλωση που είχαμε στον συγκεκριμένο τομέα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Υπό την έννοια ότι, ακόμη και σε παιχνίδια όπου η λειτουργία μας στην επίθεση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, η άμυνα ήταν σταθερή κι αυτό μας βοήθησε ώστε να κερδίσουμε παιχνίδια».

Μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Αρη στην σειρά των μικρών τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ «άνοιξε» μια συζήτηση περί… ταβανιού. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τούτη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να οριοθετήσει στόχο υψηλότερο από την 3η θέση. «Με πληγώνει που το λέω, οφείλω όμως να είμαι ρεαλιστής. Η κατάκτηση της 3ης θέσης σημαίνει ότι εξασφαλίσαμε θέση στο Eurocup της επόμενης περιόδου. Αυτό είναι το ταβάνι μας. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που μεγάλωσαν με τις ιστορικές μονομαχίες του ΠΑΟΚ με τον Αρη, πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ζωή κάνει κύκλους. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, να χτίσουμε μια ομάδα. Στη συνείδηση του κόσμου είμαστε η καλύτερη ομάδα πίσω από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό», είπε.

Εξέφρασε όμως κι ένα παράπονο. Οπως και ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος της σειράς των αγώνων με τον Αρη. Στους δύο αγώνες απέναντι στους «κίτρινους» στο PAOK SPORTS ARENA, ήταν μικρή η προσέλευση του κόσμου. «Δε νομίζω ότι η απουσία του κόσμου σχετίζεται με την έλλειψη του στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος», είπε ο Γιώργος Δέδας και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερος, προσωπικά δεν έχω καταφέρει να τον ψυχολογήσω. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να απαξιώσει την ομάδα του και σε άλλες περιπτώσεις να την θεοποιήσει. Είδατε κι εσείς την μαζικότητα με την οποία υποστήριξε τις ομάδες του βόλεϊ και του χάντμπολ, ενώ στο διάστημα κατά το οποίο η ποδοσφαιρική ομάδα ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος, η Τούμπα γέμιζε κατά το ήμισυ. Στη δε δική μας περίπτωση και φέτος κάναμε νέο ρεκόρ, σημειώσαμε 19 νίκες στην κανονική διάρκεια, εκτιμώ ότι αποδώσαμε καλό μπάσκετ, στην Ευρώπη αντιμετωπίσαμε εξαιρετικές ομάδες, αλλά το επίπεδο υποστήριξης της προσπάθειας ήταν χαμηλό. Μάλλον θα πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς μια γενιά μπασκετικών φιλάθλων».

Σχετικά με την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο στόχος του ΠΑΟΚ θα είναι η διατήρηση των κεκτημένων, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εικόνα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. «Περιμένω ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Εμείς κατακτήσαμε την 3η θέση και σύμφωνα με τα όσα διαβάζω τόσο ο Αρης όσο και η ΑΕΚ θα παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στην επόμενη χρονιά. Γενικότερα όμως, το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο γιατί θα είναι αποκεντρωμένο. Κι αν ρίξουμε μια ματιά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματος, σχεδόν σε όλα κάθε πόλη διαθέτει και την δική της ομάδα στην μεγάλη κατηγορία», είπε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα