Σφαιρόπουλος: «Έτσι πρέπει να παίζουμε»

Σφαιρόπουλος: «Έτσι πρέπει να παίζουμε»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χάρηκε από τη διάθεση των παικτών του και στα 40', αλλά θα ήθελε λιγότερα λάθη.

Ο Ολυμπιακός έκανε με άνεση το 1-0 στην ημιτελική φάση των playoffs απέναντι στον Άρη. Ο προπονητής των γηπεδούχων σαφέστατα και ήταν ικανοποιημένος από όλα όσα εόδε από τους παίκτες του στο παρκέ, ωστόσο εντόπισε και λάθη.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε, «Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι, όπως πρέπει να αντιμετωπίζεις έναν ημιτελικό. Ο Αρης είναι σοβαρή ομάδα που ξέρει που θα χτυπήσει. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τους βγάλουμε από το πλάνο τους. Το σημαντικότερο είναι η διάρκεια και η προσήλωση που έδειξαν οι παίκτες σε όλο το ματς. Είναι σημαντικό ότι όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι στο πνεύμα της ομάδας και αυτό το είχαμε σε απόλυτο βαθμό. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος γιατί όσα παιδιά ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν τα πάντα. Δεν μας ενδιαφέρει το σκορ, αλλά μόνο το 1-0. Μετράνε οι νίκες, όχι οι διαφορές. Εχει γίνει μόνο το 1-0 και τίποτα άλλο».

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια στο θέμα της διάθεσης και της ενέργειας που έβγαλαν οι παίκτες του, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε, «δεν με εκπλήσσει καθόλου. Οταν έχει υψηλούς στόχους πρέπει πάντα να δίνεις το maximum. Είναι θέμα νοοτροπίας. Υπάρχουν κάποιες μέρες που δεν ήμαστε στο 100%. Δεν είναι έκπληξη όμως το σημερινό. Είναι ο τρόπος δουλειάς μας. Το ζητάμε από την αρχή μέχρι το τέλος».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε και τι δεν του άρεσε στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του, «κάναμε 12 λάθη. Δεν είναι μεγάλος ούτε μικρός αριθμός, αλλά κάναμε μερικά χωρίς πίεση, λάθη συγκέντρωσης δηλαδή. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη αυτά. Πρέπει να παίζουμε με συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να μας ενδιαφέρει το σκορ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα