ΜακΧέϊλ για «Παπ»: Είναι ήδη σημαντικός για μας!» (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
ΜακΧέϊλ για «Παπ»: Είναι ήδη σημαντικός για μας!» (vid)

bet365

Ο προπονητής των Χιούστον Ρόκετς, Κέβιν ΜακΧέϊλ, μιλάει στο gazzetta.gr για τον Κώστα Παπανικολάου και προβλέπει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει όλα τα φόντα ν’ αφήσει το στίγμα του στο ΝΒΑ.

Μπορεί να μην το μαρτυράνε και να προσπαθούν να μην το δείχνουν, όμως, ο general manager των Ρόκετς, Ντάριλ Μορέϊ και οι scouters της ομάδας, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι... Κατά πρώτον για την προνοητικότητα και την οξυδέρκεια που επέδειξαν, αποκτώντας τα δικαιώματα του Κώστα Παπανικολάου, πέρυσι το καλοκαίρι από τους Πόρτλαντ Τρέϊλ Μπλέϊζερς και κατά δεύτερον για την πίεση που “εξάσκησαν” στον προπονητή του Χιούστον, Κέβιν ΜακΧέϊλ και τους συνεργάτες του, για να παρακολουθήσουν σε video τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του 24χρονου Έλληνα διεθνή άσος. Κάπως έτσι, ο έμπειρος Αμερικανός έμαθε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει ο Τρικαλινός φόργουορντ και όχι μόνο άναψε το “πράσινο φως” για την υπογραφή του, αλλά τον πήρε και ο ίδιος τηλέφωνο για να τον πείσει να έρθει στο Τέξας.

«Δεν τον περίμενα τόσο καλό!»

«Ήλπιζα ότι θα μπορούσε να παίξει και να μας βοηθήσει, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με τους “rookies” για το ΝΒΑ είναι τόσο διαφορετικό από το ευρωπαϊκό και το κολεγιακό μπάσκετ, αλλά ήρθε και μας βοήθησε πολύ από την αρχή της σεζόν, σε τέτοιο βαθμό, που η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Είναι εξαιρετικό παιδί με πολύ υψηλό μπασκετικό IQ, ξέρει πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος και χωρίς να έχει παίξει ούτε στο ¼ της σεζόν, έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό παίκτη μας.», μας είπε αρχικά ο head coach των Ρόκετς, που χρησιμοποιεί σταθερά τον “Παπ” για περισσότερα από 25 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

«Δεν ταρακουνήθηκε από το ΝΒΑ!»

«Ο Κώστας του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερος! Αν τον ρωτήσετε, θα σας πει ότι η μεγάλη διαφορά του ΝΒΑ σε σχέση με την Ευρώπη, αφορά στα αθλητικά προσόντα και την έκρηξη των παικτών, αλλά εκείνος έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις και παίζοντας με το μυαλό του, τα καταφέρνει περίφημα! Έχει παίξει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια που έχουν κρίνει τίτλους και δεν δείχνει να... ταρακουνήθηκε από την αλλαγή περιβάλλοντος κι αυτό, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητά του, τον έχει βοηθήσει να κερδίσει πιο γρήγορα τον σεβασμό των υπολοίπων παικτών.», επεσήμανε ο 56χρονος προπονητής και παίκτης-θρύλος των Μπόστον Σέλτικς με τους οποίους κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1981, 1984, 1986).

Για Αντετοκούνμπο: «Μπορεί να γίνει εκπληκτικός παίκτης!»

Πριν εκπνεύσει ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε στην διάθεσή μας, ζητήσαμε από τον έμπειρο τεχνικό, να μας πει πως βλέπει τον Έλληνα διεθνή φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Είναι ένα νέο παιδί που βελτιώνεται συνεχώς. Έχει φοβερές δυνατότητες γιατί είναι μακρύς, γρήγορος και αθλητικός, ενώ παράλληλα μπορεί να πασάρει σωστά τη μπάλα, έχει πολύ καλό ένστικτο του παιχνιδιού και δουλεύει σκληρά για να βελτιώσει το σουτ του. Θεωρώ ότι έχει πάρα πολύ καλές πιθανότητες, σε 3-4 χρόνια να εξελιχθεί σε απίστευτο παίκτη!», κατέληξε ο Κέβιν ΜακΧέϊλ, που και χάρη στην εξωπραγματική χρονιά που πραγματοποιεί ο Τζέϊμς Χάρντεν (μ.ο. 25,0π., 6,6ρ. & 6,1ασ.), έχει φέρει τους Ρόκετς στην 2η θέση της κατάταξης στην Δύσης, έχοντας το 2ο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (15-4)!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα