Πως ο “Παπ” έχει “κερδίσει” τους Ρόκετς (vid)!

Αντώνης Καλκαβούρας
Πως ο “Παπ” έχει “κερδίσει” τους Ρόκετς (vid)!

bet365

O ηγέτης της ομάδας του Τέξας, Τζέϊμς Χάρντεν και ο πρώην “ερυθρόλευκος”, Τζόϊ Ντόρσεϊ, εξηγούν στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στην Αμερική, Αντώνη Καλκαβούρα, γιατί ο 24χρονος διεθνής φόργουορντ πήγε στο ΝΒΑ για να μείνει!

Για τον Ντουάϊτ Χάουαρντ, σας γράψαμε, αλλά τον ακούσατε κιόλας! Ο τύπος έχει δική του θεώρηση για τη ζωή, είναι απίστευτος χαβαλές με την καλή έννοια και δεν “ιδρώνει τ’ αυτί του”, όση κριτική και να του ασκήσει κανείς! Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όμως, είναι δουλευταράς , απόλυτος επαγγελματίας και μ’ αυτόν στην σύνθεσή τους, οι Ρόκετς, έχουν τα φόντα να φτάσουν μακριά φέτος... Ο ηγέτης της ομάδας, όμως, είναι ο Τζέϊμς Χάρντεν, που σε νούμερα (μ.ο. 25,2π., 6,2ρ. & 6,8ασ.), κάνει την πιο μεστή σεζόν στην 6χρονη καριέρα του. Ο 25χρονος μουσάτος point-guard, που τον περασμένο Σεπτέμβριο, στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στην Μαδρίτη με την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το “αφεντικό” της ομάδας και δύσκολα κάποιος, μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα, αν ο απόφοιτος του Αριζόνα Στέϊτ, δεν τον εκτιμάει μπασκετικά αλλά προσωπικά...

Ο Χάρντεν “γουστάρει” τον Κώστα!

Ο Κώστας Παπανικολάου, όμως, έχει κερδίσει τους πάντες στο Χιούστον, όχι μόνο λόγω του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του, αλλά και λόγω των εμπειριών του σε υψηλό επίπεδο και της πληθωρικής αγωνιστικής του ταυτότητας, που του επιτρέπει να είναι ενεργός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. «Έχει κάνει, πραγματικά, πολύ καλή δουλειά έως τώρα! Σίγουρα δεν θυμίζει “rookie”, πετυχαίνει δύσκολα και... “μεγάλα” σουτ, μαρκάρει παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, δημιουργεί φάσεις και σε γενικές γραμμές, έχει ταιριάξει πολύ καλά με την ομάδα», μας είπε ο βιαστικός και ολιγόλογος Τζέϊμς, που έκανε μπάνιο στο... φτερό, ντύθηκε σε χρόνο dt κι έδειχνε να μην έχει και πολύ όρεξη για κουβέντα! Ειδικότερα με αγνώστους... Επειδή του ζητήσαμε να μιλήσει για τον Έλληνα συμπαίκτη του, όμως, μάλλον έκανε εξαίρεση και μας αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά, όπως μπορείτε να διακρίνετε κι εσείς στο video, η “γλώσσα του σώματος του”, μάλλον στο “έλα τελείωνε μεγάλε, έχουμε και δουλειές” παραπέμπει...

Μάλλον δεν έπρεπε να ρωτήσουμε για τον Αντετοκούνμπο!

Οπότε, η δεύτερη ερώτηση ήταν ίσως περιττή... Δε γινόταν, όμως, να μην τον ρωτήσουμε για τον Αντετοκούνμπο, με τον οποίο, παρ’ ολίγο να αρπαχτεί, λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, όταν ο Γιάννης του έκλεψε την μπάλα και κάτι φάνηκε να του ψιθυρίζει (ο ίδιος μας είπε ότι δεν του είπε τίποτε, οπότε μάλλον μιλούσε στον εαυτό του)... «Είναι κι αυτός πολύ καλός! Είναι μακρύς κι αθλητικός και παίζει πολύ καλά...», μας είπε πριν σκύψει να μαζέψει τα πράγματά του, αποφεύγοντας έτσι κάποια επιπλέον ερώτηση. Όταν έκλεισε η κάμερα, το πέταξε το καρφάκι του... «Μου είπες ότι θα ρωτήσεις μόνο για τον “Paps”...», σχολίασε κοιτώντας με αγριεμένο ύψος προς το μέρος μου, πριν εξέλθει των αποδυτηρίων... Είπαμε είναι περίεργο παιδί ο Χάρντεν, αλλά είναι παικτάρα (34π., 6ρ., 8ασ., 4κλ. με 4/5 τριπ. είχε κόντρα στα “ελάφια”) και στο Top-10 των superstars του ΝΒΑ... No hard feelings man!

Ο assistant Πάουελ και διασκεδαστικός Ντόρσεϊ!

Πριν την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια της pregame media session, είχαμε συνομιλήσει με τον πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, Τζος Πάουελ, που λόγω τραυματισμού “κόπηκε” από το ρόστερ και παράλληλα με την αποθεραπεία του, προσελήφθη από τους Ρόκετς για να ενισχύσει το πολυπληθές staff του Κέβιν Μακχέϊλ. Ήταν εγκάρδιος, ρώτησε για την πρώην ομάδα του, έστειλε χαιρετίσματα στον Σπανούλη και τα άλλα παιδιά και απ’ ότι καταλάβαμε, μάλλον προς... απόσυρση οδεύει το παλικάρι! Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον Τζόϊ Ντόρσεϊ, που πέρασε από τον Πειραιά, αφήνοντας το στίγμα του με θετικά και αρνητικά σημάδια... Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ, άλλωστε, γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τον Κώστα, αφού ήταν συμπαίκτες για ένα και κάτι χρόνια στο “λιμάνι” κι άλλη μία χρονιά στη Βαρκελώνη.

«Το ΝΒΑ ολοένα και πλησιάζει στην Ευρώπη!»

«Δεν με εκπλήσσει τίποτε σχετικά με τον “Παπ”. Έπαιξα σχεδόν τρεις χρονιές μαζί του και ξέρω καλά τι παίκτης είναι και πόσο δουλεύει καθημερινά για να βελτιώνεται. Στην αρχή ήταν πιο πολύ παίκτης του ανοιχτού γηπέδου και της έκρηξης, αλλά πλέον έχει βελτιώσει πολύ το σουτ, παίζει αποτελεσματικά το picknroll, ενώ χρόνο με το χρόνο, το ΝΒΑ πλησιάζει πολύ στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού κι αυτό είναι προς όφελός του. Τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα δεν τον ήξεραν και δεν πίστευαν ότι θα έρθει εδώ, θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα αποκτήσει έναν σημαντικό ρόλο στο rotation, αλλά εγώ τους έλεγα συνέχεια να μην τον υποτιμήσουν, γιατί είναι πραγματικά πολύ καλός. Κι αυτό φαίνεται κι από την συμβολή που έχει και στην άμυνα.», υπερθεμάτισε ο αναπληρωματικός ψηλός των Ρόκετς, που σιγά-σιγά επανέρχεται στο rotation της ομάδας και κόντρα στους Μπακς, είχε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 13 λεπτά συμμετοχής.

«Ρωτάνε ακόμη για μένα στον Ολυμπιακό;»

«Προσπαθώ να προσαρμοστώ σιγά-σιγά στις απαιτήσεις του coach και στη συνεργασία με τα παιδιά, μετά από έναν ενοχλητικό τραυματισμό, που μ’ άφησε λίγο πίσω. Ήδη έχω αρχίσει να βρίσκω ρυθμό και ν’αποκτώ αυτοπεποίθηση, οπότε είναι θέμα χρόνου να φτάσω στο επίπεδο που πρέπει...», υποστήριξε ο πάντα ανοιχτός και χαμογελαστός Τζόϊ, που έδειξε ενδιαφέρον για το πως είναι φέτος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και δεν παρέλειψε να ρωτήσει αν στον Πειραιά, ασχολούνται ακόμη μαζί του και αν τον σχολιάζουν... Μάλλον δεν ξεπέρασε ποτέ αυτόν τον... χωρισμό!

 

NBA Τελευταία Νέα