Παναθηναϊκός vs. Ολυμπιακός: «Μάχη» για την 1η θέση (pics)

Παναθηναϊκός vs. Ολυμπιακός: «Μάχη» για την 1η θέση (pics)
Το gazzetta.gr σας βάζει σε κλίμα… ντέρμπι! Δείτε τους αριθμούς των «αιωνίων» και διαβάστε τ’ αγωνιστικά νέα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν δηλαδή διεξήχθησαν κι οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής. Ωστόσο, τα playoffs της Ευρωλίγκας δεν μπορούσαν να… περιμένουν γι’ αυτό και το μεγάλο ματς θα λάβει χώρα απόψε (2/5, 19:00/Novasports 2) στο ΟΑΚΑ.

ΣΟΚ ΜΕ ΓΚΙΣΤ
Στον Παναθηναϊκό όλα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι να… σκάσει το θέμα του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης κι αναμένονται εξελίξεις, αφού ακόμα δεν έχει γίνει ο έλεγχος στο δεύτερο δείγμα (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει δημιουργήσει αρκετούς προβληματισμούς στο “πράσινο”... στρατόπεδο και παραμένει άγνωστο αν θα εμφανιστεί ο Τζέιμς Γκιστ στο παρκέ ή όχι.

Από εκεί και πέρα, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κόντρα στον Άρη πραγματοποίησε μία άκρως θετική εμφάνιση. Το “Τριφύλλι” ποντάρει στον κόσμο του και παράλληλα υπάρχουν χαμόγελα για την επιστροφή του AJ Σλότερ, που ήταν τραυματίας κι έχασε τα playoffs της Ευρωλίγκας.

ΠΡΩΤΑ ΟΑΚΑ, ΜΕΤΑ ΜΑΔΡΙΤΗ
Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού (αν όχι όλοι) ασχολούνται ακόμα με την… ιστορική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. Το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη παίζει παντού, η αλήθεια, όμως, είναι πως μέσα στην ομάδα ουδείς ασχολείται με τα όσα έγιναν. Βέβαια, αυτό είναι λογικό, αφού ακολουθούν κρίσιμες αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από τη σημερινή (2/5, 19:00/Νovasports 2).

Οι “ερυθρόλευκοι” ασχολούνται αποκλειστικά με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και κανείς δεν μιλάει για το επερχόμενο Final 4. Αγωνιστικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει τα πλάνα του χωρίς τον Όλιβερ Λαφαγέτ, ο οποίος θα μείνει στα… πιτς για περίπου μία εβδομάδα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα κι άπαντες είναι έτοιμοι ενόψει του μεγάλου ματς.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Τι είχε γίνει στο ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στους “αιώνιους”; Το παιχνίδι ήταν στο… πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς έλαβε χώρα στις 27/12. Ήταν το πρώτο ντέρμπι για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο κι ο Ολυμπιακός έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 81-75. Κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, παίκτης “κλειδί’ ο Μπράιαντ Ντάνστον με 13 πόντους. Από την άλλη, εκείνος που είχε ξεχωρίσει για τον Παναθηναίκό ήταν ο Σλότερ, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 4/8 τρίποντα, ενώ καλή εμφάνιση είχαν πραγματοποιήσει ακόμα οι Γιάνκοβιτς & Μαυροκεφαλίδης. Τι σημαίνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Έτσι όπως είναι η βαθμολογία (σ.σ. Ολυμπιακός 22-1, Παναθηναϊκός 21-2) οι “πράσινοι” χρειάζεται να καλύψουν και τη διαφορά των 6 πόντων που είχαν ηττηθεί στο ΣΕΦ. Διαφορετικά οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν την ισοβαθμία και το πλεονέκτημα.

*Oι αριθμοί που ακολουθούν είναι από την Ευρωλίγκα,που έχει σαφώς πιο υψηλό επίπεδο κι είναι πιο δύσκολη για τους δύο... μεγάλους, που στην Ελλάδα έχουν πιο εύκολο έργο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα