Ο Αγραβάνης, η πετυχημένη ώρα και τα 34 τρίποντα

Ο Αγραβάνης, η πετυχημένη ώρα και τα 34 τρίποντα

Ο Αγραβάνης, η πετυχημένη ώρα και τα 34 τρίποντα

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα είδε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό, σε ένα παιχνίδι γεμάτο θεάμα.

Η αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ωστόσο η αίσθηση που άφησε ο Ολυμπιακός ήταν κάπως καλύτερη. Φυσικά και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, αλλά αυτό δεν μπορεί να μετριάσει ούτε την απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη, ούτε τις αποστάσεις στην επίθεση οι οποίες διορθώθηκαν σε ορισμένο βαθμό, ούτε τους 2000 που βρέθηκαν στο ΣΕΦ στις 12:30, ούτε φυσικά και τα 34 τρίποντα τα οποία εκτέλεσαν οι Πειραιώτες.

Καλός στην επίθεση, καλύτερος στην άμυνα

Ο Αγραβάνης για δεύτερο συνεχόμενο ματς έπαιξε πού καλά και βοήθησε ουσιαστικά. Ειλικρινά δε με ενδιαφέρουν οι 16 πόντοι που πέτυχε, αλλά η αμυντική του προσήλωση. Ο 20χρονος φόργουορντ το έκανε με την Λαμποράλ, το έκανε και με τους Ροδίτες. Χαμήλωσε το κέντρο βάρους του όταν τον κατέβασαν στο low post, κόντραρε, είχε σωστές περιστροφές στις βοήθειες και πάλεψε. Η μαχητικότητα του Αγραβάνη μου αρέσει. Αν μπολιάσει στο μυαλό του πως… ρυθμό σε ένα ματς θα βρει από την άμυνα και όχι από την επίθεση, θα δώσει πολλά περισσότερα.

Έτρεχαν συνέχεια και σωστά

Ο Ολυμπιακός ήθελε πολύ να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να βρει χώρο για εύκολα καλάθια. Τα γκαρντ απλώνονταν όπως πρέπει στο παρκέ, οι ψηλοί φάνηκαν ορεξάτοι και ειδικά ο Χάντερ έγινε αποδέκτης πολλών ασίστ τις οποίες τελείωσε με κάρφωμα. Ο αιφνιδιασμός είναι από τα στοιχεία στα οποία επιμένει ο Μίλαν Τόμιτς.

Πέτυχε το «12:30»

Η ώρα του τζάμπολ ξενίζει (στην Ελλάδα και μόνο), αλλά το εγχείρημα του Ολυμπιακού σε συνεννόηση και συνεργασία με τον OTE TV νομίζω πως πέτυχε. Μισή ώρα πριν το ματς έστειλα μήνυμα απογοήτευσης «ούτε 200 άτομα δεν είναι στο ΣΕΦ», αλλά είχα βιαστεί. Πατεράδες με πιτσιρίκια πέρασαν καλά, πήραν και τα δωράκια τους από την ΚΑΕ, έπαιξαν με τον Θρυλέων και είχαν την ευκαιρία να δουν τα ινδάλματά τους. Αν το ίδιο ματς γινόταν στις 17:00 δεν πιστεύω να είχε έναν περισσότερο άνθρωπο από όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Μίλαν Τόμιτς και τους παίκτες του στις 12:30.

Όσα δίποντα, τόσα τρίποντα

Οι Πειραιώτες επιχείρησαν 34 δίποντα και ισάριθμα τρίποντα. Αρκετά θα λέγαμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν ο Κολοσσός τους «υποχρέωνε» κατά έναν τρόπο να σουτάρουν. Οι Ροδίτες ρίσκαραν αφήνοντας πολλά ανενόχλητα σουτ.

Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε πως η απουσία των Πρίντεζη και Ντάρντεν έχει μηδενίσει την παραγωγικότητα από το low post, κάτι που δίνει κάποια επιπλέον σουτ πίσω από τα 6,75.

ΥΓ : Ο Οθέλο Χάντερ ζήτησε συγνώμη αμέσως μετά τη λήξη του ματς με την Λαμποράλ Κούτσα , τόσο από τον Μίλαν Τόμιτς όσο και από τους συμπαίκτες του.

ΥΓ 2: Ο Μάικ Τζέιμς τις τρεις πρώτες αγωνιστικές κάνει απίστευτα πράγματα και δείχνει πως είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως είναι επιπέδου Ευρωλίγκα, ούτε και το αντίθετο όμως. Ειδικά σε 2-3 φάσεις εξέθεσε τον Μάντζαρη με χαρακτηριστική άνεση.

ΥΓ 3: Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο. (Επανάληψη).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.