Στην εξέδρα πάρτι, στο παρκέ... μάχη

Στην εξέδρα πάρτι, στο παρκέ... μάχη

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Στην εξέδρα πάρτι, στο παρκέ... μάχη
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει τις σκέψεις του για όσα θα κρίνουν το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και σχολιάζει το καινούριο (;) πρόσωπο στη ζωή του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα έχει ιδιαιτερότητες, αλλά μόνο για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Στο παρκέ ο Σπανούλης θέλει να νικήσει τον Γουίλιαμς και ο Ντάνστον τον Μαριάνοβιτς. Αγωνιστικά λοιπόν οι σχέσεις των δύο συλλόγων φτάνουν μέχρι την αποφυγή του διασυρμού, ωστόσο ακόμη κι αυτό το σενάριο είναι εξωπραγματικό αφού ούτε ο Ολυμπιακός μπορεί να διασύρει του Σέρβους, ούτε το αντίθετο μπορεί να συμβεί.

Ο κόσμος έχει μία τεράστια ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ματς χωρίς άγχος. Όχι πως οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» δεν επιθυμούν τη νίκη της ομάδας τους, αλλά δε θα σκάσουν κιόλας αν στραβώσει το ματς.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έχω την εντύπωση πως πλέον διαθέτουν την εμπειρία να μην πέσουν σε αυτή την παγίδα.

Πάμε και στα αγωνιστικά...

Σε ένα ακόμη ματς θα δούμε διάθεση για πίεση στα αντίπαλα γκαρντ. Ο Μάρκους Γουίλιαμς νομίζω θα βρει τον μπελά του από Μάντζαρη, Λαφαγέτ και Κατσίβελη απλά σε σχέση με το ματς στο Βελιγράδι υπάρχει και ο Τζένκινς πλέον.

Κλειδί της αναμέτρησης είναι η μάχη της ρακέτας. Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μπορεί να μην πήρε το βραβείο του MVP Οκτώβριο και Νοέμβριο, αλλά μέχρι τώρα είναι το καλύτερο σέντερ της διοργάνωσης. Εκτός ότι έχει κάνει μάγκα τον Παναγιώτη στο fantasy (…κάτι δικά μου), έχει κάνει μάγκες και τους συμπαίκτες του αφού ο γίγαντας Σέρβος όποτε του ακουμπούν τη μπάλα, πάντα κάτι καλό θα κάνει. Αφήστε την απίστευτη ευστοχία του από τη γραμμή των βολών (33/45) για την οποία καλό θα ήταν να τον ρωτούσαν οι Ντάνστον και Χάντερ.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού θα έχουν πρόβλημα αν δε φροντίσουν να χαμηλώσουν το κορμί τους και να περάσουν μπροστά από τον Μαριάνοβιτς. Αν πάρει την μπάλα και τους έχει στην πλάτη θα αφήσει απλά τη μπάλα στο καλάθι. Ντάσντον, Χάντερ και Καββαδάς (αν αγωνιστεί) οφείλουν να τον παίξουν από μπροστά με τη βοήθεια από τη weak side (αδύνατη πλευρά) να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο λόμπας πάσας.

Οι Σέρβοι είναι ομάδα που βγάζει ενέργεια στο παρκέ, που τρέχει καλά το γήπεδο και διαθέτει ρόστερ με μπόλικες αθλητικές ικανότητες. Ο Ολυμπιακός μία από τα ίδια οπότε τη διαφορά θα την κάνει ο έλεγχος του ρυθμού και όχι ο ίδιος ο ρυθμός.

Οι Πειραιώτες πρέπει να ξέρουν πότε να τρέξουν, πότε να πατήσουν φρένο, πότε να πάνε σε επίθεση 20 δευτερολέπτων κλπ. Μέχρι τώρα έχουν δείξει πως τα καταφέρνουν αρκετά καλά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο στη Λιθουανία στο οποίο είχαν παρασυρθεί και έτρεχαν πανικόβλητοι.

Τι με προβληματίζει περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς;

Τα ριμπάουντ. Φοβάμαι μην γίνει κανά πάρτι από τον Αστέρα και κάνουν 2-3 επιθέσεις.

ΥΓ: Μην ασχολείστε με τους ομίλους στο Top 16. Αναφερόμαστε στην Ευρωλίγκα συνεπώς και οι δύο όμιλοι δύσκολοι θα είναι. Θα υπάρχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους ως προς την δυναμική των αντιπάλων. Όταν έρθει η ώρα θα τους συζητήσουμε.

ΥΓ 2: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φέρεται πως θα στείλει τον Παναγιώτη Φασούλα στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Κώστα Κουφό και να συζητήσει το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Εθνική ομάδα. Η ουσία του θέματος με αφήνει αδιάφορο (προτιμώ να μην παίξει μετά τα περσινά και τα προπέρσινα). Ο Φασούλας ως τι θα ταξιδέψει; Καθημερινά σχεδόν βρίσκεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας η «αράχνη».

ΥΓ 3: To mini διαρκείας για το Top 16 είναι ένα τρομερό χριστουγεννιάτικο δώρο για τον εαυτό σας.

ΥΓ 4: Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο.

ΥΓ 5: «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω... Νταβίντ Φουστέρ». Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση είτε σκοράρει με αυταπάρνηση δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, είτε βρίσκεται στον πάγκο και δε γκρινιάζει.

ΥΓ 6: Κάθε άνθρωπος έχει άσχημες ημέρες, ημέρες που πάνε όλα στραβά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τις προσπερνάς με καθαρό μυαλό, κατανόηση, μία «συγνώμη» (αρκεί να την εννοείς) και να προχωράς μπροστά. Κάθε μέρα είναι μία καινούρια μέρα (… κάτι δικά μου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.