Με τόσο ήρεμο τον Σπανούλη, δε γινόταν να χάσει

Με τόσο ήρεμο τον Σπανούλη, δε γινόταν να χάσει

Με τόσο ήρεμο τον Σπανούλη, δε γινόταν να χάσει
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την πειστική νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το «σημάδι» στην αδύνατη πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού και τον καθόλου μεμπτό πανηγυρισμό του Σπανούλη.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ εξελίχθηκε σε μονόλογο για τον Ολυμπιακό και ίσως είναι η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και στο παρκέ. Η απουσία του Γκιστ έπληξε τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι «ερυθρόλευκοι».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού «σημάδευαν» στην επίθεση συνέχεια τον Φώτση. Όχι άμεσα (δηλ. σε φάσεις 1on1), αλλά κάθε φορά που βρισκόταν στην αδύνατη πλευρά. Ο Φώτσης εκτός ότι είδε να μένει στο παρκέ περισσότερο, δεν έχει πλέον και την απαιτούμενη έκρηξη στα πόδια για να προλάβει να δώσει βοήθεια και να παίξει και close out άμυνα στον παίκτη του. Ειδικά στην τρίτη περίοδο ο Πρίντεζης με απλό τρόπο σκόραρε συνέχεια ενώ βρισκόταν στην weak side.

Κάποια λεπτά ως «4» έπαιξε και ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά έγινε αμέσως φανερό πως δεν είναι έτοιμος για ντέρμπι. Στο μέλλον θα είναι, αλλά τώρα όχι.

Ο Παναθηναϊκός επέμενε πολύ στο τρίποντο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέλεξε να ζήσει ή να πεθάνει με αυτά από το τζάμπολ κιόλας. Με 5/30 δεν πας πουθενά ακόμη κι αν λέγεσαι Σικάγο Μπουλς. Οφείλω να ξεκαθαρίσω πως αρκετά από αυτά ήταν άριστες επιλογές, αλλά θυμάμαι πολλά τα οποία ήταν βιαστικά και χωρίς λόγο.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ανάψει και μία λαμπάδα στον Εστεμπάν Μπατίστα. Χάρη σε αυτόν δε γνώρισε συντριβή. Ο Ουρουγουανός ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, αλλά μόνος του. Ο Μπατίστα έκανε πλάκα στον Ντάνστον, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στον Χάντερ και τελείωσε το ματς με ένα άτυπο triple double figure (22π., 13ρ., 12 κερδισμένα φάουλ).

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση, αλλά θα ξεκινήσω από τον προπονητή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην πρώτη του επίσκεψη στο ΟΑΚΑ παρέμεινε πιστός στο αγωνιστικό πλάνο και ήταν ήρεμος στις αντιδράσεις του γεγονός για το οποίο βοήθησε και η εξέλιξη του ματς.

Πάμε και στους παίκτες. Ο Πρίντεζης όπως είπε και ο Αντώνης «βλέπω Τζουράσικ Παρκ» Σαούλης είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πλανήτη. Το παλικάρι κάνει τα πάντα στο παρκέ. Και τα κάνει άριστα.

Ο Ντάρντεν έκανε απλά το καλύτερο ματς της «ερυθρόλευκης» καριέρας του. Στην επίθεση γιατί στην άμυνα πάντα είναι καλός.

Σούπερ Μάντζαρης, Σλούκας και Λοτζέσκι με κρίσιμους πόντους.

Ο καλύτερος όλων όμως ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Χάρη σε αυτόν έφτασε άνετα στη νίκη ο Ολυμπιακός.

Ο Σπανούλης είχε 12 πόντους και 7 ασίστ στην πιο ήρεμη και συγκεντρωμένη παρουσία του στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος. Μακριά από εγωισμούς, μακριά από το «θέλω να το πάρω μόνος μου». Στα πρώτα 12' είχε 4 ασίστ, στο 21' είχε φτάσει τις 7 τελικές πάσες. Απλό παιχνίδι, «διάβαζε» την άμυνα του Παναθηναϊκού και μοίραζε τη μπάλα. Όταν χρειάστηκε σκόραρε κιόλας με τον Ιβάνοβιτς να ρίχνει πάνω του τους Σλότερ, Παππά, Διαματίδη και Μποχωρίδη.

Ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε δεν είχε τίποτα το μεμπτό, το έχει κάνει κι άλλες φορές. Δεν έκανε την παραμικρή άσεμνη χειρονομία. Πανηγύρισε μία νίκη μέσα σε ένα γήπεδο στο οποίο ακούει τα εξ αμάξης, η οποία μάλιστα έδωσε πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα του. Πανηγύρισε μία νίκη στην έδρα του βασικού του αντιπάλου στην Ελλάδα. Που είναι το κακό;

Πολύ ωραίος ανάλογος πανηγυρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Καμπ Νόου. Πολύ εύστοχος του Αμπέντ στο Καραϊσκάκη με τα τόξα και άλλοι πολλοί. Αλίμονο αν δε μπορεί να πανηγυρίσει ένας παίκτης μία σημαντική νίκη στο γήπεδο του αντιπάλου.

ΥΓ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΚΟΝΤΑΣ. ΑΣΤΕΙΑ!!!

ΥΓ 2: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον Παναθηναϊκό. Τα όσα δήλωσε με βρίσκουν αντίθετο, αλλά είναι δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει. Αυτό πάντως με το ότι «Ο Σπανούλης δεν έχει δουλειά στην Ελλάδα. Δεν έχει χώρο στο μπάσκετ» απορώ πως το σκέφτηκε.

Για το βίντεο έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και τα όσα λέει.... τι να πω.

ΥΓ 3: Μπράιαντ Ντάνστον όταν σουτάρει ο αντίπαλος πηγαίνεις και κάνεις box out στον παίκτη σου. Δεν κοιτάς την πορεία της μπάλας στον αέρα με αποτέλεσμα να σου παίρνει καλύτερη θέση ο παίκτης που μαρκάρεις και ακολούθως το επιθετικό ριμπάουντ.

ΥΓ 4: Ο Μπατίστα δεν είναι γρήγορος, δεν πηδάει ψηλά, δεν έχει εκρηκτικά πόδια, αλλά έχει καρδιά και ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του καλύτερα από πάρα πολλά σέντερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.