Γκάουντλοκ: Ένας παικταράς στα χέρια του Ομπράντοβιτς (vids)

Γκάουντλοκ: Ένας παικταράς στα χέρια του Ομπράντοβιτς (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Γκάουντλοκ: Ένας παικταράς στα χέρια του Ομπράντοβιτς (vids)
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πανηγύρισε τη δεύτερη της νίκη στην Ευρωλίγκα και το gazzetta.gr γράφει για τον Άντριου Γκάουντλοκ, που ηγείται της τουρκικής ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στους πάγκους, με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να έρχεται σε συμφωνία με τον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού. Πέρυσι ο Ζοτς δεν κατάφερε να οδηγήσει την τουρκική ομάδα στην υπέρβαση που ψάχνει εδώ και αρκετά χρόνια (βλ. πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας) και φέτος προχώρησε στην απόκτηση σημαντικών παικτών, όπως ο Γιαν Βέσελι ή ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο Ρίκι Χίκμαν και ο Άντριου Γκάουντλοκ. Ο τελευταίος είναι και εκείνος που κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η οποία ξεκίνησε με δύο νίκες στην Ευρωλίγκα.

Ηγέτης από την αρχή!

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετώπισε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και το έργο της αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο. Τελικά έφτασε στη νίκη με 77-74, με τον Γκάουντλοκ να βάζει μεγάλο σουτ λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (βλ. Gallery) και συνολικά να έχει 19 πόντους (5/7 δίποντα, 3/9 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και ισάριθμες τελικές πάσες.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εκείνος που ηγήθηκε και στη χθεσινή (23/10) αναμέτρηση κόντρα στην Τούροφ, όπου η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 76-91. Ο Γκάουντλοκ έμεινε στο παρκέ για 31:10 και μέτρησε 27 πόντους (9/14 δίποντα, 1/ 4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Γκάουντλοκ έχει κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διαθέτει ένα σπουδαίο «όπλο» στα χέρια του.

ΝΒΑ & Ούνικς Καζάν

Ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας δεν ήταν άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Ο 25χρονος Αμερικανός (γενν. το 1988, ύψος 1.91μ.) φοίτησε στο College of Charleston και είχε αρκετά καλή καριέρα εκεί, καθώς σε 140 συμμετοχές από το 2007 έως το 2011 μέτρησε 18.4 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 3 ασίστ (σ.σ Southern Conference Player of the Year το 2011). Την χρονιά που αποφοίτησε οι Λος Άντζελες Λέικερς τον επέλεξαν στη θέση Νο.46 του NBA draft και η αλήθεια είναι πως ο Γκάουντλοκ προσπάθησε αρκετά να βρει ρόλο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Δεν τα κατάφερε όμως με αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετές φορές στο NBDL, εκεί όπου εντυπωσίασε, αναδείχθηκε MVP αλλά δεν έκανε το… άλμα για το NBA. Στον «μαγικό κόσμο»πήρε μέρος σε μόλις 41 ματς σε regular season & 7 σε playoffs NBA.

Το Ιούλιο του 2013 ήρθε σε συμφωνία με την Ούνικς Καζάν, ενώ το όνομα του είχε… παίξει και για τη Μπαρτσελόνα. Τελικά εκείνη που κατάφερε να τον αποκτήσει ήταν η ομάδα από τη Ρωσία, η οποία δικαιώθηκε και με το παραπάνω για την επιλογή της. Ο Άντριου Γκάουντλοκ έκανε σπουδαία χρονιά και αναδείχθηκε MVP τόσο στο EuroCup, όσο και στη VTB League, αποδεικνύοντας πως μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά και στην Ευρώπη, αφού στην άλλη μεριά του Ατλαντικού γνώριζαν πως πρόκειται για έναν πολύ καλό σκόρερ.

Το καλοκαίρι που πέρασε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ προσέφερε διετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Άντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος μετακόμισε στην Τουρκία και για την ώρα ηγείται της ομάδας του Ζέλικο Ομπράνοβιτς.

Στο Gallery που ακολουθεί:

#1 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο
#2 Τούροφ - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
#3 Ο Γκάουντλοκ στο NCAA
#4 Ο Γκάουντλοκ στους Λος Άντζελες Λέικερς
#5 Δείγμα των όσων έκανε με την Ούνικς Καζάν ο Αμερικανός