Μάντζαρης: «Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι τραυματισμοί...»

Φάνης Παναγιώτου
Μάντζαρης: «Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι τραυματισμοί...»

bet365

Σημαντική νίκη επί του Ηρακλή πανηγύρισε το Ψυχικό. Ο Αντώνης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία της ομάδας και στάθηκε στους πολλούς τραυματισμούς.

Όταν πριν μία εβδομάδα ο Αρκαδικός έκανε «διπλό» στην έδρα του Ψυχικού, η ομάδα των βορείων προαστίων έμενε ακόμα πιο πίσω στη… μάχη της ανόδου στη Basket League. Μερικές ημέρες αργότερα το Ψυχικό πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή και έδειξε πως ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί!

Ο Αντώνης Μάντζαρης ήταν εκ των πρωταγωνιστών, αφού σε 22:56 συμμετοχής μέτρησε 10 πόντους (2/6δίποντα, 2/6τρίποντα) και 2 κλεψίματα.

Ο πολύπειρος γκαρντ, που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Περιστερίου, της ΑΕΚ και του Πανελευσινιακού, ανέλυσε στο gazzetta.gr τη νίκη της ομάδας του στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στους πολλούς τραυματισμούς και τόνισε πως αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να παίξει στο Ψυχικό!

Αντώνη, αρχικά θέλουμε να μας πεις σε ποια σημεία κρίθηκε το ματς με τον Ηρακλή και το Ψυχικό έφτασε σε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα…

«Ξέραμε πως θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς… Είχαμε να αντιμετωπίσουμε απουσίες, ενώ ο Παπανικολάου και εγώ δεν κάναμε προπόνηση όλη την εβδομάδα. Η προετοιμασία για το ματς με τον Ηρακλή δεν έγινε κάτω καλές συνθήκες και το έργο μας ήταν δύσκολο. Δεν μπήκαμε καλά στο ματς και κυνηγάγαμε συνεχώς στο σκορ. Ξέραμε όμως πως αν κάνουνε ένα καλό-εύστοχο πεντάλεπτο τότε θα ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Έτσι έγινε, αφού όταν βάλαμε τέσσερα σερί τρίποντα στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, δημιουργήσαμε καλές συνθήκες και φτάσαμε σε μία πολύ σημαντική νίκη».

Στόχος του Ψυχικού είναι η άνοδος. Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η μεγάλη… μάχη που παρακολουθούμε φέτος στην Α2;

«Η Καβάλα έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, από εκεί και πέρα όμως γίνεται μεγάλη μάχη και τέσσερις ομάδες διεκδικούν την άνοδο επί ίσοις όροις. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι τραυματισμοί. Αυτό που έχει γίνει σε εμάς φέτος δεν γίνεται πουθενά, συνεπώς οι ομάδες που θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και φυσικά θα κρατήσουν την έδρα τους, αυτές θα είναι που θα έχουν προβάδισμα...»

Το κλίμα στην ομάδα πώς είναι;

«Για να μην κρυβόμαστε, το κλίμα ήταν κάπως βαρύ τον τελευταίο καιρό. Χάσαμε δύο ντέρμπι στην έδρα μας, ωστόσο ο coach προσπάθησε πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι και μας πέρασε τη σωστή νοοτροπία ενόψει του ματς με τον Ηρακλή. Μας είπε να παλεύουμε όσοι και αν είμαστε, ανεξάρτητα από τους τραυματισμούς. Τελικά ήρθε το διπλό και είναι σίγουρο πως πλέον η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Βέβαια, ακολουθεί εβδομάδα… γολγοθάς (σ.σ. ματς με Ηλυσιακό & Παγκράτι εκτός έδρας) και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Από την έως τώρα πορεία σου στην ομάδα, αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου να παίξει στο Ψυχικό;

«Σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος. Το Ψυχικό είναι ομάδα που όλοι θα ήθελαν να παίξουν. Πρόκειται για ένα σύλλογο με φερεγγυότητα, οι άνθρωποι της διοίκησης είναι εξαιρετικοί και οι συνθήκες εργασίας ιδανικές για κάθε παίκτη ή προπονητή».

Αγωνιστικά, ποιο είναι το πλεονέκτημα του Ψυχικού;

«Είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και αυτή είναι η αρχή στο παιχνίδι μας. Όταν η καλή μας άμυνα συνδυάζεται με ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου, τότε ανεβάζουμε την απόδοση μας και μπορούμε να… χτυπήσουμε κάθε αντίπαλο».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα