Όταν ο Απόλλων έπαιξε ξανά τελικό (vid)

Φάνης Παναγιώτου
Όταν ο Απόλλων έπαιξε ξανά τελικό (vid)

bet365

Ο Απόλλων Πατρών πήρε μεγάλη πρόκριση στην έδρα της ΑΕΝΚ και θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου! Όπως το 1997 όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ...

Η... κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ακόμα την ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου. ΑΕΝΚ και Απόλλων όμως είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό, με την ομάδα της Πάτρας να τα καταφέρνει και μάλιστα εκτός έδρας!

Πότε όμως έπαιξε ο Απόλλωνας σε τελικό Κυπέλλου για τελευταία φορά; Ήταν στις 12 Απριλίου 1997 όταν η Πάτρα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο Απόλλωνας είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό και λίγο έλειψε να κάνει το... μεγάλο μπαμ, αφού ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εκείνη τη σεζόν κατέκτησαν τα πάντα!

Το θέμα μας όμως δεν είναι ο Ολυμπιακός αλλά ο Απόλλωνας, που με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του έχασε δύσκολα με 80-78 στον τελικό του Κυπέλλου. Η ομάδα της Πάτρας είχε στο ρόστερ της παίκτες όμως ο Χάρολντ Έλις, ο Ντούσαν Βούκσεβιτς και ο Χρήστος Μυριούνης, ενώ οι Νίκος Αργυρόπουλος και Νίκος Βετούλας συνδέουν το παρελθόν με το τώρα!

Το ματς κρίθηκε στο σουτ του Δημήτρη Παπανικολάου, που διαμόρφωσε το τελικό 80-78, με τον Απόλλων Πάτρας να έχει φέτος, 18 χρόνια μετά, την ευκαιρία να πετύχει το... θαύμα που δεν κατάφερε το 1997 στο ΟΑΚΑ. Αυτό που εκκρεμεί είναι να μάθει τον αντίπαλο του, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να θυμηθείτε τον τελικό του 1997 στο video που ακολουθεί:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα