Η ομαδάρα των Ντιτρόιτ Πίστονς! (vids)

Η ομαδάρα των Ντιτρόιτ Πίστονς! (vids)

Gazzetta team
Η ομαδάρα των Ντιτρόιτ Πίστονς! (vids)

bet365

Με αφορμή την… επίσημη αποχώρηση του Χάμιλτον από την ενεργό δράση, το gazzetta.gr θυμάται την… ομαδάρα των Ντιτρόιτ Πίστονς το 2004!

Ο Ριπ Χάμιλτον δεν έπαιξε την περσινή αγωνιστική περίοδο, προσπάθησε για το come back φέτος, αλλά τελικά ανακοίνωσε επίσημα πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος της μεγάλης ομάδας των Ντιτρόιτ Πίστονς του 2004 που λέει… αντίο στο μπάσκετ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΝΣ
Η σεζόν ξεκίνησε με τους Πίστονς να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν στο Νο.2 του draft. Ο παίκτης που διάλεξαν ήταν ο Ντάρκο Μίλισιτς, με την ιστορία να γράφει πως η συγκεκριμένη ήταν από τις χειρότερες επιλογές… ever! Παράλληλα, επέλεξαν δύο παίκτες που δεν έπαιξαν για τους Πίστονς εκείνη τη σεζόν. Τον Κάρλος Ντελφίνο (Νο.25) και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη (Νο.58).

Head coach της ομάδας ήταν ο Λάρι Μπράουν και οι Ντιτρόιτ Πίστονς είχαν μία βασική πεντάδα… όνειρο, που συνδύαζε ποιότητα με ΠΟΛΥ μπασκετικό ξύλο: PG Τσόνσεϊ Μπίλαπς, SG Ριπ Χάμιλτον, SF Τάισον Πρινς, PF Ρασίντ Γουάλας, C Μπεν Γουάλας. Στο ρόστερ υπήρχαν ακόμα οι Μεχμέτ Οκούρ, Έλντεν Κάμπελ, Κόρλις Γουίλσον, Ντέιρβιν Χαμ, Λίντσεϊ Χάντερ και Μάικ Τζέιμς… Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ντιτρόιτ Πίστονς στην 3η θέση της Ανατολής και ρεκόρ 54-28.

ΤΑ PLAYOFFS
Στην πρώτη φάση των playoffs αντίπαλος των Πίστονς ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς. Τα «Ελάφια» έχασαν στο πρώτο ματς, ωστόσο έκαναν το break στο δεύτερο. Μέχρι εκεί, όμως, αφού η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στο Ντιτρόιτ, που πήρε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση (4-1). Ακολούθησαν οι Νιού Τζέρσεϊ Νετς σε μία… επική σειρά! Στα τέσσερα πρώτα ματς η έδρα δεν έσπασε, αυτό όμως έγινε στο Game 5, με τους Νετς να κάνουν το 3-2 στο Ντιτρόιτ και να έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στο “σπίτι” τους! Οι Πίστονς όμως απάντησαν με… break στο break και στη συνέχεια πέρασαν στους Τελικούς της Ανατολής!

Εκεί αντιμετώπισαν τους Ιντιάνα Πέισερς, σε μία σειρά όπου το μπάσκετ πήγε… περίπατο και οι δυνατές μονομαχίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι άμυνες έκαναν κουμάντο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έβαλε πάνω από 100 πόντους σε όλη τη σειρά, με τα σκορ να είναι… ευρωπαϊκού επιπέδου! Τελικά οι Πίστονς πήραν τη σειρά με 4-2.

Στις 19 Νοεμβρίου 2004 Πέισερς και Πίστονς αναμετρήθηκαν ξανά και στο ματς αυτό έγιναν απίστευτα περιστατικά με πολύ ξύλο!!!

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΪΚΕΡΣ
Με την ίδια συνταγή πήγαν και στους Τελικούς οι Πίστονς. Φουλ άμυνα, μπόλικο ξύλο, έτσι ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν την ομάδα του Σακίλ Ο’Νιλ και του Κόμπι Μπράιαντ. Όσον για την επίθεση… Εκεί αναλάμβανε ο μαέστρος Μπίλαπς! Οι Λος Άντζελες Λέικερς είχαν το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο οι Πίστονς έκαναν break από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς (75-87), με το σύνολο του Φιλ Τζάκσον να κάνει το 1-1 στο Game 2 (99-91) σε ματς που κρίθηκε στην παράταση.

Η συνέχεια είχε τρία ματς στο Ντιτρόιτ και εκεί τα… αφεντικά ήταν οι Πίστονς. Τρεις νίκες (88-68, 88-80 και 100-87), εξαιρετική άμυνα, 4-1 και… κορυφή! MVP των Τελικών ήταν ο Μπίλαπς, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως μετά από τη συγκεκριμένη σειρά οι Λέικερς… διαλύθηκαν για μερικά χρόνια, μέχρι να αποκτηθεί ο Πάου Γκασόλ και μαζί με τον KB24 να οδηγήσουν τους Λιμνάθρωπους ξανά στην κορυφή (2009 & 2010).

 

NBA Τελευταία Νέα