Εκτός οι «αιώνιοι», μάχες σε όλα τα μέτωπα

Φάνης Παναγιώτου
Εκτός οι «αιώνιοι», μάχες σε όλα τα μέτωπα
Μετά τη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας η δράση στη Basket League επιστρέφει με τις αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής.

Η 18η… στροφή θα βρει τους… μεγάλους (βλ. Ολυμπιακό & Παναθηναϊκό) να δοκιμάζονται εκτός έδρας, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ψάξουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, σημαντικές αναμετρήσεις και… μάχες σε όλα τα μέτωπα, με το ΑΕΝΚ - Άρης να ξεχωρίζει.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο ΠΑΟΚ έρχεται από τον χαμένο ημιτελικό και την ήττα στην Αμαλιάδα. Η νίκη είναι επιτακτική για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ο Πανιώνιος, όμως, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο! Βλέπετε, έχασε εντός έδρας από το Ρέθυμνο, παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέχει δύο νίκες από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΑΕΝΚ - ΑΡΗΣ
Μάχη… playoffs στην έδρα της ΑΕΝΚ. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχασε στις λεπτομέρειες στην Πάτρα και συνεχίζει τις αλλαγές στο ρόστερ της, με την τελευταία προσθήκη να είναι ο φόργουορντ/σέντερ, DJ Κόβινγκτον. Από την άλλη, ο Άρης ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο του ΚΑΟΔ και ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά… τρίτης θέσης.

ΚΑΟΔ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ
Σπουδαία αναμέτρηση για την παραμονή στη Basket League. Ο ΚΑΟΔ έχει 5 νίκες, ο Κόροιβος 6, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη! Ο Κόροιβος, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα… παραδοθεί, με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου να έχει καλή ψυχολογία μετά την… ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ!

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΑΠ. ΠΑΤΡΑΣ
Στη Ρόδο ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα, που με 9 νίκες κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα (σ.σ. θα παίξει και τον τελικό του Κυπέλλου) δεν είναι το ίδιο δυνατή μακριά από την Πάτρα, ωστόσο έχει δείξει πως φέτος είναι ικανή για το καλύτερο. Από την άλλη, ο Κολοσσός θα παρουσιαστεί ενισχυμένος με τον Τζάστιν Ρόμπινσον.

ΑΕΚ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
Έπειτα από δύο εκ των πραγμάτων δύσκολα ματς κόντρα σε Παναθηναϊκό & Ολυμπιακό, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανελευσινιακό με τη νίκη να είναι το μοναδικό αποτέλεσμα για την Ένωση. Απέναντι της, όμως, θα βρει μία ομάδα που παίζει την κατηγορία σε κάθε ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αλλαγές στο ρόστερ τους, καθώς αποχώρησαν οι Καλλές & Κοξ, με τον Ριβς Νέλσον να είναι το νέο μέλος της ομάδας.

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου και λίγες ημέρες αργότερα οι «πράσινοι» έχασαν στις λεπτομέρειες στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Επόμενος αντίπαλος για το «Τριφύλλι» το πάντα υπολογίσιμο Ρέθυμνο, που θα επιχειρήσει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είναι το απόλυτο φαβορί του ματς και μάλιστα θα έχουν κανονικά στη δωδεκάδα τον Γκάνι Λαουάλ. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον δεν έπαιξε στο Ισραήλ και είναι αμφίβολος ενόψει Ρεθύμνου.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το πρόγραμμα της Basket League ολοκληρώνεται με το ματς του Ολυμπιακού στα Τρίκαλα. Το δυσάρεστο για τους γηπεδούχους δεν είναι το γεγονός πως κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχουν ελάχιστες πιθανότητες νίκης, αλλά ότι θα παίξουν χωρίς τον κόσμο τους λόγω τιμωρίας. Έφυγε ο Μιλουντίνοβιτς, αποκτήθηκαν οι Κουάμε & Χολ… Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση και αποκλειστικός τους στόχος είναι να παραμείνουν στην κορυφή. Σταθερά εκτός οι Αγραβάνης & Παπαπέτρου, ερωτηματικό η συμμετοχή του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος αποκτήθηκε πριν λίγο καιρό.

BASKET LEAGUE - 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος Πουρσανίδης Γ-Γκούμας-Κωνσταντινόπουλος (Παπαγεωργίου)
ΔΚΓ Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟΔ-Κόροιβος Αμαλ. Σχινάς-Ψαριανός-Σκούτας (Τσανίδης)
ΔΚ Ι. Ζηρίνης 17.00 ΑΕΝΚ-Άρης Χριστοδούλου-Δεσλής-Παντελίδης (Κορασίδης)
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-Απόλλων Π. Καρακατσούνης-Σώμος-Παφίλης (Βιντζηλαίος)

Κυριακή 1 Μαρτίου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 16.30 Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός Μάνος-Τσούνας-Ταρενίδης (Μαγγανάς) [NS3 LIVE]
ΟΑΚΑ 18.30 ΑΕΚ-Πανελευσινιακός Γκόντας-Τζαφλέρης-Διαμαντής (Μουζάκης Στ.) [OTE SPORT3 HD]

Δευτέρα 2 Μαρτίου
ΔΚΓ Τρικάλων 16.30 Τρίκαλα-Ολυμπιακός Παπαπέτρου-Καλδίρης-Καραβίτης (Τσιργουλας) [NS1 & HD]

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα