Κιντ: «Ο Γιάννης είναι για μεγάλα... βάρη!» (vid)

Κιντ: «Ο Γιάννης είναι για μεγάλα... βάρη!» (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
Κιντ: «Ο Γιάννης είναι για μεγάλα... βάρη!» (vid)

bet365

Ο προπονητής των Μπακς, Τζέϊσον Κιντ, εξηγεί στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στο Μιλγουόκι, Αντώνη Καλκαβούρα, πως “προχωράει” η διαδικασία “ωρίμανσης” του Γιάννη Αντετοκούνμπο και δηλώνει εντυπωσιασμένος από την εργατικότητά του.

Ο 41χρονος τεχνικός των Μπακς, μόνο τυχαία προσωπικότητα δεν είναι. Όπου πήγε σαν παίκτης (Μάβερικς, Σανς, Νετς και Νικς καθώς και στην Εθνική των Η.ΠΑ.), έκανε την διαφορά, λόγω της μαχητικότητάς του, του πάθους που είχε στο παιχνίδι του, πέρα από το ότι ήταν εξαιρετικός αμυντικός, εκπληκτικός πασέρ και στην πορεία της καριέρας του, έφτιαξε πολύ το σουτ από τη γραμμή του τριπόντου. Έφτασε τρεις φορές στους τελικούς του ΝΒΑ, το 2011 κατέκτησε τον τίτλο με το Ντάλας, ενώ κατέκτησε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο Σίδνεϊ (2000) και το Πεκίνο (2008). Στην περυσινή παρθενική του σεζόν σαν προπονητής, οδήγησε τους Νετς στον 2ο γύρο των πλέϊ-οφ, ενώ στη συνέχεια τα “έσπασε” με τον general manager της ομάδας του Μπρούκλιν, Μπίλι Κινγκ κι αυτός, παραχώρησε τα δικαιώματά του στο Μιλγουόκι!

«Θα γίνει star ο Γιάννης!»

Ο λόγος για τον Τζέϊσον Κιντ, τον οποίο συναντήσαμε έξω από τα αποδυτήρια των “ελαφιών” στο “Bradley Center”, περίπου 105 λεπτά πριν από το τζάμπολ της ομάδας του με τους Ρόκετς και αφού του συστηθήκαμε και του αποκαλύψαμε από που ερχόμαστε και για ποιον ενδιαφερόμαστε, προθυμοποιήθηκε να μας μιλήσει. «Μελετώντας τον Γιάννη σε βίντεο, ως αντίπαλος προπονητής, δεν ήταν δύσκολο να διακρίνω ότι για την ηλικία των 19 χρονών, καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά φέτος που σιγά-σιγά τον γνωρίζω, συνειδητοποιώ πόσο δουλευταράς είναι, βλέπω πόσο θέλει να βελτιωθεί και προβλέπω ότι μία μέρα θα γίνει star στο NBA!», μας είπε αρχικά ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που εδώ και λίγους μήνες, έχει επωμιστεί την ευθύνη για την επιτυχία του σχεδίου “own the future”, που έχει εκπονήσει το τμήμα marketing των Μπακς, βασιζόμενο στο πολλά υποσχόμενο δίδυμο Αντετοκούνμπο-Πάρκερ.

«Ο Γιάννης συνειδητοποιεί ότι βελτιώνεται...»

«Από το καλοκαίρι που ανέλαβα την ομάδα, μπορώ να πω ότι τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες του, έχουμε διαπιστώσει ότι έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Αυτό είναι σημαντικό, αλλά όχι σημαντικότερο, από το γεγονός ότι ο ίδιος πλέον, νιώθει καλύτερα, πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του και συνειδητοποιεί την επιτυχία του. Μπορεί πλέον να πάρει την μπάλα και να επιχειρεί διεισδύσεις χωρίς να διστάζει και να σκέφτεται, είναι δημιουργός, ενώ παράλληλα δυναμώνει το κορμί του και μαθαίνει συνεχώς... Σε λίγο καιρό, θα είναι σε θέση να σηκώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος για την ομάδα μας, αλλά ούτως ή άλλως, τα έχει καταφέρει περίφημα έως τώρα!», σχολίασε ο προπονητής του, που το καλοκαίρι του 2013, “κρέμασε” οριστικά τη φανέλα του, με τα παράσημα του 2ου καλύτερου κλέφτη και “πασέρ” όλων των εποχών στο ΝΒΑ (πίσω από τον Τζον Στόκτον και στις δύο κατηγορίες) και του 3ου σε περισσότερα εύστοχα τρίποντα (πίσω από Ρέϊ Άλεν και Ρέτζι Μίλερ).

«Ποιος προπονητής δεν χαίρεται με τον Γιάννη;»

Επομένως, είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να εμπνεύσει αλλά και να κρίνει τον 19χρονο Έλληνα διεθνή φόργουορντ. «Είναι φοβερός δέκτης! Έχει υψηλό IQ, έχει καλή νοοτροπία και όταν είμαστε μαζί στο video, δεν ασχολείται με τα πράγματα που κάνει καλά, αλλά αντιθέτως εντοπίζει αμέσως τα λάθη του και έχει την διάθεση να ακούσει τι πρέπει να κάνει για να τα διορθώσει. Η εργατικότητα που τον διακρίνει στην ηλικία του, είναι εντυπωσιακή και στους προπονητές αρέσει πολύ αυτό το χαρακτηριστικό.», υπερθεμάτισε ο Τζέϊσον Κιντ, προσθέτοντας ότι απολαμβάνει να βλέπει τον Αντετοκούνμπο να βρίσκεται μέσα στο γήπεδο: «Είναι αυθεντικός μπασκετμπολίστας, παρά τα εκπληκτικά αθλητικά του προσόντα και μόνο σαν φίλαθλος του μπάσκετ, χαίρομαι να τον βλέπω να αγωνίζεται, να προοδεύει και να μαθαίνει πως πρέπει να παίζει σωστά!»

 

NBA Τελευταία Νέα