Στη Λιθουανία για το 3/3 ο Ολυμπιακός

Φάνης Παναγιώτου
Στη Λιθουανία για το 3/3 ο Ολυμπιακός
Με στόχο την 3η του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε (31/10, 20:00, NEΡΙΤ SPORTS) εκτός έδρας τη Νεπτούνας για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σημαντική νίκη επί της Βαλένθια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και πριν από μία εβδομάδα επικράτησαν και της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Πλέον ο Ολυμπιακός ψάχνει το 3/3 και απόψε (31/10, 20:00, NEΡΙΤ SPORTS) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νεπτούνας.

Η τελευταία αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και μάλιστα πανηγύρισε ιστορική νίκη κόντρα στο 1-1. Οι Λιθουανοί θέλουν απόψε (31/10, 20:00, NEΡΙΤ SPORTS) το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα στην έδρα τους και φυσικά το έργο της ομάδας του Πειραιά δεν θα είναι εύκολο, παρά το γεγονός ότι κατά κοινή ομολογία είναι το φαβορί του αγώνα.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα των Πρίντεζη και Παπαπέτρου, το θετικό όμως είναι πως στην αποστολή βρίσκεται κανονικά ο Τρεμέλ Ντάρντεν, με τον Αμερικανό φόργουορντ όμως να μένει κατά πάσα πιθανότητα εκτός δωδεκάδας.

«Η δύναμη της ομάδας του Ολυμπιακού αποδεικνύεται από τους τίτλους της. Νίκησαν μέχρι στιγμής όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και είναι οι πρωτοπόροι του ομίλου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε μπροστά στους φιλάθλους μας», δήλωσε ο Καζίς Μακσβούτις, προπονητής της Νεπτούνας.

«Η Νεπτούνας είναι μια ομάδα που παίζει με αρκετή ενέργεια, ιδιαίτερα στο γήπεδο της. Τους αρέσει να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και να σουτάρουν πολλά τρίποντα, είτε στο σετ παιχνίδι είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Παίζουν δυνατά, σουτάρουν αρκετά και είμαστε νομίζω προετοιμασμένοι καλά γι’ αυτό το ματς. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κόψουμε τα τρίποντα τους είτε στον γρήγορο ρυθμό, είτε στο σετ παιχνίδι και θεωρώ πως θα πάμε καλά», σχολίασε ο Μίλαν Τόμιτς.