Ο Σάκης Καρύδας στο gazzetta.gr για την άνοδο του Αρκαδικού

Ο Σάκης Καρύδας στο gazzetta.gr για την άνοδο του Αρκαδικού

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Σάκη Καρύδα, ο οποίος μία χρονιά μετά την ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ που οδήγησε τον Κόροιβο στην Α1, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ιστορικής ανόδου του Αρκαδικού!

Ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν. Στις 3 Μαϊου 2014 ο Σάκης Καρύδας έγινε ο ήρωας του Κόροιβου! Η ομάδα της Ηλείας υποδέχτηκε την Καβάλα σ’ ένα σπουδαίο ματς με φόντο την Α1 και με 3’’ ν’ απομένουν έβαλε την ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ, η οποία έστειλε τον Κόροιβο στη μεγάλη κατηγορία!

Μετά από 365 ημέρες ο πολύπειρος γκαρντ πανηγυρίζει ξανά! Αυτή τη φορά την άνοδο του Αρκαδικού στη Basket League! Η ομάδα της Τρίπολης έφτασε σε μία ιστορική επιτυχία και ο Σάκης Καρύδας ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Μόνο λίγες δεν ήταν οι φορές που μέσα στη διάρκεια της σεζόν έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του τόσο με τους πόντους που σημείωσε, όσο και με τις ασίστ που μοίραζε…

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Σάκη Καρύδα, ο οποίος σχολίασε το ματς με το Ψυχικό, υπογράμμισε τα “κλειδιά” της ανόδου, μίλησε για το κλίμα στην ομάδα και παράλληλα αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ομάδες από την επαρχία με υγεία και γεμάτα γήπεδα.

Σάκη, πού κρίθηκε το ματς με το Ψυχικό. Φανήκατε απόλυτα έτοιμοι…
Τα δώσαμε όλα από την αρχή του ματς. Βγάλαμε ενέργεια, αποφασιστικότητα, πάθος και συγκέντρωση, κάτι που μας επέτρεψε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη και μάλιστα σχετικά εύκολα!

Πλέον, η ομάδα είναι κι επίσημα στη Basket League. Τα σημεία “κλειδιά” για την άνοδο ποια ήταν;
Η συγκέντρωση που είχαμε σ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν σίγουρα καθοριστική. Παρά το κακό ξεκίνημα μείναμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, δουλέψαμε σκληρά και βλέπαμε κάθε παιχνίδι σαν… τελικό! Έτσι καταφέραμε να φτάσουμε μία αγωνιστική πριν το φινάλε να έχουμε φτάσει σ’ αυτή την ιστορική άνοδο για την ομάδα και μάλιστα με διαφορά από τον τρίτο της βαθμολογίας. Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό κι είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε.

Θέλουμε να μας πεις δύο λόγια για τον coach Καστρίτη, αλλά και για το κλίμα στην ομάδα...
Ο coach είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Πρόκειται για έναν εργάτη της ομάδας, ο οποίος δούλευε καθημερινά για να είμαστε εμείς καλύτεροι και να φτάσουμε στον στόχο μας. Όλοι είμαστε χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε μαζί του. Όσο για τη διοίκηση, ο πρόεδρος ήταν καθημερινά στο πλευρό μας και μας έλυνε το παραμικρό πρόβλημα, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι! Η αγάπη των ανθρώπων για τον Αρκαδικό μας έδωσε το κάτι παραπάνω που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στην ιστορική άνοδο.

Καβάλα και Αρκαδικός. Δύο επαρχιακές ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και αυτή ίσως είναι μία καλή λύση για την βελτίωση του πρωταθλήματος. Συμφωνείς;
Είναι δεδομένο πως πρόκειται για κάτι πολύ καλό και πολύ ωραίο. Ανεβαίνουν ομάδες που έχουν κόσμο να τις στηρίξει, ενώ τη νέα χρονιά θα είναι μόλις 4 ομάδες από την Αθήνα στην Α1. Το θέμα είναι να υπάρχει και υγεία. Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδα, να έρθουν οικογένειες.

Σ’ ατομικό επίπεδο τώρα. Πέρυσι οδήγησες τον Κόροιβο στην άνοδο, αλλά έμεινες στην Α2. Για την επόμενη σεζόν ποια είναι τα πλάνα σου;
Υπάρχει ακόμα ένα ματς για να ολοκληρωθεί η χρονιά συνεπώς ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Η σεζόν ήταν υπέροχη απ’ όλες τις απόψεις. Μόλις τελειώσει θα κάτσουμε να συζητήσουμε… Πέρυσι τα βρήκαμε μέσα σε 5 λεπτά! Στον Αρκαδικό υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να συνεργαστείς κι είναι δεδομένο πως είμαι ένας πολύ καλός φίλος της ομάδας είτε συνεχίσω και του χρόνου είτε όχι.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα