«Έχουν “φάει”... κόλλημα με τον Ολυμπιακό!»

«Έχουν “φάει”... κόλλημα με τον Ολυμπιακό!»

Gazzetta team
«Έχουν “φάει”... κόλλημα με τον Ολυμπιακό!»
Ο Κώστας Βασιλειάδης εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάτσει στο... στομάχι της Μάλαγα, που περιμένει πως και την πρεμιέρα του Top-16 και μιλάει για την επιστροφή του στον ισπανικό Νότο!

Το τράβηγμα που υπέστη στον προσαγωγό, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ουνικάχα με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (18/12), αποτελεί πλέον παρελθόν και ο 30χρονος Έλληνας διεθνής γκαρντ, που έκλεισε το 2014 επανεμφανιζόμενος εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης για την λίγκα ACB, ετοιμάζεται βοηθήσει την ομάδα του για να μπει με το δεξί στην μάχη του Top-16 της Ευρωλίγκα. Ο λόγος για τον Κώστα Βασιλειάδη, που έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία της Μάλαγα σε Ισπανία (1η θέση με ρεκόρ 12-2) και Ευρώπη (εξασφάλισε από νωρίς την πρόκρισή της στους “16”), αποτελεί ένα από τα δυνατά “χαρτιά” του Γιόαν Πλάθα, που φέτος θέλει να οδηγήσει την ομάδα της Ανδαλουσίας στην υπέρβαση.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Θεσσαλονικιό άσο που φέτος βρίσκεται στην 7η σεζόν του στο ισπανικό πρωτάθλημα, επιστρέφοντας και πάλι μετά από 8 χρόνια στη Μάλαγα, έγινε με αφορμή τον αγώνα της Παρασκευής (02/01) με τον Ολυμπιακό, για την 1η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκα, αλλά η κουβέντα μας επικεντρώθηκε στις διαφορές που συνάντησε στην πόλη και τον σύλλογο της Νότιας Ισπανίας, στο διάστημα που έλλειπε, στη συνεργασία του με τον 51χρονο τεχνικό και φυσικά στο πόσο του ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης.

«Τους έχουν κάτσει οι 4 σερί ήττες από τον Ολυμπιακό!»

«Ευτυχώς που το τράβηγμα δεν ήταν σοβαρό και με υποχρέωσε να απουσιάσω μόνο από δύο παιχνίδια... Αλλά, να πάρει ευχή, μου έτυχε στο χρονικό σημείο που είχα αρχίσει να βρίσκω τη φόρμα μου γι' αυτό και οι προπονητές και οι φυσιοθεραπευτές αστειεύονται συνέχεια μαζί μου και περιμένουν να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, σκοράροντας τουλάχιστον έναν πόντο ανά κάθε λεπτό συμμετοχής μου, όπως συνέβη στα τελευταία ματς του ισπανικού πρωταθλήματος!», μας είπε αρχικά έμπειρος διεθνής γκαρντ της Ουνικάχα, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα μία νίκη επί του Ολυμπιακού, μετά τις τέσσερις μαζεμένες ήττες που υπέστη από τους ερυθρόλευκους στην διάρκεια της περυσινής Ευρωλίγκα. «Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν ήξερα ότι είχαν χάσει 4 συνεχόμενες φορές, αλλά το κατάλαβα μόλις κληρωθήκαμε μαζί τους και εισέπραξα τις αντιδράσεις των ανθρώπων της ομάδας. Ήταν ο μοναδικός αντίπαλος από τον οποίο η Μάλαγα έχασε καθαρά σε όλα τα περυσινά ματς, χωρίς να μπορέσει να προβάλει αντίσταση. Όσα παιδιά έχουν παραμείνει στο εφετινό ρόστερ, έχουν αυτό το αρνητικό σερί στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αν και αυτό το στατιστικό στοιχείο, είναι για μένα δευτερεύον! Θέλουμε τη νίκη γιατί παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να μπούμε στο Top-16 με το δεξί, κερδίζοντας μία ομάδα που είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα!», υπερθεμάτισε ο Κώστας Βασιλειάδης, που μετά από έναν χρόνο στην Γαλικία (Ομπραντόϊρο) και μία τριετία στην χώρα των Βάσκων (Μπιλμπάο), φέτος κατηφόρισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Ανδαλουσία.

Η διαφορά ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, στην οικονομική κρίσης της Ισπανίας

«Οι διαφορές που συνάντησα στη Μάλαγα, σε σχέση με το πρώτο πέρασμά μου, έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τα διαφορετικά οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην Ουνικάχα, αλλά και στην κοινωνία του ισπανικού Νότου. Το budget της ομάδας είναι αρκετά μικρότερο από τη σεζόν 2006-07, το γήπεδο δεν είναι ασφυκτικά γεμάτο όπως τότε και η κρίση έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων εδώ στη Ανδαλουσία, σε σχέση με το τι ισχύει στο Μπιλμπάο ή στο Σαν Σεμπαστιάν. Κατά άλλα, η ομάδα παραμένει το ίδιο οργανωμένη, ενώ η καθημερινότητα σε μία όμορφη παραλιακή πόλη, σε προδιαθέτει ευχάριστα γιατί έχει πολύ καλό καιρό, ανά πάσα στιγμή μπορείς να πας μία βόλτα στη θάλασσα και όταν όλα αυτά, συνδυάζονται και με μία ομάδα με υψηλούς στόχους και πολύ καλή πορεία έως τώρα, τότε νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να κάνω καλύτερη επιλογή!», υπογράμμισε ο 30χρονος Έλληνας σουτέρ, που μέχρι τώρα έχει καλύτερα νούμερα στο ισπανικό πρωτάθλημα (μ.ο. 8,8π., 1,8ρ. & 1,4ασ. με 58% στα διπ.) απ' ότι στην Ευρωλίγκα (μ.ο. 7,3π., 0,7ρ. & 0,9ασ. με 45% στα διπ. & 31,1% στα τριπ.).

Ψύχρα” με Αγγέλου, “ζέστη” με Πλάθα!

Πέρυσι μετά από μία συναπτή τετραετία στην Ισπανία, πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Τουρκία, αποδεχόμενος την πρόταση της Εφές Αναντολού, τα πράγματα στην Πόλη, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε... «Ο ρόλος και ο χρόνος συμμετοχής που είχα στην αρχή της σεζόν ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικός, αλλά όλα άλλαξαν όταν ήρθε ο καινούριος προπονητής (σ.σ.: δεν ανέφερε ούτε το όνομα του Βαγγέλη Αγγέλου), ο οποίος είχε διαφορετική φιλοσοφία κι έκρινε ότι δεν έπρεπε να παίζω πολύ. Επιλέγοντας να επιστρέψω στην Ισπανία και ειδικότερα στη Μάλαγα, ήξερα ότι θα παίξω σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει και ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει και το σημαντικότερο για έναν προπονητή που μου έκανε την ξεκάθαρη εξήγηση για το τι θέλει από μένα. Ο κ. Πλάθα μου είπε ότι όλοι οι παίκτες του έχουν μέσο όρο συμμετοχής από 17-22 λεπτά και παρ' ότι μου ανέλυσε το πλάνο στο οποίο βασίζεται η αμυντική του φιλοσοφία, μέχρι να το συνηθίσω στην πράξη, το πρώτο διάστημα τα είχα χαμένα. Πρώτη φορά στην καριέρα μου, καλούμαι να παίξω με τόσο πολύ κίνηση κι ενέργεια στην άμυνα και να δίνω βοήθεια από την δυνατή πλευρά. Γενικά, το αμυντικό κομμάτι είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της ομάδας μας, που πλέον καθώς αρχίζει το δεύτερο μισό της σεζόν, καλείται να ανταποκριθεί όσο πιο επιτυχημένα γίνεται στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε...», κατέληξε ο Κώστας Βασιλειάδης, που φόρεσε για μία χρονιά (2007-08) τη φανέλα και του Ολυμπιακού.