Οι 20 «μεγαλύτεροι» ξένοι στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ Vol.2 (gTV)

Gazzetta team
Οι 20 «μεγαλύτεροι» ξένοι στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ Vol.2 (gTV)
Η μπασκετική 6άδα του gazzetta συνεχίζει την καταμέτρηση των 20 κορυφαίων ξένων στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Δείτε ποιοι είναι στις θέσεις 6-10!

Όταν στις αρχές του 2015 φτιάξαμε το αντίστοιχο Top 20 των μεγαλύτερων Ευρωπαίων στη σύγχρονη ιστορία (από το 1980 και μετά), καταλάβαμε καθώς ανταλλάσσαμε άπειρα email ότι δεν θα αργήσει πολύ η ώρα, που θα κάνουμε κάτι ανάλογο για το ελληνικό μπάσκετ. Όπως και την προηγούμενη φορά, η «διαδικασία» να βγάλει ο καθένας από εμάς τη δική του 20άδα, αφού πρώτα έχουμε συμφωνήσει -διαφωνώντας- στα κριτήρια, αλλά και να καταφέρουμε να συντονιστούμε και οι 6 για το «γύρισμα» ήταν κάπως πιο... χρονοβόρα απ΄ όσο υπολογίζαμε!

Τελικά, τα καταφέραμε και ετοιμάσαμε μια Μεγάλη Εβδομάδα, γεμάτη μπάσκετ, τιμώντας τα νιάτα μας, όταν οι ελληνικές ομάδες έπαιζαν Final 4, ανήμερα Μ. Τρίτη και Μ. Πέμπτη ή Κυριακή του Πάσχα, όπως ο Παναθηναϊκός στην Μπολόνια το 2002.

Θυμίζουμε τα κριτήρια:

1) Τα πεπραγμένα στην Ελλάδα

2) Ατομικά Κατορθώματα

3) Ομαδικά Κατορθώματα

4) «Κληρονομιά»

5) Πόσος κόσμος πήγε στο γήπεδο για χάρη του «λεγάμενου»

6) Επανάσταση στον τρόπο παιχνιδιού

Οι κ.κ. Βασίλης Σκουντής, Νίκος Παπαδογιάννης, Αντώνης Καλκαβούρας, Άρης Λαούδης, Κωνσταντίνος Μελάγιες και Βασίλης Παπανδρέου, με μεγάλη χαρά και περηφάνια, μέσα από επικά καλαμπούρια και δεκάδες αναμνήσεις -προσπαθήσαμε να τις χωρέσουμε όλες, αλλά, πώς να κουμαντάρεις τη μνήμη του Σκουντή- σας παρουσιάζουν το Top 20 των ξένων στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η μ. Εβδομάδα (όπου μ... μπασκετική) στο Gazzetta!

Μ. Δευτέρα: Top 20-11

M. Tρίτη: Top 10-6

M. Τετάρτη: Top 1-5

Μ. Πέμπτη: Συνέντευξη στο Νο 2. της λίστας

Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο: Συνέντευξη στο Νο 1. της λίστας

Κυριακή του Πάσχα: Αρνί! Οι παραδόσεις είναι για να τις κρατάμε και από Δευτέρα... πάμε για playoffs!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 10-21

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα