Τσαρτσαρής: «Έχω εντυπωσιαστεί με τον Παναθηναϊκό»

Τσαρτσαρής: «Έχω εντυπωσιαστεί με τον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
Τσαρτσαρής: «Έχω εντυπωσιαστεί με τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και παράλληλα τόνισε πως έχει εντυπωσιαστεί από την πορεία των «πράσινων»!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσαρτσαρής στον Sentra 103,3:

Για την βαριά ήττα από τη Φενέρ: «Ξέραμε ότι χωρίς τον Μπατίστα και τον Λουκά θα είχαμε πρόβλημα στην ρακέτα, παρ' όλα αυτά παρουσιάστηκε και το πρόβλημα του Διαμαντίδη που όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Ξέροντας και τον Ομπράντοβιτς και πως λειτουργεί, ήμουν σίγουρος ότι θα έκανε τα πάντα στις προπονήσεις ώστε να ιντριγκάρει τους παίκτες. Ώστε να είναι πανέτοιμοι για να κερδίσουνε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα η διαφορά ήρθε στην πορεία».

Για την μεγάλη διαφορά και αν «πείραξε» τον Παναθηναϊκό: «Για τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω να μην έπαιξε ρόλο. Όταν χάνεις με 18-20-25 πόντους είναι άσχημη. Αλλιώς ακούγεται το 10 άλλο το 25. Σίγουρα ήττα η μία, ήττα η άλλη, αλλά το 10 με το 25 έχει τεράστια διαφορά. Από ένα σημείο και μετά νομίζω το είχανε αποφασίσει και η μεν και η δε. Οι Τούρκοι είχαν πάρει αυτοπεποίθηση και κυνηγούσαν και την διαφορά για να εξιλεωθούν, οι δε του Παναθηναϊκού είδαν ότι δεν τραβούσε και πολύ το πράγμα, είχαν και τις απουσίες όπως είπαμε».

Για το πώς βλέπει την Φενέρμπαχτσε και αν πλησιάζει στα στάνταρ του Ομπράντοβιτς: «Ισως, αλλά και πάλι λείπουν κάποια κομμάτια που τα είχαν πάντα οι ομάδες του Ομπράντοβιτς. Έναν πλέι μέικερ σοβαρό, δημιουργό να ξεκινάνε τα πάντα από αυτόν που θα κοντρολάρει την ομάδα. Ο μόνος σοβαρός που μπορεί να δημιουργήσει είναι ο Πρέλτζιτς, ο οποίος κατ' ουσίαν δεν είναι πλέι μέικερ. Επίσης πάντα ο Ομπράντοβιτς είχε αθλητικούς και γρήγορους ψηλούς. Αυτό όμως λείπει από την ομάδα και έτσι συμβιβάζεται σε αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα δεν μπορούν να σου βγουν κάθε φορά παίκτες όπως οι Μπατίστ, Πέκοβιτς ή ο Καλάθη αν μιλάμε για τους γκαρντ».

Για το πώς κρίνει τον Παναθηναϊκό: «Εχω εντυπωσιαστεί. Και δεν σας κρύβω, αν και Παναθηναϊκός στην καρδιά μέχρι τέλος, όταν ξεκίνησε η σεζόν εκεί με τα αποτελέσματα δεν μου πήγαινε καλά. Ελεγα: «Ωχ, θα έχουμε προβλήματα φέτος». Και διαψεύστηκα παταγωδώς, παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω και πολύς κόσμος. Εντυπωσιάστηκα από όλους τους παίκτες, την ενέργεια που βγάζουν, την χημεία, τους αυτοματισμούς. Πραγματικά έχω να το λέω ότι τέτοια ομάδα, τέτοιο στυλ παιχνιδιού έχουμε να δούμε στον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 2007-08. Ο φετινός Παναθηναϊκός κερδίζει όλα τα ματς στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπαίνει φοβερά δυνατά και συγκεντρωμένα και δεν δίνει καμία επιλογή στον αντίπαλο. Κάτι που δεν έκανε χθες. Βεβαίως πρέπει να καταλάβουμε ότι η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν οι τραυματισμοί, η κόπωση, τα ταξίδια. Ανθρωποι είναι οι αθλητές και ειναι λογικό να έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα».

Για τον Ολυμπιακό και την βελτίωση του μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο: «Ακόμη ήταν νωπό αυτό το ματς (σ.σ. του Κυπέλλου) και η αμφισβήτηση που δεχθήκαν παίκτες και τεχνικό τιμ του Ολυμπιακό, χρειαζόταν χρόνο για να το ξεπεράσουν. Ειδαμε ότι συγκεντρώθηκαν στον στόχο τους και παίζουν πού ωραίο μπάσκετ, παρά τις απουσίες που έχουν. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Παναθηναϊκό, είναι από τις λίγες ομάδες που παίζουν τόσο ωραίο μπάσκετ. Και δεν είναι και τυχαία τα αποτελέσματα».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα στην Ευρωλίγκα πέραν των ελληνικών: «Η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ ωραία και γνωρίζοντας τον κύριο Ιτούδη και τον κύριο Πιστιόλη. Ξέρω ότι θα έχει και διάρκεια. Και έχουν και πάρα πολλούς παίκτες. Ξεχωρίζω και τις δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες, όμως δεν θεωρώ ότι είναι κάποια που λες ότι τρομάζει. Καλό για την Ρεάλ που δεν κερδίζει τόσο εύκολα φέτος. Πέρσι και πρόπερσι πήγαινε τρένο και όταν ζόρισαν ύστερα τα πράγματα, είχε πρόβλημα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα