Τα ταλέντα που θα λάμψουν (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Τα ταλέντα που θα λάμψουν (vids)
Ποιοι είναι οι παίκτες που θα εμφανιστούν στα παρκέ της Ευρωλίγκας και αναμένεται να κλέψουν την παράσταση; Το gazzetta.gr γράφει για τα ταλέντα της διοργάνωσης!

Σπανούλης, Διαμαντίδης και πολλοί άλλοι θα πρωταγωνιστήσουν για ακόμα μία χρονιά στα παρκέ της Ευρωλίγκας. Αυτοί θα είναι που θα ηγηθούν των ομάδων και η απόδοση τους θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία τους στη διοργάνωση.

Πάντα όμως υπάρχουν και οι νεαροί που κλέβουν την παράσταση με τις εμφανίσεις τους. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα ταλέντα που αναμένεται να λάμψουν στην Ευρωλίγκα ή που τουλάχιστον έχουν το απαιτούμενο… πακέτο για να το κάνουν.

Παναθηναϊκός και Εφές είναι οι ομάδες που… πρωταγωνιστούν, με τους «πράσινους» να δίνουν την ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κορμός για το μέλλον, ενώ από τη μεριά τους οι Τούρκοι διαθέτουν ορισμένα πολύ καλά ταλέντα, τα οποία μάλιστα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ας δούμε αναλυτικά...

Τσέντι Οσμάν F, γενν. το 1995, ύψος 2.04μ. (Αναντολού Εφές)

Είναι γεγονός πως οι Τούρκοι έχουν καιρό να βγάλουν έναν… μεγάλο παίκτη και ο Τσεντί Οσμάν συγκεντρώνει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να βρεθεί σε μερικά χρόνια στο Top επίπεδο.

Ντάριο Σάριτς F, γενν. το 1994, ύψος 2.07μ. (Αναντολού Εφές)

Ο Ντάριο Σάριτς δεν είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, ωστόσο φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που θα τον δούμε να έχει σημαντικό ρόλο σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Φουρκάν Κορκμάζ G, γενν. το 1997, ύψος 1.97μ. (Αναντολού Εφές)

Επίσης μία από τις… ελπίδες των Τούρκων. Ο Φουρκάν Κορκμάζ σίγουρα έχει μπροστά του αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρεθεί σε καλό επίπεδο και παράλληλα χρειάζεται αρκετή δουλειά. Θα πάρει όμως ευκαιρίες από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αξίζει την προσοχή μας.

Μάριο Χεζόνια F, γενν. το 1995, ύψος 1.98μ. (Μπαρτσελόνα)

Συμπατριώτης του Ντάριο Σάριτς, με την Κροατία να ποντάρει στο συγκεκριμένο δίδυμο για τα επόμενα χρόνια. Ο Μάριο Χεζόνια θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ο Τσάβι Πασκουάλ θα του δώσει ευκαιρίες στη Μπαρτσελόνα.

Βασίλιε Μίσιτς G, γενν. το 1994, ύψος 1.95μ. (Μπάγερν Μονάχου)

Ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν άτυχος και έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Είναι όμως από τα καλά ταλέντα της Σερβίας και θα έχει ρόλο στη Μπάγερν Μονάχου, στην οποία πήρε μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι.

Ιλιμάνε Ντιόπ C, γενν. το 1995, ύψος 2.10μ. (Λαμποράλ Κούτσα)

Τα προβλήματα της Λαμποράλ Κούτσα πέρυσι τον… ανάγκασαν να βρεθεί στο παρκέ αρκετές φορές. Οι Βάσκοι τον πιστεύουν και θα του δώσουν ευκαιρίες, με τον Ιλιμάνε Ντιόπ να έχει τα προσόντα (τουλάχιστον τα σωματικά) να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν για τον ίδιο.

Ιωάννης Παπαπέτρου F, γενν. το 1994, ύψος 2.03μ. (Ολυμπιακός)

Πήρε ευκαιρία πέρυσι και έδειξε το ταλέντο του. Φέτος ήταν έτοιμος για ένα πιο σημαντικό ρόλο, ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά και θα είναι εκτός τους πρώτους μήνες. Όταν όμως επιστρέψει αξίζει την προσοχή μας, καθώς πρόκειται για παίκτη που ποντάρει πάνω του ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος F, γενν. το 1997, ύψος 2.02μ. (Παναθηναϊκός)

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του. Έχει εντυπωσιάσει με τις μικρές Εθνικές και φέτος αναμένεται να πάρει χρόνο αρκετό χρόνο συμμετοχής, με τον Παναθηναϊκό, που ποντάρει στους νεαρούς Έλληνες. Είναι δεδομένο πως ο 17χρονος φόργουορντ θα πάρει ευκαιρίες από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και πλέον είναι στο χέρι του να τις εκμεταλλευτεί.

Λευτέρης Μποχωρίδης G, γενν. το 1994, ύψος 1.94μ. (Παναθηναϊκός)

Μέρος του πλάνου του Παναθηναϊκού είναι και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, με τη διαφορά ότι είναι κάπως πιο έτοιμος από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Σίγουρα δεν έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο έχει… γεμάτες χρονιές με τη φανέλα του Άρη, ενώ βρέθηκε και στην Εθνική Ανδρών πέρυσι το καλοκαίρι.

Γκιγιέμ Βίβες G, γενν. το 1993, ύψος 1.92μ. (Βαλένθια)

Την περασμένη σεζόν εντυπωσίασε με τη φανέλα της Μπανταλόνα και τελικά αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος στην ACB. Φέτος ο Γκιγιέμ Βίβες έχει την ευκαιρία να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας, καθώς η Βαλένθια τον έκανε δικό της το καλοκαίρι και σίγουρα ο 21χρονος γκαρντ θα μάθει πολλά από τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Τόμας Ντίμσα G, γενν. το 1994, ύψος 1.95μ. (Ζαλγκίρις Κάουνας)

Ο Τόμας Ντίμσα είναι από τους παίκτες που πιστεύουν στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Είναι δεδομένο ότι θα τον δούμε για αρκετή ώρα στο παρκέ και έχει τα φόντα να ξεχωρίσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είναι γκαρντ και θα έχει για προπονητή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κάτι που σημαίνει πως θα μάθει τα μυστικά της θέσης στο πλευρό του.

Πάρτε μία πρώτη γεύση...