Γκιστ: «Να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας»

Γκιστ: «Να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας»

Φάνης Παναγιώτου
Γκιστ: «Να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας»

bet365

Τον έως τώρα απολογισμό της σεζόν έκανε ο Τζέιμς Γκιστ, που παράλληλα μίλησε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και για την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζέιμς Γκιστ στην ιστοσελίδα realgm.com:

Για τη μέχρι τώρα πορεία στη σεζόν:
«Μέχρι τώρα, η σεζόν έχει πάει καλά, δεδομένου ότι έχουμε ένα νέο προπονητή, νέα ομάδα και έχουμε πολλές πιθανότητες για να περάσουμε στους 8 της Ευρωλίγκας. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση τώρα. Νομίζω ότι τώρα πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να πιστέψουμε στις δυνατότητες και το ταλέντο μας, να πιστέψουμε στην ομάδα μας και ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι το πρόβλημα μας τώρα. Αλλά αν έπρεπε κάνω έναν απολογισμό της χρονιάς μέχρι στιγμής θα έλεγα πως τα έχουμε πάει πολύ καλά».

Για τον Ιβάνοβιτς και το πώς είναι να τον έχει προπονητή:
«Είναι δύσκολο, απαιτεί πολλά και περιμένει πολλά από τους παίκτες του. Αλλά την ίδια στιγμή, παίζοντας για έναν προπονητή που θέλει οι παίκτες του να πολεμούν και να παίζουν με ενέργεια, αυτή είναι η φιλοσοφία που μου αρέσει. Νομίζω ότι έχουμε την ίδια νοοτροπία. Η θέληση να τα δώσεις όλα και να παλέψεις ώστε να τα καταφέρεις. Και ακόμα αν δεν κάνεις καλό παιχνίδι να δίνεις το 100% στο παρκέ. Έτσι όταν τελειώνεις τον αγώνα έχεις την ικανοποίηση ότι προσπάθησες μέχρι τέλους και έδωσες τα πάντα. Αυτό είναι ένα πράγμα για το οποίο τον σέβομαι».

Για το τί λείπει από τον Παναθηναϊκό:
«Οι λεπτομέρειες. Σε παιχνίδια όπως αυτά, είναι οι λεπτομέρειες. Δεν πρόκειται να κερδίζουμε με 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα και ειδικά όσο η χρονιά προχωράει, τόσο δυσκολεύουν τα παιχνίδια. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να κάνουν τις σωστές επιλογές την κατάλληλη στιγμή. Αυτό έρχεται με την εμπειρία και εμείς έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα μας φέτος. Την ίδια στιγμή, οι λεπτομέρεις κοστίζουν καθώς σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια παιχνίδια, μια δύο κατοχές κατοχές κάνουν τη διαφορά. Χάσαμε στην Μακάμπι με τρεις πόντους, ενάντια στην Μπαρτσελόνα με τέσσερις σε παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Μέσω αυτών των καταστάσεων βελτιώνεσαι αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να δείξεις άμεσα ότι έμαθες από τα λάθη σου. Θα πρέπει να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Για το Δημήτρη Διαμαντίδη:
«Είναι σίγουρα ένας ηγέτης. Είναι ένας θρύλος και δεν σου παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες βρεθείς παίκτες του επιπέδου του. Κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο. Βρίσκει ιδανικά συμπαίκτες του, αποτελεί απειλή για τις αντίπαλες άμυνες και είναι πολύ ανιδιοτελής. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τόσο μεγάλους παίκτες με τέτοια προσφορά στο παιχνίδι».

Για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα:
«
Ήταν η πρώτη ανταλλαγή στην ιστορία της Εuroleague και δεν ήμουν έτοιμος διότι δεν το περίμενα. Αυτό γιατί είχα πάει στη Μάλαγα για να προσφέρω πολύτιμες βοήθειες. Πάντα ήμουν ένας παίκτης που βοηθούσε την ομάδα του να νικάει. Το ότι άλλαξε η κατάσταση κι ήρθα στον Παναθηναϊκό, για να συνεχίσω την καριέρα μου, ήταν κάτι φοβερό για εμένα».

Για την αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε σύγκριση με το σερβικο ντέρμπι:
«Δεν έχω δει ποτέ κάτι σαν την αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά το μπάσκετ, η αντιπαλότητα των ελληνικών ομάδων είναι πολύ μεγαλύτερη. Στο ποδόσφαιρο, ίσως όχι, αλλά στο μπάσκετ σίγουρα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα