Ο Γιάννης Ιωαννίδης κοουτσάρει για την Αγάπη και την Ελπίδα (pics)

Gazzetta team
Ο Γιάννης Ιωαννίδης κοουτσάρει για την Αγάπη και την Ελπίδα (pics)

bet365

Το γήπεδο είχε γεμίσει από νωρίς και όλοι περίμεναν τους παλαίμαχους του μπάσκετ για έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους. Στις κερκίδες του κλειστού “Γεώργιος Παπασιδέρης”, στο Κορωπί οι γονείς και τα παιδιά του Συλλόγου Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Αγάπη και Ελπίδα” περίμεναν με αγωνία να ξεκινήσει η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα μπάσκετ του Κορωπίου και του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος.

Ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που βρισκόταν από νωρίς σε εξέλιξη, για τα play off του πρωταθλήματος εμπόδισε μερικά από τα μεγάλα ονόματα να βρεθούν στο γήπεδο. Ωστόσο, ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν εκεί για να κοουτσάρει, να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί στους παίκτες του για τα λάθη που έκαναν στο παρκέ και να νιώσει, για μία ακόμη φορά, τη συγκίνηση του παιχνιδιού. Σε μια γωνιά παρακολουθούσε και ένας, ακόμη, “γίγαντας του μπάσκετ, ο Στιβ Γιατζόγλου, που δεν αγωνίστηκε, αλλά τράβηξε πάνω του τα φλας.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια διατέθηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγιου “Αγάπη και Ελπίδα” και ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στο News4all για τη χαρά που δίνει στους βετεράνους ηυ συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες: “Συνδυάζουμε δύο θετικά στοιχεία” είπε ο κόουτς “το ότι βοηθάμε ανθρώπου που έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα και δημιουργούμε τους καινούργιους φιλάθλους του μπάσκετ. Κερδίσαμε πολλά από τον αθλητισμό και με αυτό τον τρόπο ανταποδίδουμε”. Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι “η κρίση έχει δυσκολέψει περισσότερο τους φτωχούς και αυτό είναι το νόημα και της αλληλεγγύης”, ενώ, μιλώντας στους παρευρισκομένους κάλεσε τους γονείς να έχουν τα παιδιά τους κοντά στον αθλητισμό γιατί είναι το μοναδικό ανάχωμα ενάντια στα ναρκωτικά.

Στο News4all μίλησε και η Μαρία Νουχάκη, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου και μητέρα αυτιστικού παιδιού, που μίλησε για την παντελή έλλειψη υποδομών για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες: “Δεν ούτε καν σχολεία που να δίνουν μια πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πόσο μάλλον αυτό το κάτι παραπάνω που ζητάμε εμείς για τα παιδιά μας. Με την κρίση, οι πρώτοι που έχουν πληγεί είναι τα άτομα με αναπηρία”.

Ο Σύλλογος Αγάπη και Ελπίδα γεννήθηκε από γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, το 2005, στο Κορωπί, σε μια μικρή κοινωνία, που αντιμετώπιζε ως τότε το θέμα αυτό ως ταμπού. Σκοπός, αρχικά, ήταν να απασχολούνται τα παιδιά, στον ελεύθερο χρόνο τους. Σήμερα, ο σύλλογος απασχολεί περίπου 20 παιδιά, με τη βοήθεια δασκάλων και εθελοντών. Το μεγάλο κέρδος, ωστόσο, από το 2005 μέχρι σήμερα, ήταν το γεγονός ότι με τις προσπάθειες του συλλόγου το αρχικό σοκ που προκάλεσε η εικόνα των παιδιών αυτών στη συντηρητική κοινωνία της περιοχής έδωσε τη θέση του στην αποδοχή και στο σπάσιμο των ταμπού που αφορούσαν την αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Για την ιστορία οι ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο με τις εξής συνθέσεις:

Βετεράνοι: Καζιάννης, Ντάκουλας, Σιούτης, Βουρτζούμης, Κουκλάκης, Κασουρίδης, Χριστοδούλου και Τόλιας.

ΓΣ Κορωπίου: Μερκούρης, Φαραζής, Λάμπρου, Μελάς, Κούσουλας, Κούργιας, Υφαντής, Κάτσαρης, Κερασοβίτης, Νικολού, Τσιούμπρης, Παπαδόπουλος, Πολίτης Φρούσιος.

Με την ομάδα του Κορωπίου αγωνίστηκαν επίσης αρκετοί παλαίμαχοι παίκτες, ενώ το τελικό σκορ ήταν 94-74 υπέρ των βετεράνων.

 

Τελευταία Νέα