Το δίδυμο-φωτιά και τα πολλαπλά κέρδη του Ιβάνοβιτς

Το δίδυμο-φωτιά και τα πολλαπλά κέρδη του Ιβάνοβιτς

Άρης Λαούδης Άρης Λαούδης
Το δίδυμο-φωτιά και τα πολλαπλά κέρδη του Ιβάνοβιτς

bet365

Ο Αρης Λαούδης γράφει για μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην Α1, τα πολλαπλά κέρδη που έχει ο Ιβάνοβιτς από το παιχνίδι στην Κρήτη και τον Λαουάλ που μπήκε στο rotation κι επιβεβαίωσε τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε.

Υπάρχουν παιχνίδια που μετατρέπονται σε «αγγαρείες» και λες «άντε να τελειώσει να πάμε στο επόμενο», υπάρχουν και ματς που εξελίσσονται σε τυπική διαδικασία, αλλά τα... ρουφάς μέχρι το φινάλε τους.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού στο Ρέθυμνο ανήκε στη δεύτερη κατηγορία και ήταν κάτι περισσότερο από μια πρόβα τζενεράλε για τον κρίσιμο αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ηταν ματς που το απόλαυσαν αυτοί που πλήρωσαν για να το δουν, οι παίκτες που χάρηκαν που συμμετείχαν, αλλά κι αυτοί που ξόδεψαν δύο ώρες από την ζωή τους για να στηθούν μπροστά στην τηλεόραση.

Ανεξάρτητα από τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός συνδύασε πολύ καλή του απόδοση για 35 λεπτά με τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισε από το ματς, με πρώτο και σημαντικότερο ότι έκανε την τέλεια προετοιμασία για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα, να εντάξει τον Λαουάλ στο rotation, να προστατεύσει τους βασικούς και να δει ποιοι παίκτες του βρίσκονται στο 100% τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και το καλό γι αυτόν είναι πως τα συμπεράσματα είναι απολύτως θετικά σε όλους τους τομείς.

Λαουάλ: Η θεωρία μετατράπηκε σε πράξη... Ο,τι σκεφτόμασταν πως θα δούμε, αυτό είδαμε, όσον αφορά στο στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Νιγηριανοαμερικανό στο παρκέ. Τα δύο συνεχόμενα πικ εντ ρολ, πρώτα με τον Γιάνκοβιτς και αμέσως μετά με τον Διαμαντίδη, θύμισαν τις φάσεις με τον Λάσμε και τον Γκιστ.

Στη γ' περίοδο, ο Λαουάλ ανέβαινε για πικ εντ ρολ σ' όλες τις θέσεις της περιφέρειας, έκανε διπλά και τριπλά σκριν σε κάθε επίθεση και οι δύο φάσεις που βγήκαν από το κέντρο της ρακέτας είναι και ο λόγος που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Με τον Λαουάλ ο Ιβάνοβιτς μπορεί να παίξει κάτι εντελώς διαφορετικό απ' αυτό που είχε μέχρι σήμερα και φάνηκε η διαφοροποίηση στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Μπατίστα επέστρεψε στο παρκέ και οι «πράσινοι» επανήλθαν στο παιχνίδι με «πλάτη».

Παππάς - Γκιστ: Σε εξαιρετική κατάσταση και οι δύο, ήταν δίδυμο - φωτιά κι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να βγάλει άσους από το μανίκι του κόντρα στους Καταλανούς και ο Ιβάνοβιτς θέλει ετοιμότητα και βάθος πάγκου για να είναι έτοιμος να απαντήσει στις πολλές λύσεις της Μπαρτσελόνα. Ο Παππάς, μ' αυτή την απόδοση, μπορεί να είναι ένας από αυτούς τους άσους, με δεδομένο ότι έχει το θράσος για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Ο Γκιστ από την άλλη δεν μπορεί να είναι ο «άσος στο μανίκι», πρέπει να είναι στην τριάδα των παικτών (μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Φώτση) που θα τραβήξουν το... κουπί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και η φρεσκάδα που έβγαλε στο παρκέ είναι πολύ αισιόδοξο στοιχείο.

Rotation: Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα καλό rotation στο συγκεκριμένο ματς προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες στους «μεγάλους». Οι Διαμαντίδης, Φώτσης δεν χρειάστηκαν να πιεστούν, ο Μαυροκεφαλίδης με τον Μπλουμς έμειναν εκτός αποστολής, ο Γκιστ τα 'κανε όλα στα 17:40 που αγωνίστηκε και ο Ιβάνοβιτς είχε στο τέλος την ευκαιρία να τους ξεκουράσει όλους και να χρησιμοποιήσει ξανά δύο νέα παιδιά, τον Λούντζη και τον Διαμαντάκο που ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Με λίγα λόγια ο Ιβάνοβιτς πέτυχε σ' αυτό το παιχνίδι όποιον στόχο κι αν είχε θέσει. Ακόμη και η όποια αμφιβολία του για την κούραση από το δύσκολο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, με τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και τα ισάριθμα ταξίδια, θα πήγε περίπατος βλέποντας τους παίκτες του να... λυσσάνε μέχρι τέλους και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό σαν να πρόκειται για παιχνίδι που κρίνεται στον πόντο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Άρης Λαούδης
Άρης Λαούδης

Μεγαλωμένος ολημερίς σ' ένα ανοικτό γηπεδάκι στην Αγιά Παρασκευή δύο πράγματα θα μπορούσα να είναι: Ή μπασκετμπολίστας ή δημοσιογράφος κι επειδή το πρώτο ήταν ολίγον δύσκολο για πολλούς λόγους, προτίμησε το δεύτερον, αυτό που συνήθως διαλέγουν οι «αποτυχημένοι αθλητές» για να απαλύνουν τον πόνο τους και να αισθάνονται τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ως (δήθεν) μπασκετμπολίστας έφτασε να δοκιμάζεται μέχρι τα παιδικοεφηβικά των Αμπελοκήπων, αλλά ως συντάκτης τα κατάφερε μάλλον καλύτερα. Συντάκτης μπάσκετ από το 1993 στο αθλητικό τμήμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ρεπόρτερ στα θέματα Παναθηναϊκού από το 1997 μέχρι το 2012, ζώντας όλες τις ένδοξες στιγμές των «πράσινων», αρθρογράφος στα «Πράσινα Νέα», επί χρόνια αρχισυντάκτης στο SentraGoal, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sentra 103,3 και αρθρογράφος στο Goal News για τις βραδιές της Ευρωλίγκας.