Ο Τομάς Σατοράνσκι στο gazzetta.gr

Ο Τομάς Σατοράνσκι στο gazzetta.gr
Ο Τσέχος point-guard της Μπαρτσελόνα, Τομάς Σατοράνσκι, δηλώνει στο gazzetta.gr αισιόδοξος για την ισοφάριση και ποντάρει στην εμπειρία του 2013, όταν οι Καταλανοί μετέτρεψαν το 1-2 υπέρ του Παναθηναϊκού, σε 3-2 υπέρ τους!
Γεννημένος στην Πράγα, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στην τοπική USK, η γυναικεία ομάδας της οποίας, κατέκτησε πριν από λίγες μέρες την Ευρωλίγκα! Πριν καλά-καλά κλείσει τα 18 του χρόνια (2009), μετακόμισε σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ισπανίας, για λογαριασμό της τότε επονομαζόμενης Καχασόλ. Στην Σεβίλλη, ο δίμετρος (2,01) πλέϊ-μέϊκερ έμεινε 5 χρόνια, πήρε από νωρίς χρόνο συμμετοχής από τον “δάσκαλο”,Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες και “ψήθηκε” σαν παίκτης στον κορυφαίο ανταγωνισμό της λίγκας ACB. Εκεί έμαθε, το καλοκαίρι του 2012, ότι επελέγη στο νο32 του ντραφτ από τουςΓουάσινγκτον Γουίζαρντς και μετά από μία πολύ ώριμη περυσινή του παρουσία (μ.ο. 12,1π., 3,7ρ., 4,7ασ. & 1,5κλ.) στον σύλλογο της Ανδαλουσίας, τον περασμένο Ιούλιο υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.
Ο λόγος για τον Τομάς Σατοράνσκι, που μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα” στην 1η φάση της Ευρωλίγκα (μ.ο. 5,6π., 2,3ρ. & 3,3ασ. με 45,7% στα διπ. & 28,6% στα τριπ.), στο Top-16 ανέβασε αισθητά τα νούμερά του (μ.ο. 7,4π., 2,7ρ. & 3,6ασ. με 61,1% στα διπ. & 36,7% στα τριπ.), από τον 2ο γύρο πήρε τη θέση του Μαρσελίνιο Χουέρτας στην πεντάδα, ενώ διόλου αμελητέα είναι η παρουσία του (μ.ο. 9,7π., 4,7ρ. & 1,0ασ. με 66,7% στα τριπ.) στη προημιτελική σειρά με τον Ολυμπιακό! Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον 23χρονο διεθνή Τσέχο point-guard, μετά το τέλος του 3ου αγώνα στο ΣΕΦ και σας παραθέτει τις απόψεις σχετικά με το αποψινό κρίσιμο 4ο παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ισπανίας με τους “ερυθρόλευκους”.
«Όπως χάσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει!»
«Με τη σειρά στο 2-1 εις βάρος μας, δεν μπορούμε να μπούμε ότι ευχαριστημένοι με την μέχρι στιγμής εξέλιξη των αγώνων με τον Ολυμπιακό και ειδικότερα μετά από το 3ο παιχνίδι, που η προϊστορία λέει ότι είναι πολύ καθοριστικό και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Χάσαμε ένα κλειστό παιχνίδι, στο οποίο καταφέραμε να πάρουμε το πάνω χέρι παρ' ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ κι αυτό σίγουρα δεν βοηθάει στον τομέα της ψυχολογίας. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να βρούμε παρηγοριά στο γεγονός ότι η ήττα προήλθε από μικρές λεπτομέρειες κι έτσι όπως ηττηθήκαμε, θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε κερδίσει. Θεωρώ ότι αν διορθώσουμε κάποια λάθη, μπορούμε να ισοφαρίσουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσα στη Βαρκελώνη!», μας είπε αρχικά πολύ δεκτικός και προσηνής Τομάς, που και στα τρία ματς είχε αναλάβει το δύσκολο έργο, να κυνηγάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, τονΒασίλη Σπανούλη!
«Μας αποσυντόνισαν οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα!»
Τον ρωτήσαμε ποιο ήταν το τακτικό στοιχείο, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την διατύπωσή μας, κούνησε το κεφάλι του... «Από ένα σημείο και μετά, οι αντίπαλοί μας άλλαζαν συνεχώς στα μαρκαρίσματα και αυτό μας δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα, ειδικότερα στην 4η περίοδο, όταν και πετύχαμε μόλις ένα καλάθι. Εκεί που είχαμε πάρει τα ηνία του αγώνα και είχαμε ψυχολογικό πλεονέκτημα, αυτό το αμυντικό “τρικ”, μας άφησε για περίπου επτά λεπτά χωρίς πόντο και μας αποσυντόνισε εντελώς. Ξοδέψαμε μεγάλη ενέργεια μέχρι να ξαναβρούμε επιθετικό ρυθμό και όταν “ξυπνήσαμε”, ο Ολυμπιακός είχε πάρει σαφές προβάδισμα. Γι' αυτό, λοιπόν, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε έκπληξη μας παρουσιάσουν οι αντίπαλοι από πλευράς τακτικής και παράλληλα να παίξουμε ακόμη πιο επιθετικά στην άμυνα.», υπερθεμάτισε ο Σατοράνσκι, ο οποίος, πάντως, είναι αισιόδοξος ότι η σειρά μπορεί να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, για ένα 5ο παιχνίδι με τελείως διαφορετικά δεδομένα...
«Οι πιο παλιοί μας είπαν για το 2013!»
«Αν κρίνουμε από την εικόνα που παρουσιάσαμε στο γήπεδο, είναι προφανές ότι μπορούμε να αντιδράσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι αποδείξαμε ότι δεν μας επηρεάζει η πραγματικά πολύ “καυτή” έδρα του Ολυμπιακού και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε ποιότητα και πιστεύω ότι η εμπειρία που έχουν μερικά από τα παιδιά (σ.σ.: Ναβάρο, Χουέρτας, Αμπρίνες και Τόμιτς), που ήταν στην ομάδα πριν από δύο χρόνια, όταν η Μπάρτσα έκανε δύο συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού και πήρε την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ, θα μας βοηθήσει να βρούμε τον δρόμο για την Μαδρίτη!», κατέληξε ο υψηλόσωμος πλέϊ-μέϊκερ που θυμάται καλά εκείνα τα παιχνίδια και θέλει να επαναλάβει την ιστορία εκείνης της σειράς κόντρα στον “αιώνιο αντίπαλο” του “τριφυλλιού” αυτή τη φορά.