Τα λόγια του Σφαιρόπουλου στο ημίχρονο και το τάιμ άουτ (vid)

Τα λόγια του Σφαιρόπουλου στο ημίχρονο και το τάιμ άουτ (vid)
Το gazzetta.gr καταγράφει το πως άλλαξε την ψυχολογία των παικτών του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και τον τρόπο που τους πώρωσε! Η μαγκιά του τάιμ άουτ που κράτησε για το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο κυριαρχούσε στο παρκέ. Το 29-37 απέδιδε την αλήθεια, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους και όχι έναν. Δεν ήταν μόνο οι Καταλανοί, αλλά και το άγχος που κουβαλούσε η πίεση του «πρέπει να τελειώσω τη σειρά απόψε στο ΣΕΦ»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης τόσο ο Βασίλης Σπανούλης όσο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφεραν πως «αυτά που μας είπε ο coach στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, άλλαξαν την κατάσταση».

Ο πρώτος και βασικός κανόνας λειτουργίας του Ολυμπιακού είναι ότι δε βγαίνει τίποτα που συζητιέται στα αποδυτήρια έξω από αυτά. Ποτέ κανείς εκτός από τους 15 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί μέσα δε θα μάθει ακριβώς τι ειπώθηκε, ωστόσο το gazzetta.gr γνωρίζει πως τα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν διττό στόχο.

Αφενός ο coach αποφάσισε να πάρει την πίεση από τους παίκτες του και να τη φορτωθεί αυτός και αφετέρου τους πώρωσε. Τους έκανε να πιστέψουν στην ανατροπή χωρίς να υπάρξει βιασύνη. «Κάθε κατοχή μπάλας ξεχωριστά, κάθε άμυνα ξεχωριστά»...

Ο Σφαιρόπουλος «άγγιξε» την ψυχή και το μυαλό των παικτών του με μία τρίλεπτη ομιλία. Ήρεμος ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του μόνο όταν ήθελε να εμψυχώσει τους... πολεμιστές του.

Οι παίκτες όταν σηκώθηκαν να βγουν στο παρκέ, είχαν προλάβει να δουν και να ακούσουν έναν άνθρωπο που τους είχε αλλάξει τον τρόπο σκέψης, που τους είχε κάνει να πιστέψουν στην ανατροπή η οποία ολοκληρώθηκε.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όμως έκανε και μία τεράστια μαγκιά εντός παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Με το σκορ στο 66-67 και 32'' πριν τη λήξη δεν κάλεσε το μοναδικό του τάιμ άουτ. Όχι γιατί το ξέχασε, αλλά γιατί η Μπαρτσελόνα είχε ομαδικό φάουλ να δώσει. Αν καλούσε σε εκείνο το σημείο τάιμ άουτ ότι οδηγία κι αν έδινε, οι φιλοξενούμενοι θα έκαναν φάουλ και θα πήγαινε... στράφι αφού θα έβλεπαν την παράταξη των «ερυθρολεύκων» στο παρκέ.

Τελικά στα 5,8'' είχε τάιμ άουτ το οποίο χρησιμοποίησε για να σχεδιάσει σύστημα, να ηρεμήσει τους παίκτες του και ΚΥΡΙΩΣ να μεταφέρει τη μπάλα κοντά στο καλάθι της Μπαρτσελόνα για την επαναφορά.

Δείτε τι είπε ο Σφαιρόπουλος στους παίκτες του στο τέλος του ματς:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.