Πολ Πιρς, ο... εφιάλτης των Ράπτορς! (vids)

Πολ Πιρς, ο... εφιάλτης των Ράπτορς! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Πολ Πιρς, ο... εφιάλτης των Ράπτορς! (vids)

bet365

Τα τελευταία χρόνια οι Τορόντο Ράπτορς προσπαθούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο, ωστόσο πέφτουν συνεχώς πάνω στον Πολ Πιρς, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε... εφιάλτη τους!

Στις αρχές του 2000 τη φανέλα των Ράπτορς φόρεσαν παικταράδες, όπως ο Βινς Κάρτερ και ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Καναδά προσπαθεί να επιστρέψει στο προσκήνιο. Τόσο πέρυσι (3η), όσο και τη φετινή αγωνιστική περίοδο (4η) τερμάτισαν σε θέσεις που τους επέτρεπαν να μπουν στη "μάχη" των playoffs με πλεονέκτημα έδρας. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν κι εκείνος που τους... πλήγωσε δεν ήταν άλλος από τον Πολ Πιρς!

ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΝΕΤΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ
Οι Μπρούκλιν Νετς είναι μία νέα ομάδα και ήθελε παίκτες που να ξέρουν καλά την postseason και να έχουν το know how από τις αναμετρήσεις των playoffs. Οι Πολ Πιρς & Κέβιν Γκαρνέτ ήταν οι ιδανικοί και γι' αυτό το λόγο αποκτήθηκαν. Όταν, λοιπόν, έφτασε η ώρα των playoffs, οι Νετς (6η θέση) κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν τους Τορόντο Ράπτορς με μειονέκτημα έδρας. Στο Game 1 έγινε το break, με τον Πιρς να έχει συνολικά 15 πόντους, 4 ριμπάουντ & ισάριθμες ασίστ. Ο πολύπειρος φόργουορντ έβαλε ορισμένα μεγάλα και κρίσιμα καλάθια και φώναξε "Αυτό ξέρω να κάνω. Γι' αυτό μ' έφεραν εδώ".

Ο Πιρς ήταν εκείνος που θα πάρει τη μπάλα όταν... καίει. Το είχε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν ως ηγέτης των Σέλτικς, το έκανε και με τη φανέλα των Νετς. Οι Ράπτορς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφεραν ν' αντιδράσουν. Πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας κι η σειρά οδηγήθηκε σε Game 7. Ο Πιρς τελειώνει το ματς με μόλις 10 πόντους, ωστόσο κόβει τον Λάουρι στην τελευταία φάση κι η ομάδα του κάνει το 4-3 με 104-103. Γι' αυτό τον πήραν. Για τις μεγάλες φάσεις!

Συνολικά στη σειρά ο Πιρς είχε 13.4 πόντους, 4.4 "σκουπίδια", 2.4 τελικές πάσες κι έστειλε τους Τορόντο Ράπτορς για διακοπές!

H... ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΡΣ
Το καλοκαίρι του 2014, ο Πολ Πιρς άφησε τους Μπρούκλιν Νετς και μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για λογαριασμό των Γουίζαρντς. Η... μπασκετική μοίρα τα έφερε έτσι, που οι Γουίζαρντς τερμάτισαν στην 5η θέση, δηλαδή μία πιο κάτω από τους Τορόντο Ράπτορς, τους οποίους κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας. Ο Πιρς γνώριζε πολύ καλά πως η ομάδα του Καναδά θα έψαχνε να τον "εκδικηθεί" γι' αυτό φρόντισε ν' ανάψει από νωρίς τα... αίματα!

«Οι Ράπτορς δεν έχουν αυτό το "κάτι", ώστε να σε κάνουν ν' ανησυχείς», δήλωσε, για ν' ακολουθήσει η απάντηση του γενικού διευθυντή των Ράπτορς, Μασάι Ουζίρι, ο οποίος έστειλε το μήνυμα: «Fuck Brooklyn!». Φυσικά το ΝΒΑ τον τιμώρησε, ωστόσο η κόντρα του Πιρς με την ομάδα από τον Καναδά είχε πλέον αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις. Στα πρώτα ματς της σειράς που έλαβαν χώρα στο Τορόντο ακουγόταν συνεχώς και με μεγάλη ένταση το σύνθημα «Paul Pierce sucks!»

ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΕΙΠΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ... ΑΛΗΘΕΙΑ
Τα παραπάνω έγιναν εκτός παρκέ. Εντός αγωνιστικού χώρου, ο Πολ Πιρς ήταν ξανά εκείνος που είπε την αλήθεια! Ο "Truth" -όπως είναι το παρατσούκλι του- έχει φτάσει σε ηλικία 37 ετών, αλλά κόντρα στους Ράπτορς φάνηκε... αγέραστος! Στο Game 1 έβαλε 20 πόντους, 4/7 τρίποντα και συνολικά 7/10 σουτ, με τους Γουίζαρντς να φτάνουν στο break με το... καλημέρα!

Ακολούθησε ακόμα μία νίκη στο Τορόντο κι η σειρά μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα. Εκει ξανά "αφεντικά" ήταν οι Γουίζαρντς. Με οδηγό τον έμπειρο Πολ Πιρς -ο οποίος φώναξε ξανά «That's why I'm here!»- το νεανικό σύνολο των Τζον Γουόλ & Μπράντλεϊ πανηγύρισε ακόμα δύο θετικά αποτελέσματα, έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 4-0 και πέταξε έξω τους Ράπτορς.

Ο Πιρς τελείωσε τη σειρά με 15.5 πόντους και 3.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και πλέον έχει εξελιχθεί στον... μεγάλο εφιάλτη των Καναδών!

 

NBA Τελευταία Νέα