Γιάνκοβιτς: «Όλοι μαζί χαιρόμαστε, όλοι μαζί στεναχωριόμαστε»

Γιάννης Ράμμας
Γιάνκοβιτς: «Όλοι μαζί χαιρόμαστε, όλοι μαζί στεναχωριόμαστε»

bet365

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς υπενθύμισε πως η ομαδική επιτυχία είναι πάνω απ' την προσωπική κι οριοθέτησε το στόχο του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ (26/2, 21:45/novasports 2).

Το blog του 25χρονου φόργουορντ του Παναθηναϊκού στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά θέλω να τονίσω πως χαίρομαι που μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας και «συναντιόμαστε» ξανά μετά από μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Η πρόκρισή μας στον τελικό του Κυπέλλου μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά σ' έναν από τους στόχους μας. Θα ήμουν ψεύτης αν πω ότι δε χάρηκα που κατάφερα να σκοράρω στο τελευταίο σουτ του αγώνα, αλλά θέλω να πιστέψετε πως τόσο η δική μου, όσο και η χαρά των υπόλοιπων παιδιών είναι δεκαπλάσια όταν η ομάδα μας κερδίζει και προχωρά. Τι να το κάνεις αν δεν καταφέρεις να φτάσεις στη νίκη; Η προσωπική απόδοση του καθενός μετράει ελάχιστα μπροστά στην ομαδική και εμείς μέσα από τα καλά και τα κακά μας (αγωνιστικά εννοώ) είμαστε πάνω απ' όλα ομάδα. Όλοι μαζί χαιρόμαστε, όλοι μαζί στεναχωριόμαστε.

Έχουμε αφήσει πίσω, από την στιγμή που μπήκαμε στο αεροπλάνο της επιστροφής, τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο θέλω να τονίσω πως είναι μια εξαιρετική ομάδα μ' ένα σπουδαίο προπονητή που παίζει ένα πολύ όμορφο μπάσκετ. Το μυαλό το δικό μας είναι πλέον «καρφωμένο» στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι. Γνωρίζουμε πως θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο μέσα σε μια από τις πιο ιστορικές και δυνατές έδρες της Ευρώπης. Οι πέντε νίκες που πετύχαμε στον πρώτο γύρο του ΤΟΡ-16 μας δίνουν το δικαίωμα να κοιτάμε τις υψηλές θέσεις του ομίλου, άρα αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Η Μακάμπι προέρχεται από μια ήττα μέσα στο σπίτι της από την Άλμπα που μπορεί να τη βάλει σε περιπέτειες. Αυτό θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε καθώς θεωρώ πως θα έχουν περισσότερο άγχος. Τους έχουμε νικήσει στο ΟΑΚΑ και αν το καταφέρουμε ξανά θα έχουμε σαφές πλεονέκτημα απέναντι τους. Έχουμε τεράστιο κίνητρο όλοι μας. Σ’ ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό από την αρχή.

Να καθορίσουμε εμείς το πότε θα τρέξουμε και πότε όχι και να έχουμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Η Μακάμπι είναι ομάδα ρυθμού και πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες της από την πρώτη φάση του αγώνα πως θα έχουν ένα δύσκολο βράδυ απέναντι μας. Θέλουμε να «ματώσουμε» για κάθε μπάλα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί ο αντίπαλος. Αυτά για την ώρα και εύχομαι στο επόμενο «ραντεβού» μας να έχουμε ξανά ευχάριστα θέματα συζήτησης.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Βλαδίμηρος

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα