Ιτούδης: «Πού να φανταστώ F4 κόντρα στον “Ζοτς”;» (gTV)

Ιτούδης: «Πού να φανταστώ F4 κόντρα στον “Ζοτς”;» (gTV)
​Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλάει στο gTV για την πίεση που συνάντησε στη Μόσχα και το ισχυρό “πρέπει” της ΤΣΣΚΑ. Ποιο στοιχείο πιστεύει ότι θα καθορίσει την έκβαση του πρώτου του φάϊναλ-φορ και τι λέει για τον Παναθηναϊκό.

Αν εξαιρέσουμε την τριετία 1996-99, στη διάρκεια της οποίας έκανε τα πρώτα του βήμα σαν head-coach στον ΠΑΟΚ (υπηρεσιακός), στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης και τη ΜΕΝΤ, αλλά και τα δύο τελευταία χρόνια, οπότε και πέρασε στο κορυφαίο επίπεδο αναλαμβάνοντας την Μπάνβιτ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα περισσότερα χρόνια - από το 1992 έως και σήμερα - ήταν assistant-coach. Με την μόνη διαφορά, όμως, ότι η αντίληψη που είχε γύρω από το μπάσκετ, η εργατικότητά του και οι γνώσεις, τον βοήθησαν να γίνει ο πρώτος προπονητής που άλλαξε τη μοίρα των βοηθών, μετατρέποντας τον τίτλο του assisatnt σε συνεργάτης. Άλλωστε, στα 13 χρόνια της συνεργασίας του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είχε μεγάλη ελευθερία, έπαιρνε πρωτοβουλίες, απέκτησε ανεκτίμητες εμπειρίες, ενώ είχε και προτάσεις να ξεκινήσει νωρίτερα τη... solo καριέρα!

O λόγος για τον Δημήτρη Ιτούδη, που μετά από μία πολύ αξιόλογη περυσινή πορεία στον πάγκο της τουρκικής Μπάνβιτ, το περασμένο καλοκαίρι, ανέλαβε να φέρεις εις πέρας το απαιτητικό project της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχει ως βασικό στόχο, την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 7 χρόνια. Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στο φάϊναλ-φορ της Μαδρίτης (λίγη ώρα μετά τον 4ο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό), το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις απόψεις του γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο κομμάτι της προσαρμογής του Αντρέϊ Κιριλένκο, την ευθύνη που του ανέθεσε η διοίκηση του ρωσικού συλλόγου και το “μυστικό”, το οποίο πιστεύει ότι θα καθορίσει τον εφετινό πρωταθλητή Ευρώπης. Ο 44χρονος Βεροιώτης (κατάγεται από τα Τρίκαλα Ημαθίας) τεχνικός, μιλάει μπροστά στην κάμερα του gTV για την αναγνώριση που εισέπραξε στο ΟΑΚΑ από τον κόσμο του “τριφυλλιού”, τους προβληματισμούς που του έβαλαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, την αντιπαλότητα με τον “Ζοτς” στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θυμάται την εποχή που διάλεξε να γίνει προπονητής αντί για παίκτης.

* Η συνέντευξη έγινε περίπου 24 ώρες πριν γίνει γνωστή η πρόκριση του Ολυμπιακού, που θα είναι και ο αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ στον 2ο ημιτελικό του φάϊναλ-φορ.