Μανωλόπουλος: «Νίκη πάση θυσία, απ' τα πιο σημαντικά παιχνίδια μας»

Γιάννης Ράμμας
Μανωλόπουλος: «Νίκη πάση θυσία, απ' τα πιο σημαντικά παιχνίδια μας»
Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Μπάγερν Μονάχου (28/11, 21:00/novasports 2) στο ΟΑΚΑ κι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έδωσε στην αναμέτρηση το χαρακτήρα τελικού ως προς την πρόκρισή του στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας.

Το blog του 44χρονου βοηθού προπονητή του Παναθηναϊκού στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδος εν όψει 7ης αγωνιστικής του γ' ομίλου:

Kαλησπέρα,

Η πορεία μας συνεχίστηκε με δύο νίκες, μία για την Ευρωλίγκα και μία για το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω πως στην Πολωνία απέναντι στην Τουρόβ κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του πρώτου μας στόχου στην Ευρώπη. Θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο ΤΟΡ-16 μέσα στην έδρα μας.

Η άμυνα μας ήταν αυτή που λειτούργησε σωστά στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, καθώς είναι κάτι που είχαμε συζητήσει και θέλαμε να βελτιώσουμε. Εν συνεχεία αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΚΑΟΔ μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ικανοποίηση για τα παιδιά που μπήκαν και μας βοήθησαν. Είναι σημαντικό να παίρνουμε βοήθεια απ' όλους και να γίνεται κατανοητό πως δεν περισσεύει κανείς.

Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι «τελικό». Υποδεχόμαστε τη Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και θέλουμε τη νίκη πάση θυσία έτσι ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι μας παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για να παραμείνουν «ζωντανοί» ενώ σε σχέση με το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι θα έχουν και μια σημαντική προσθήκη.

Αυτή του Μπο ΜακΚάλεμπ, ο οποίος είναι ένας πολύ έμπειρος και επικίνδυνος παίκτης. Στη Γερμανία δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και την Παρασκευή θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε σ' εκείνο το παιχνίδι ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα είναι ακόμη μια φορά δίπλα μας σ' ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι που είναι από τα πιο σημαντικά που έχουμε δώσει φέτος.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Σωτήρης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.