Πρίντεζης: «Στο νοκ άουτ πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

Πρίντεζης: «Στο νοκ άουτ πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανέλυσε τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ.

Στην πρώτη φάση του Eurobasket 2015 η Ελλάδα θα ατιμετωπίσει τις Κροατία, Σλοβενία, Ολλανδία, Γεωργία και ΠΓΔΜ. Ο Γιώργος μιλώντας στην κάμερα του OTE TV σχολίασε την κλήρωση αναφέροντας:

Για την κλήρωση: «Αν κάνουμε μία αρκετά καλή προετοιμασία όπως και πέρυσι, έχουμε αρκετές ελπίδες για να περάσουμε στη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών.»

Για τις δυνατές ομάδες του ομίλου: «Κροατία και Σλοβενία είναι καλές ομάδες και σοβαρές ομάδες, ίσως η Κροατία μας ταιριάζει περισσότερο. Η Σλοβενία χρίζει ιδιαίτερης προσοχής ειδικά με τους NBAers βγάζει μπόλικη ενέργεια στο παρκέ».

Για την εμφάνισή μας στο Μουντομπάσκετ: «Στα νοκ άουτ πρέπει να είσαι έτοιμος. Με τη Σερβία προσγειωθήκαμε ανώμαλα διότι είχαμε δείξει κάτι καλύτερο. Τελειώνοντας ο θεσμός αποδείχτηκε πως οι Σέρβοι ήταν συνεπείς, έπαιζαν με ψυχολογία και βρήκαν το δρόμο τους και έφτασαν μέχρι τον τελικό. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό άσχετα να δεν καταφέραμε το στόχο μας».

Για το νέο τρόπο διεξαγωγής: «Θεωρώ πως επειδή είμαστε ομάδα με συνέπεια μας βολεύουν τα πολλά παιχνίδια. Στα νοκ άουτ μπορείς να βρεθείς σε μία κακή βραδιά και να τα διαλύσεις όλα. Μπορούμε να κάνουμε τρεις σερί νίκες, αλλά η μία κακή εμφάνιση να μας στοιχίσει».

Για τον Φώτη Κατσικάρη: «Μας έδωσε να καταλάβουμε πως η Εθνική είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με το σύλλογο. Μπορεί στην ομάδα μας να παίζουμε 25 λεπτά αλλά εδώ θα πρέπει να συμβιβαστούμε κάποιες φορές με πεντάλεπτα. Ο coach κατάφερε να μας δώσει ρόλους.

Για παίκτες που δεν έρχονται να παίξουν όπως ο Κουφός: «Δεν έχω μιλήσει με τον Κουφό. Για να μην ήρθε θα είχε τους λόγους του, θα είχε βαρύ πρόγραμμα. Δε γνωρίζω τι πραγματικά συνέβη. Είμαστε ομάδα με αρχές, είμαστε δεμένοι με ισχυρές βάσεις. Θα είναι χαρά μας αν έρθει γιατί θα μας βοηθήσει, αρκεί να προσαρμοστεί».

Για τους στόχους στο Eurobasket 2015: «Δεν είμαι άνθρωπος που κοιτάζει το τέλος. Ξεκινάμε με έναν όμιλο με 2-3 παιχνίδια αρκετά δύσκολα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να βρούμε ρυθμό. Σημαντικό να έχουμε ρυθμό στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Καλό είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τον κανονισμό του... νατουραλιζέ παίκτη: «Είμαι παραδοσιακός άνθρωπος. Η Εθνική ομάδα πρέπει να είναι κάτι μόνο για γηγενείς παίκτες. Πολλές ομάδες όμως έχουν αλλάξει τη ροή τους. Η Ρωσία με τον Χόλντεν. Από τη στιγμή που υπάρχει ο κανονισμός δε μπορώ να πω κάτι»

Για την κατάστασή του: «Η αποθεραπεία μου πηγαίνει πολύ καλά. Ο τραυματισμός ήταν ένα πταίσμα, αλλά απέκτησα οστικά οιδήματα κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Σε μία εβδομάδα με 10 μέρες ευελπιστώ να ξεκινήσω κάποιες ασκήσεις. Το καλό είναι πως δε θα μου αφήσει κάποιο κουσούρι»

Για το μέχρι πότε θα παίζει στην Εθνική: «Τιμή μου να παίζω στην Εθνική ιδιαίτερα όπως ήταν φτιαγμένη πέρυσι αυτή η ομάδα με τη βασική προϋπόθεση να έχουμε την υγεία μας. Όσο είμαι υγιής θα παίζω όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Δε μπήκα ποτέ στον πειρασμό να αρνηθώ πρόσκληση. Πέρυσι μόνο αν δεν ήμουν καλά είχα σκεφτεί αν συνεχιζόταν το πρόβλημα να μην πήγαινα. Σε σεβασμό πάντα με τους συμπαίκτες μου και τον σύλλογο που με πληρώνει».

 

Τελευταία Νέα