Ανακόινωση της Ευρωλίγκας για τον θάνατο του Σέρβου

Ανακόινωση της Ευρωλίγκας για τον θάνατο του Σέρβου

Gazzetta team
Ανακόινωση της Ευρωλίγκας για τον θάνατο του Σέρβου
Ανακοίνωση για την τραγωδία στην Τουρκία με τον θάνατο του Σέρβου οπαδού από Τούρκους οπαδούς στα πλαίσια του αγώνα της Ευρωλίγκας μεταξύ Γαλατάσαραι και Ερυθρού Αστέρα εξέδωσε η Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για το τραγικό συμβάν:« Η Ευρωλίγκα και οι ομάδες της, οι παίκτες και οι προπονητές της σε όλη την Ευρώπη μαζί με όλο τον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο θρηνούν το θάνατο ενός εκδρομέα φιλάθλου την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη και καταδικάζουν την ανόητη βία που του στέρησε τη ζωή. Ο 25χρονος που μαχαιρώθηκε, Μάρκο Ίβκοβιτς, είχε ταξιδέψει από το Βελιγράδι για να υποστηρίξει τον Ερυθρό Αστέρα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ. Το περιστατικό που συνέβη πριν την άφιξή του στο γήπεδο, είναι υπό διερεύνηση από τις αρχές της Τουρκίας. Η Ευρωλίγκα έχει ζητήσει από τις δύο ομάδες και τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν το έγκλημα και να κάνουν διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες, προκειμένου να αξιολογήσει τυχόν μέτρα που θα ληφθούν. Μέσω της ομάδας του και των σερβικών αρχών, η Ευρωλίγκα έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος της Ευρωλίγκας ανέφερε:«Η τραγωδία αυτή προσβάλλει το αληθινό πνεύμα του αθλητισμού. Η βία δεν έχει καμία θέση στο άθλημά μας, στα γήπεδα μας ή οπουδήποτε κοντά τους. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο σεβασμός μεταξύ των αντιπάλων που είναι αφοσιωμένοι στα ίδια ιδανικά θα πρέπει να μας φέρει όλους μαζί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οργανώνουμε και ασχολούμαστε με τα σπορ. Σήμερα, οφείλουμε όλοι να επικεντρωθούμε σε αυτά τα ιδανικά»