Ίδιος αριθμός επιθετικών ριμπάουντ, διαφορετική αντίδραση

Ίδιος αριθμός επιθετικών ριμπάουντ, διαφορετική αντίδραση
Η Μπαρτσελόνα πήρε πάλι πολλά επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 15 του 1ου ματς), αλλά η αντίδραση ήταν διαφορετική όπως και τα ποσοστά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της πρώτης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι Καταλανοί είχαν 13 στο πρώτο ημίχρονο και 15 συνολικά. Στο Game 2 που ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 14 επιθετικά ριμπάουντ και θα αναρωτηθεί κάποιος «μα γιατί με το ίδιο πρόβλημα η εικόνα του ματς ήταν τόσο διαφορετική».

Η απάντηση είναι απλή και έχει δύο σκέλη.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Στο πρώτο ματς τα ριμπάουντ ήταν 44-27. Στο δεύτερο ήταν 36-33. Η Μπαρτσελόνα στην πρώτη αναμέτρηση είχε 48% στα τρίποντα ενώ στο Game 2 είχε 30%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημαίνουν άστοχα σουτ και τα άστοχα σουτ σημαίνουν ριμπάουντ.

Όσα περισσότερα άστοχα σουτ γίνονται τόσα περισσότερα ριμπάουντ διεκδικούνται. Η Μπαρτσελόνα πήρε λοιπόν (σχεδόν) τον ίδιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ, αλλά σε ένα ματς με πολλές περισσότερες διεκδικήσεις της μπάλας λόγω των χαμηλών ποσοστών της.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Όταν παίκτης της Μπαρτσελόνα έπαιρνε το επιθετικό ριμπάουντ στη δεύτερη αναμέτρηση αμέσως δύο παίκτες του Ολυμπιακού τον πλησιάζαν, κολλούσαν το σώμα τους και δεν τον άφηναν να εκτελέσει με αποτέλεσμα να τον αναγκάζουν να βγάζει την μπάλα έξω.

Στο Game 1 οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα μόλις έπαιρναν το επιθετικό ριμπάουντ έβρισκαν το χώρο και εκτελούσαν αμέσως χωρίς να κατεβάσουν τη μπάλα.

Σημαντικό επίσης στοιχείο για αναφορά είναι πως οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού πήραν 17 ριμπάουντ! Σπανούλης (1), Μάντζαρης (2), Λαφαγέτ (5), Ντάρντεν (2), και Λοτζέσκι (7).

Το ριμπάουντ είναι δουλειά και των περιφερειακών παικτών κάτι το οποίο έκαναν άριστα οι Πειραιώτες.