«Γιατί προτίμησα τη Βαλένθια από τον Ολυμπιακό!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Γιατί προτίμησα τη Βαλένθια από τον Ολυμπιακό!»
Ο Αμερικανός γκαρντ, Ντουάϊτ Μπάϊκς, που το καλοκαίρι εξετάστηκε από τον Ολυμπιακό, μιλάει στο gazzetta.gr για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα απέναντι στην παρ’ ολίγο ομάδα του και σχολιάζει την Antetokounmpo-mania του ΝΒΑ.
Γεννημένος στο Μιλγουόκι, μπορεί να μην επελέγη ποτέ στο ντραφτ, αλλά ως απόφοιτος του φημισμένου πανεπιστημίου της πόλης του Ουισκόνσιν (Μαρκέτ), δεν θα μπορούσε παρά να εξελιχθεί σε έναν αξιόλογο μπασκετμπολίστα, που μετά από ένα πέρασμα από Βέλγιο (Οστάνδη) και Γαλλία (Γκραβελίν), υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Τορόντο Ράπτορς. Την 1η Νοεμβρίου του 2013, έκανε το ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, στην ήττα της ομάδας του από τους Ατλάντα Χόοουκς (3π. σε 6’), αλλά οι ευκαιρίες που πήρε ήταν ελάχιστες (μ.ο. 3,1π. & 1,5ρ. σε 14 αγ.).
Ο λόγος για τον 25χρονο combo-guard, Ντουάϊτ Μπάϊκς, με τον οποίο οι “πτερόσαυροι” έλυσαν τη συνεργασία τους, μετά τις τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε (μ.ο. 19,3π., 2,3ρ. & 4,3ασ.) με τη φανέλα τους στο Summer-League του Λας Βέγκας, τον περασμένο Ιούλιο. Ο τότε προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Γιώργος Μπαρτζώκας, που βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον παρακολούθησε από κοντά, έμεινε ικανοποιημένος απ’ όσα είδε και ο Ολυμπιακός συζήτησε αρκετά την περίπτωσή του, η Βαλένθια, όμως, μπήκε πιο δυνατά στην διεκδίκησή του και όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μιλώντας στο gazzetta.gr, του έδωσε την ευκαιρία να παίζει στο “ΝΒΑ της Ευρώπης”.
«Στην Ισπανία για πιο πολλά ανταγωνιστικά ματς!»
«Ο βασικότερος λόγος που επέλεξα να υπογράψω στη Βαλένθια, είναι το ότι - παράλληλα με την Ευρωλίγκα - συμμετέχει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης κι έτσι θα είχα την ευκαιρία να παίζω δύο πολύ δυνατά παιχνίδια την εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο μετά το ΝΒΑ! Μίλησα με τον coach Περάσοβιτς, μου άρεσαν αυτά που άκουσα για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα κι έτσι δεν χρειάστηκε να μάθω περισσότερα! Ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερη καλύτερη επιλογή που είχα, αλλά συζητώντας με τον manager μου, για τα υπέρ και τα κατά και των δύο περιπτώσεων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στην ισπανική ομάδα, θα έχω έναν ρόλο που θα μου ταιριάζει περισσότερο και περισσότερες ευκαιρίες να δείξω τι μπορώ σε μία μεγάλη σεζόν!», μας λέει αρχικά ο ταχύτατος και super αθλητικός Αμερικανός guard (1,91), που στο εναρκτήριο ματς της εφετινής Ευρωλίγκα, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, του οποίου το κενό καλείται να καλύψει...
«Να περιορίσουμε ταχύτητα, ρυθμό και σουτ!»
«Είδες πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή; Στο πρώτο παιχνίδι, θα παίξουμε με την ομάδα που με ήθελε και τελικά πήρε τον παίκτη, που καλούμαι να αντικαταστήσω... Μετά την ήττα από την Μούρθια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δουλέψαμε πολύ καλά στην προπόνηση και κόντρα στη Σεβίλλη κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήρα την πρώτη μας νίκη. Ξέρουμε ότι με τον Ολυμπιακό, η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη και όλες αυτές τις μέρες, δουλεύουμε με σκοπό να θέσουμε εκτός λειτουργίας τους αυτοματισμούς και το γρήγορο ρυθμό, που έχει το παιχνίδι των αντιπάλων μας και φυσικά να μην επιτρέψουμε πολλά ελεύθερα σουτ.», σχολίασε ο Ντουάϊτ Μπάϊκς, που δεν ξεκίνησε καλά (μ.ο. 3,5π. σε 2 αγ.) στη λίγκα ACB.
Το ΝΒΑ, οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο
Γνωρίζοντας ότι το πατρικό του βρίσκεται στα προάστια του Μιλγουόκι και παρατηρώντας ότι ως παίκτης των Ράπτορς, πέρυσι, αντιμετώπισε τέσσερις φορές τους Μπακς, μοιραία τον ρωτάμε τη γνώμη του για τον “δικό μας”, Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς επίσης και για τη γεύση που του άφησε το “κόψιμό” του από την ομάδα του Τορόντο. «Στη ζωή μου, έχω μάθει ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Δε νιώθω απογοήτευση, γιατί προσπάθησα πολύ! Είμαι ακόμη νέος και ίσως στο μέλλον, μου ξαναδοθεί η ευκαιρία. Προς το παρόν, έπρεπε να έρθω στην Ευρώπη... Όσον αφορά στον “Greek Freak”, φυσικά και τον ξέρω, όχι μόνο επειδή γι’ αυτόν μιλάει όλη η μπασκετική κοινότητα της πόλης, αλλά πιο πολύ γιατί τον είδα από κοντά να παίζει. Ο Giannis είναι ακόμη πολύ νέος, αλλά έχει σπουδαία προσόντα και ταλέντο και πιστεύω ότι αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, μπορεί να γίνει πολύ καλός παίκτης. Ακόμη χρειάζεται χρόνο, αλλά οι Μπακς τον πιστεύουν πάρα πολύ και πραγματικά είναι μία περίπτωση, που αξίζει μεγάλης προσοχής!», κατέληξε ο νεοαποκτηθείς άσος της Βαλένθια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.