Όντουμ: «Να μας μείνει αξέχαστο το παιχνίδι»

Gazzetta team
Όντουμ: «Να μας μείνει αξέχαστο το παιχνίδι»

bet365

Ο Τζέικ Όντουμ περιμένει πως θα δημιουργηθεί όμορφη και δυνατή ατμόσφαιρα κι απέναντι στον Παναθηναϊκό (22/2, 17:00) θα πρέπει να τα δώσουν όλα.

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε στο paokbc.gr για τον ημιτελικό του Κυπέλλου: «Ήταν σίγουρα δύσκολο το να περιμένουμε δύο μήνες για αυτό τον αγώνα, αλλά από την άλλη, σε αυτό το διάστημα είχαμε και άλλα πράγματα να σκεφτούμε. Ελπίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα μας μείνει αξέχαστο. Είναι σίγουρα σημαντικό για μένα που θα συμμετέχω σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μας βοηθά το γεγονός ότι έχουμε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας στο Eurocup και με την προετοιμασία που έχουμε κάνει πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι.

Δεν έχει σημασία το προηγούμενο παιχνίδι. Πρακτικά ήταν πολύ καιρό πριν και αυτή την στιγμή μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες που έχουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι αυτό με διαφορετικό τρόπο και είναι λογικό να θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Είναι ένας άλλος αγώνας, πρέπει να το δούμε το παιχνίδι φάση με φάση, να εκτιμήσουμε σωστά την κάθε κατοχή, να έχουμε υπομονή για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι θα υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους: «Είναι πάντα ένα μεγάλο πλεονέκτημα να παίζεις με τους φιλάθλους σου στο πλευρό σου και ειδικά όσον αφορά τους δικούς μας φιλάθλους, η παρουσία τους θα είναι πολύ σημαντική για μας. Θέλουμε να μας βοηθήσουν, να έχουν ενέργεια, να κάνουν πολύ θόρυβο με την φωνή τους. Με την παρουσία των φιλάθλων μας δεν είναι ένα απλό παιχνίδι μίας ομάδας, με μία άλλη, αλλά ένας ολόκληρος λαός, όλος ο σύλλογος απέναντι σε μία άλλη ομάδα. Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι όμορφη και δυνατή για να κάνει τον αντίπαλο να αισθανθεί μειονεκτικά. Αυτή είναι η σημασία της έδρας».

Για το πως πρέπει ν' αντιμετωπίσει το παιχνίδι η ομάδα του: «Ο πλέι μέικερ πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και σε αυτό που πρέπει να κάνει. Πιστεύω ότι ο αντίπαλος θα μπει επιθετικά σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Πρέπει να μην χάσω τον ρυθμό μου και την συγκέντρωσή μου, όπως και όλη η ομάδα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Για το πόσο μετρούν σε αυτά τα παιχνίδια η καρδιά, η ψυχή κι η θέληση για τη νίκη: «Πιστεύω ότι μετρούν πάρα πολύ. Οι ικανότητες και το ταλέντο μπορεί να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις και να φτάσεις μέχρι ένα σημείο, αλλά από εκεί και πέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η προσπάθεια, η θέληση και η καρδιά που θα έχεις για να αντιμετωπίσεις ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Αν δεν μπορείς να παθιαστείς με αυτό που κάνεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, τότε δεν είναι αυτό το κατάλληλο άθλημα για σένα. Πρέπει να αγαπάς το παιχνίδι, να παλεύεις κάθε φάση, να προσπαθείς μέχρι το τέλος, να βουτήξεις στο παρκέ για μία χαμένη μπάλα ακόμη κι αν θα χάσεις ένα δόντι σε αυτή την προσπάθεια. Με αυτή την λογική πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι, να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα