Όταν ο Σαμπόνις έσπαγε το ρεκόρ σε σύστημα αξιολόγησης (pic)

Όταν ο Σαμπόνις έσπαγε το ρεκόρ σε σύστημα αξιολόγησης (pic)

Όταν ο Σαμπόνις έσπαγε το ρεκόρ σε σύστημα αξιολόγησης (pic)

bet365

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια ο Άρβιντας Σαμπόνις έκανε ranking 66 δημιουργώντας ένα εξωγήινο ρεκόρ. Διαβάστε δηλώσεις του Λιθουανού και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στις 31 Μαρτίου 1995, πριν ακριβώς 20 χρόνια ο Άρβιντας Σαμπόνις έσπαγε κάθε γήινο σενάριο στο σύστημα αξιολόγησης ενός παιχνιδιού κάνοντας ranking 66!. Νούμερο αξεπέραστο εις τους αιώνας των αιώνων...

Η Ρεάλ φυσικά είχε νικήσει για τη 36η αγωνιστική την Κορέν Ορένσε με 80-93 με τον Λιθουανό να παίζει σε όλο το ματς και να τελειώνει με 32 πόντους (10/15διπ., 2/2τριπ., 6/6β.), 27 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 5 λάθη και 5 κοψίματα ενώ είχε κερδίσει 6 φάουλ.

Εκείνη τη σεζόν οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ευρώπης (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον τελικό), αλλά όχι και το πρωτάθλημα της χώρας τους αφού είχαν αποκλειστεί στον ημιτελικό με 3-2 από την Μπαρτσελόνα.

Ο Άρβιντας Σαμπόνις είχε δηλώσει κάποτε για το συγκεκριμένο ματς... «Δε θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την αναμέτρηση. Στο ΝΒΑ έκανα ανάλογες εμφανίσεις, αλλά ποτέ δεν είχα φτάσει τόσο ψηλά. Πάντως το 66 είναι πολύ δύσκολο σίγουρα για να το καταφέρεις. Για να πάρω 27 ριμπάουντ σημαίνει πως υπήρχε αστοχία από τους αντιπάλους μας».

Για το ρεκόρ του Σαμπόνις, ο τότε προπονητής της Ρεάλ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δηλώσει πριν χρόνια, «Θυμάμαι κάθε στιγμή εκείνου του αγώνα. Ήταν υπέροχη σεζόν για όλους μας. Ο Σμαπόνις ήταν λογικό να κάνει τέτοιο ρεκόρ, ήταν τέλειος. Όταν δεν πόναγε, κανείς δε μπορούσε να τον σταματήσει».

Το στατιστικό εκείνου του αγώνα:

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα