Απόλλων Πάτρας: «Επικράτησε μία κατεστημένη λογική»

Γιάννης Ράμμας
Απόλλων Πάτρας: «Επικράτησε μία κατεστημένη λογική»

bet365

Ο Απόλλων Πάτρας εξέφρασε το παράπονό του για το ότι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (5/4) κι όχι στο «Δ. Τόφαλος» ή οπουδήποτε αλλού στην επαρχία πλην νησιωτικών περιοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ εν όψει 40ού τελικού Κυπέλλου Ελλάδος:

Η πορεία της ομάδας του Απόλλωνα στο Κύπελλο Ελλάδος ακολούθησε φέτος τη διαδρομή Αθήνα, Βέροια, Πάτρα, Νέα Σμύρνη, Κηφισιά και καταλήγει στο Μαρούσι (ΟΑΚΑ).

Ο Απόλλων τίμησε το θεσμό του κυπέλλου εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά και σε οργανωτικό πεδίο θέλησε με τις προτάσεις του να συμβάλει στην αναβάθμιση του θεσμού κάνοντας τον ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ σε μια χρονιά πoυ η έλλειψη αντίστοιχων διοργανώσεων είναι μεγάλη και δεν διεξάγεται ούτε το ALL STAR του αθλήματος .

Ο Απόλλων υποστηρίζοντας την πρόταση του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς την Ε.Ο.Καλαθοσφαίρισης, που διατυπώθηκε πολύ πριν ακόμη γίνει γνωστή η δεύτερη ομάδα του τελικού, συνέταξε πρόταση τριών ημερών γιορτής (αγώνας δημοσιογράφων, βραβεύσεις κλπ), θύμησης άλλων εποχών (αγώνας παλαιμάχων), ανάπτυξης του μπάσκετ με τη συμμετοχή μικρών εκκολαπτόμενων αθλητών, ημερίδα κατά της βίας και τέλος κορύφωση της γιορτής με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού .

Η πρόταση ήταν να διεξαχθεί ο τελικός στην Πάτρα, όχι στην έδρα μας αλλά στο ουδέτερο εθνικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ που παλαιότερα είχε φιλοξενήσει όχι απλώς τελικό αλλά το Final Four του κυπέλλου . Η πρόταση αυτή θεωρήσαμε ότι ήταν ακόμη περισσότερο εφικτή και εύλογη δεδομένου ότι τελικά αντίπαλός μας αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός που διαθέτει μεγάλη μάζα φιλάθλων στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός της ήταν ο τελικός του κυπέλλου να αποτελέσει ένα τριήμερο γιορτής για το άθλημα και ιδιαίτερα για το θεσμό του κυπέλλου. Στα πλαίσια αυτά οι εναλλακτικές μας προτάσεις ήταν άλλα γήπεδα της περιφέρειας, πλην νησιωτικών περιοχών. Τελικά, επικράτησε μία κατεστημένη λογική που εκφράστηκε από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους και που κατά την άποψή μας δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της συγκεκριμένης διοργάνωσης και την αναβάθμιση του θεσμού και του αθλήματος γενικότερα.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να καταστήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, προσιτό και στους φιλάθλους μας για να γίνουν συμμέτοχοι στον μεγάλο μας στόχο.

 

Τελευταία Νέα