Κουστένης: «Ό,τι καλύτερο απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Κουστένης: «Ό,τι καλύτερο απέναντι στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Πανελευσινιακός δοκιμάζεται στην έδρα του ΠΑΟΚ (29/11, 17:00) κι ο Τζίμης Κουστένης τόνισε πως θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Ο τεχνικός της Ελευσίνας ανέφερε αρχικά: «Παίζουμε με μια από τις πιο δυνατές ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει υψηλά δείγματα γραφής και που είναι σταθερά μέσα στις ομάδες του EuroCup. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο εμείς θα δούμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι σε ομάδες με την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Ένα ενδεχόμενα θετικό αποτέλεσμα θα είναι μια νίκη από αυτές που θεωρούμε εκτός προγράμματος. Από εκεί και πέρα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την έκβαση του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την μεγαλύτερη ομοιογένεια στο Ελληνικό πρωτάθλημα γιατί έχει ένα σταθερό κορμό τα τελευταία χρόνια βγάζοντας πολλούς αυτοματισμούς. Το κλειδί θα είναι πως θα μπορέσουμε εμείς να σταματήσουμε αυτούς τους αυτοματισμούς που βγάζει ο ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που παίζει πάρα πολύ το παιχνίδι του μισού γηπέδου, τρέχει τα συστήματά της, είναι οργανωμένη και στην άμυνα και στην επίθεση με αρχές στο παιχνίδι της. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει κυριολεκτικά για σαράντα λεπτά να είσαι συγκεντρωμένος γιατί μια ολιγωρία ενός ή δύο λεπτών μπορεί να σε βγάλει αμέσως εκτός αγώνα».

Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ: «Είναι μια ομάδα με σταθερό κορμό, σταθερό προπονητή και έναν από του καλύτερους στην Ελλάδα και όχι μόνο, γνωρίζουν οι παίκτες πολύ καλά το παιχνίδι τους, έχουν πολύ καλούς αυτοματισμούς βρίσκοντας ρυθμό μέσα από αυτό και κυρίως μέσα στο γήπεδο τους γίνονται πολύ δυνατοί και πολύ επιθετικοί. Εμείς αν καταφέρουμε να αντιπαρατάξουμε δύναμη στην δύναμη, ταχύτητα στην ταχύτητα και δεν κάνουμε λάθη έχεις κάποια τύχη αν κάνεις οπουδήποτε λάθος είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση θα τιμωρηθείς αμέσως.

Εμείς θα στηριχθούμε στο καλό γενικό σύνολο που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την καλή εικόνα που είχαμε στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Τρίκαλα αλλά και στα δύο από τα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα με το Ρέθυμνο όσο αφορά την επίθεση μας. Επίσης θα πρέπει να ανεβάσουμε επίπεδο την άμυνα μας στα επίπεδα που ήταν στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Τρίκαλα. Πιστεύω πως η άμυνα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που μπορούμε να φτάσουμε και η επίθεση στο επίσης υψηλότερο δυνατό επίπεδο με καθαρό μυαλό χωρίς λάθη. Αν καταφέρουμε και έχουμε αυτά τα στοιχεία πιστεύω πως θα διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος».

Ο Γιάννης Αθανασούλας από την πλευρά των παικτών: «Για εμάς κάθε αγωνιστική είναι σημαντική, παίζουμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με βαθύ ρόστερ και ποιοτικούς παίκτες και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Θεωρώ πως θα είναι η άμυνα γιατί και τις δύο νίκες που πετύχαμε μας τις έδωσε η άμυνα και αυτό που μας στοίχησε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι οι ογδόντα πόντοι που δεχτήκαμε. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ γύρω στους εβδομήντα πόντους και κάτω νομίζω πως θα διεκδικήσουμε κάτι καλό από το παιχνίδι».

Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ: «Το πολύ βαθύ ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες και θεωρώ πως θα πρέπει να σταματήσουμε την δημιουργία του ΠΑΟΚ γιατί διαθέτει πολύ καλούς γκάρντ.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε ο ένας για τον άλλο, να είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα από το πρώτο λεπτό και να μην επαναλάβουμε την ίδια αμυντική συμπεριφορά που είχαμε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα