Οι κορυφαίοι της Ευρωλίγκας (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Οι κορυφαίοι της Ευρωλίγκας (pics & vids)
Η Ευρωλίγκα έκανε τζάμπολ για τη σεζόν 2014-2015 και το gazzetta.gr παρουσιάζει το δικό του Top 10 των κορυφαίων της διοργάνωσης.

Με την έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η σεζόν μπαίνει σε φουλ ρυθμούς και πλέον ξεκίνησε και η κορυφαία όλων, η Ευρωλίγκα. Ποιοι θα είναι εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά;

Κάθε ομάδα έχει τους ηγέτες της, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν γιατί απλά είναι οι καλύτεροι!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το Top 10 των κορυφαίων παικτών για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2014-2015.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Τα τελευταία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης κάνουν τα πάντα, προκειμένου να επιστρέψουν μετά από αρκετά χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ρούντι Φερνάντεζ άφησε το NBA και αποδέχτηκε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο των «Μαδριλένων» και θα μείνει στην ομάδα για αρκετά χρόνια, με στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Η Ρεάλ ποντάρει πολλά στον Ρούντι (SG/SF, γενν. το 1985, ύψος 1.96μ.) και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ. Πολλοί θα σταθούν στον χαρακτήρα του, ωστόσο στο αγωνιστικό κομμάτι είναι δεδομένο πως ο Φερνάντεθ ανήκει στους καλύτερους της Ευρωλίγκας!

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Δεν πρόκειται για παίκτη… άγνωστο, ωστόσο η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον ίδιο και με τις εμφανίσεις του εντυπωσίασε τους πάντες. Σε όλη τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (PG, γενν. το 1986, ύψος 1.91μ.) έβγαζε στο παρκέ την εικόνα του σύγχρονου point guard και πλέον ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα πέρυσι δεν ήταν ιδανικό σε ομαδικό επίπεδο για τον Ισπανό γκαρντ, η Ρεάλ Μαδρίτης όμως είναι δεδομένο πως βασίζει πολλά στον συγκεκριμένο παίκτη, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Στα δύο πρόσφατα Mundobasket (2010 & 2014) ο Μίλος Τεόντοσιτς πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Σε ομαδικό επίπεδο το… ψάχνει ακόμα, αφού και πέρυσι δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Κάνεις όμως δεν αμφιβάλει για το ταλέντο και την ποιότητα του Σέρβου γκαρντ (PG/SG, γενν. το 1987, ύψος 1.96μ.). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της και ο Τεόντοσιτς συνεχίζει στην ομάδα, έχοντας μάλιστα ένα αρκετά υψηλό συμβόλαιο. Το αν θα τα καταφέρει φέτος δεν το ξέρουμε, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας, που στην καλή του ημέρα είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε δικό της τον Σόνι Γουίμς, γνώριζε πολύ καλά τι να περιμένει από τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Αμερικανός SG/SF (γενν. το 1986, ύψος 1.98μ.) θα είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο κάτοικος Ρωσίας και πλέον δεν υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων στην Ευρώπης. Ο Γουίμς είναι σπουδαίος σκόρερ, συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στην επίθεση και αρκετές φορές συνδυάζει την ουσία με το θέαμα, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές… πτήσεις!

Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα)

Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, παραμένει όμως ένας εξαιρετικός σκόρερ, με τη Μπαρτσελόνα να βασίζει σημαντικό μέρος του παιχνιδιού της στον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Ναβάρο (SG, γενν. το 1980, ύψος 1.93μ.) δεν αποκλείεται να χάσει ματς μέσα στη σεζόν, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα. Όταν όμως βρίσκεται στο παρκέ κάνει τη διαφορά και δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους, αφού έτσι και αλλιώς έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ευρωλίγκα και φέτος θέλει να προσθέσει ακόμα ένα καφάλαιο.

Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ)

Ο Γιαν Βέσελι πήγε με πολλές φιλοδοξίες στο ΝΒΑ (σ.σ. Νο. 6 στο NBA draft 2011) και αυτό ήταν κάτι που είχαν παραδεχτεί και άνθρωποι από το περιβάλλον του, που περίμεναν από τον Τσέχο να φτάσει ψηλά. Ο Βέσελι (F, γενν. το 1990, ύψος 2.13μ.) δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, πλέον όμως έχει ακόμα μία ευκαιρία, αυτή τη φορά να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Πρόκειται για παίκτη με πολλά προσόντα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον εμπιστεύτηκε για τη… νέα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και αν παίξει με βάση τις δυνατότητες του θα κάνει τη διαφορά στην Ευρωλίγκα.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ)

Η αλήθεια είναι πως ο Νεμάνια Μπιέλιτσα άργησε κάπως να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ήταν όμως από τους παίκτες που ξεχώριζαν και πλέον είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έχει δώσει σημαντικό ρόλο στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η οποία φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί στο Final Four. Ο Μπιέλιτσα (F, γενν. το 1988, ύψος 2.09μ.) ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα, παράλληλα όμως γνωρίζει πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος και θα είναι από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν με την παρουσία τους στη νέα Ευρωλίγκα.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

Πρόκειται για τον παίκτη που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη και στην Ευρωλίγκα έχει γράψει ιστορία, καθώς έχει πάρει μέρος σε τρία Final Four, μετράει ισάριθμες κατακτήσεις και ήταν MVP σε όλα. Φυσικά δεν είναι μόνο οι τίτλοι που κάνουν τον Σπανούλη (SG, γενν. το 1982, ύψος 1.93μ.) κορυφαίο, αφού έτσι και αλλιώς ξεχωρίζει με την ηγετική του παρουσία στο παρκέ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ικανός να πάρει ματς μόνος του, αναμφίβολα ανήκει στη λίστα με τους καλύτερους της διοργάνωσης και μάλιστα βρίσκεται σε καλή θέση!

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

Υπάρχουν… ομοιότητες με τα όσα γράψαμε για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Σίγουρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι δύσκολο να βρεθεί στην κατάσταση που ήταν πριν τρία ή τέσσερα χρόνια, πρόκειται όμως για έναν από τους κορυφαίους! Οι διακρίσεις και οι τίτλοι σε ομαδικό και συλλογικό επίπεδο είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ενώ κατά κοινή ομολογία ο Παναθηναϊκός βασίζει σημαντικό μέρος του παιχνιδιού του στον 3D. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τους «πράσινους» (σ.σ. πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ο Διαμαντίδης (PG, γενν. το 1980, ύψος 1.96μ.) όμως θα είναι δεδομένο ο ακρωγονιαίος λίθος!

Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνικς Καζάν)

Αγωνίζεται σε ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα μέσω προκριματικού γύρου, ωστόσο ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι από τους κορυφαίους της Ευρωλίγκας. Εξάλλου η «ελληνική» Ούνικς Καζάν είναι ομάδα υψηλού επιπέδου… Ο Αμερικανός γκαρντ (SG, γενν. το 1983, ύψος 1.93μ.) άφησε το Μιλάνο για να μετακομίσει στη Ρωσία και ο Αργύρης Πεδουλάκη γνωρίζει πολύ καλά τι να περιμένει από τον συγκεκριμένο παίκτη. Έχουμε να κάνουμε μία… πραγματική καλαθομηχανή, γεγονός που αποδεικνύεται από τις περσινές του επιδόσεις, όταν και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.