Κολοσσός Ρόδου: Ο Γουότερς καλύπτει το κενό του Τζέιμς

Κολοσσός Ρόδου: Ο Γουότερς καλύπτει το κενό του Τζέιμς

Φάνης Παναγιώτου
Κολοσσός Ρόδου: Ο Γουότερς καλύπτει το κενό του Τζέιμς

bet365

Ο Ντομινίκ Γουότερς ήρθε στην Ελλάδα ως αντικαταστάτης του Μάικ Τζέιμς και για την ώρα δικαιώνει τους ανθρώπους του Κολοσσού Ρόδου!

Από τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου ο Μάικ Τζέιμς έδειξε το ταλέντο του και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Basket League. Τα… ραντάρ της Λαμποράλ Κούτσα εντόπισαν τον παίκτη, ο οποίος έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και πλέον αγωνίζεται σε ομάδα Ευρωλίγκας.

“Το εκπληκτικό κάρφωμα του Τζέιμς κόντρα στη Μπαρτσελόνα”

Ο Κολοσσός Ρόδου δεν μπορούσε να κρατήσει τον Μάικ Τζέιμς και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανεύρεση του αντικαταστάτη του. Ο παίκτης που αποκτήθηκε ήταν ο Ντομινίκ Γουότερς.

Ποιος είναι ο Γουότερς; Πρόκειται για έναν… γυρολόγο της Ευρώπης, που γεννήθηκε στο Πόρτλαντ στις 28 Σεπτεμβρίου του 1986. Ο Γουότερς (ύψος 1.85μ.) πέρασε την κολεγιακή του καριέρα στο Hawaii (2005-2007) & στο Portlant State (2008-2010), αλλά δεν κατάφερε να κάνει το… άλμα για το ΝΒΑ, αφού δεν τον επέλεξε κάποια ομάδα στο draft του 2010. Έπαιξε στο Summer League με τους Γιούτα Τζαζ, η… πόρτα όμως του «μαγικού κόσμου» παρέμεινε κλειστή για τον παίκτη του Κολοσσού Ρόδου.

Ο Γουότερς δεν το σκέφτηκε πολύ και πήρε άμεσα στην απόφαση να μετακομίσει στην Ευρώπη. Υπέγραψε στη Χάβρη τον Αύγουστο του 2010, ωστόσο δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του και αποδεσμεύτηκε. Η νέα του μπασκετική στέγη ήταν στο Βέλγιο, όπου συμφώνησε με τη Verviers-Pepinster, ενώ στην ίδια χώρα έπαιξε και τη σεζόν 2011-2012, όταν και φόρεσε τη φανέλα της Liege. Οι καλές του εμφανίσεις στο Βέλγιο του έδωσαν μία θέση στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, δεν ολοκλήρωσε όμως τη σεζόν στη Σλοβενία, αφού τον Δεκέμβριο του 2012 άφησε την Ολίμπια. Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Χάποελ Χολόν και έπαιξε στο Ισραήλ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Σε δύο ομάδες… ξόδεψε και την επόμενη σεζόν (2013-2014) ο Ντομινίκ Γουότερς, αφού αρχικά έπαιξε στην ACB για λογαριασμό της Μανρέσα και εν συνεχεία στη Γερμανία με την Βούρζμπουργκ. Φέτος πέρασε ξανά τον Ατλαντικό για να φορέσει τη φανέλα των Grand Rapids Vipers στο NBDL, πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα μας.

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

Στον Κολοσσό κλήθηκαν να πάρουν μία πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ο Μάικ Τζέιμς έκανε τη διαφορά και ήταν αρκετά δύσκολο να καλυφθεί το κενό του. Ο Γουότερς είναι ένας… γυρολογός, αφού μέσα σε τέσσερις σεζόν έχει παίξει σε 8 ομάδες και έχει βρεθεί σε 6 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, ωστόσο για την ώρα δικαιώνει όσους τον πίστεψαν στη Ρόδο.

Στην πρόσφατη νίκη επί του Πανιωνίου ο Γουότερς μέτρησε 13 πόντους (2/4τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 7 τελικές πάσες, ενώ συνολικά -σε 4 συμμετοχές στη Basket League- έχει 13.25 πόντους (40% στα τρίποντα), 2.75 “σκουπίδια” και 4.5 ασίστ κατά μέσο όρο!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα