Έκαναν τα πάντα και τα έκαναν σωστά

Έκαναν τα πάντα και τα έκαναν σωστά

Έκαναν τα πάντα και τα έκαναν σωστά
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αποχαιρετά την Βαρκελώνη χαμογελαστός λόγω της νίκης του Ολυμπιακού και του τρόπου με την οποία ήρθε, ωστόσο ζητάει ηρεμία και προπονήσεις χωρίς ασκήσεις με επαφή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό και την προσπάθειά του, είναι να ηρεμήσουν. Τα μεγάλα λόγια για Μαδρίτη να μείνουν για 6 ημέρες ακόμη μέσα στο στόμα και όχι έξω από αυτό. Από τους παίκτες, τους προπονητές και τους προέδρους , μέχρι τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς.

Με το 1-1 δεν πήγε καμία ομάδα στο Final 4 και η Μπαρτσελόνα θα έρθει στον Πειραιά πιο αποφασισμένη από ποτέ. Επίσης για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα διαθέτει και την ποιότητα να πάρει μία νίκη στο ΣΕΦ, οπότε… ΗΡΕΜΙΑ

Αφού σας ξενέρωσα… συνεχίζω.

Τα μάτια μας είδαν απόλυτη μπασκετάρα. Στην άμυνα ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσαν οι Πειραιώτες είναι για να κόβεται σε dvd και να διδάσκεται στα σενάρια. Ειδική μνεία στην άμυνα (και όχι μόνο) του Οθέλο Χάντερ το hedge out του οποίου είναι ίσως το καλύτερο στην Ευρωλίγκα. Χώρια κάτι «ταψιά» που λένε και στο χωριό του Πετρίδη (εγώ δεν έχω και χρησιμοποιώ το δικό του) που μοίρασε.

Η Μπαρτσελόνα πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντ, ένα λιγότερο σε σχέση με το καταστροφικό ματς, αλλά η αντίδραση μετά από αυτό ήταν διαφορετική καθώς δύο παίκτες έκλειναν τον παίκτη με τη μπάλα ώστε αναγκαζόταν να τη βγάλει έξω.

Οι Ισπανοί είχαν 19% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο και 41% στο τέλος. Δεν ήταν άστοχοι, αλλά πάντα είχαν ένα χέρι απλωμένο μπροστά τους. Σπάνια είχαν καθαρή ματιά στο «ερυθρόλευκο» καλάθι.

Τα πράγματα στην επίθεση ήταν εύκολα ή μάλλον καλύτερα, τα έκανε η άμυνα εύκολα. Πολλοί θα πουν το σιχαμένο κλισέ, «έλα μωρέ τους άνοιξε ο κ… και τα έβαλαν όλα». Δεν είναι έτσι. Σίγουρα παίζει ρόλο και η αυτοπεποίθηση, αλλά όλες οι επιλογές ήταν άριστες.

Ο Ολυμπιακός είχε υπομονή, είχε δημιουργία (20 ασίστ έναντι 7), «διάβαζε» τέλεια τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας και απλά έβρισκε τις καλύτερες επιλογές.

Ξεκίνησε και με 7/10 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ειδική μνεία οπωσδήποτε στον Γιώργο Πρίντεζη. Το κορυφαίο παιχνίδι ίσως της φετινής σεζόν. Το 34 στο ranking του είναι ρεκόρ. Ο άνθρωπος πάλευε σε κάθε εκατοστό του παρκέ στο Palau. Άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ, έτρωγε ξύλο, έκανε σκριν, βοηθούσε στην άμυνα. ΟΛΑ

Από κοντά και ο πνευματικά πανέτοιμος Σπανούλης. Βρήκε πολύ όμορφα ρυθμό στο ματς, δεν πίεσε τίποτα και άφησε το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν και δεν πήγε αυτός να βρει το παιχνίδι.

Σούπερ κι ο Μάντζαρης που γκρινιάζει συνήθως για την κριτική που του ασκώ. Χάντερ, Σλούκας, Αγραβάνης... (έμπλεξα τώρα και θα παρεξηγηθεί όποις δεν αναφερθεί). ΟΛΟΙ!!!

ΥΓ: Με 2/2 στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα είναι στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Γεμάτο ΣΕΦ με τραγούδι και χειροκρότημα σε ΚΑΘΕ φάση (κακή ή καλή).

ΥΓ 2: Από το πρωί έλεγα στον Θεόφιλο, «δε γίνεται να κάνουν 8/8 οι γηπεδούχοι». Με ηρέμησε η ανατροπή της Ρεάλ.

ΥΓ 3: «Η Σακίρα είναι στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός τραγουδάει καλύτερα» είπε ο ΘΕΟΣ.

ΥΓ 4: Σε μία πολύ δύσκολη αποστολή το μπλουζάκι φορέθηκε και διατήρησε το γούρι. Από την Μαδρίτη μου ήρθε και εκεί ελπίζω να ξαναπάει.

ΥΓ 5: Οι διαιτητές στην τρίτη περίοδο έκαναν τα πάντα, έκαναν τον Αναστόπουλο να μοιάζει πολύ μικρός μπροστά τους. Τους νίκησε και αυτούς με επιμέρους σκορ 20-21 σε εκείνο το δεκάλεπτο.

ΥΓ 6: Coach Σφαιρόπουλε επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας, στην προπόνηση μόνο ασκήσεις 5 εναντίον κανενός και σουτάκια. Να κάνεις κι εσύ τη δουλειά σου, να είμαστε κι εμείς ήρεμοι.

ΥΓ 7: Ο Ολυμπιακός κέρδισε και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Φανταστικό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.