Zήσης και Περπέρογλου στο Gazzetta TV (gTV)

Zήσης και Περπέρογλου στο Gazzetta TV (gTV)
Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τη συνέντευξη που παραχώρησαν ο Νίκος Ζήσης και ο Στράτος Περπέρογλου στον απεσταλμένο μας στην Κωνσταντινούπολη, Αντώνη Καλκαβούρα. Τα ντέρμπι Φενέρμπαχτσέ-Εφές, οι “κουμπάροι” προπονητές τους και η ζωή στην Τουρκία.

Όταν στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, αποφασίσαμε να κάνουμε το ταξίδι-“αστραπή” στην Πόλη για να καταγράψουμε πως περνούν οι δύο πρωτοκλασάτοι συμπατριώτες στην γειτονική χώρα, αν κάνουν παρέα και αν η αντιπαλότητα των δύο κορυφαίων τουρκικών συλλόγων, επηρεάζει την σχέση τους και οι δύο χάρηκαν με την ιδέα, μας συμβούλεψαν, όμως, να το επιχειρήσουμε στο πλαίσιο ενός μεταξύ τους αγώνα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να τους πετύχουμε μαζί. Η απερίγραπτη κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, βλέπετε, σε συνδυασμό με την μακρινή απόσταση (36 χλμ.) που χωρίζει τα σπίτια των δύο Ελλήνων διεθνών (ο Ζήσης μένει στο προάστιο Ατάσεχιρ της ασιατικής πλευράς και ο Περπέρογλου στο παραλιακό Μπακίρκοϊ της ευρωπαϊκής) και το σχεδόν αντίθετο πρόγραμμα των ομάδων τους, τους έχει επιτρέψει να συναντηθούν μία μόλις φορά εκτός γηπέδου!

Ακολουθώντας, λοιπόν, τις συμβουλές τους, κυκλώσαμε στο πρόγραμμα τον τουρκικό “εμφύλιο” της τελευταίας αγωνιστικής του Top-16, αλλά η ήττα της Φενέρμπαχτσέ στην Βιτόρια, μία εβδομάδα νωρίτερα, μας... υποχρέωσε! Δυστυχώς για μας, η συνέντευξη έπρεπε να γίνει μετά το τέλος (και όχι πριν, αν το εν λόγω ματς ήταν “φιλικό”) του αγώνα, ο οποίος ήταν καθοριστικός μόνο για την Εφές Αναντολού, που ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση της στα πλέϊ-οφ. Έστω και αν οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές, γιατί οι φιλοξενούμενοι έχασαν (83-72) και την ώρα της συνομιλίας μας κανείς δεν ήξερε τι θα συμβεί, ο Νίκος Ζήσης και ο Στράτος Περπέρογλου, άνοιξαν την καρδιά τους στην κάμερα του gTV (Βασίλης Τσίγκας) και με τον αυθορμητισμό που τους χαρακτηρίζει, μοιράστηκαν μαζί μας, όλα όσα ζουν καθημερινά μέσα κι έξω από το γήπεδο 6η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου.

Γιατί η γειτονική χώρα είναι ό,τι πιο κοντινό στην Ελλάδα, τι συμβαίνει με την Εφές και τον τελευταίο ενάμιση μήνα παίζει πολύ άσχημα (6 νίκες - 7 ήττες), τι έκανε ο Ζήσης μόλις έμαθε το ενδιαφέρον της Φενέρ... Πόσο δύσκολο είναι το τουρκικό πρωτάθλημα, πως ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς μεταμορφώνουν τις ομάδες που δουλεύουν σε πρωταγωνίστριες στην Ευρωλίγκα. Ο σεβασμός που εκφράζουν για την δουλειά του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ και τα προγνωστικά τους για τη σύνθεση του εφετινού φάϊναλ-φορ. Αυτά και άλλα πολλά στην συζήτηση που κάναμε στο παρκέ της φαντασμαγορικής “Ulker Sports Arena”...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.