Ξύστε, σκουπίστε, αρχίσατε!

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
Ξύστε, σκουπίστε, αρχίσατε!

bet365

Η αυλαία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ άνοιξε και ο Βασίλης Σκουντής τις εντυπώσεις του από το πρώτο...ξύσιμο της νέας σεζόν!

Δεν μας έκανε κατά τι σοφότερους η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ, αλλά (για να μην είμαι κιόλας άδικος) δεν μας βύθισε κιόλας στο σκοτάδι...

Κοινώς, η αυλαία της νέας σεζόν άνοιξε με φυσιολογικά αποτελέσματα, έστω κι αν η εξέλιξη κάποιων αγώνων δεν ήταν ακριβώς η αναμενόμενη...

Για τον υπερασπιζόμενο τα σκήπτρα του, λαβωμένο από τους τραυματισμούς και προερχόμενο από τον θρίαμβο επί του αιωνίου αντιπάλου του, Παναθηναϊκό ο αγώνας με την αξιόμαχη Νέα Κηφισιά ήταν μια υποχρέωση που έπρεπε να διεκπεραιωθεί με τον πιο... αναίμακτο τρόπο, ελέω και της έναρξης της Ευρωλίγκας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και με... μισή ομάδα, που μάλιστα είναι αναδομημένη, νεανική και καινούργια, οι «πράσινοι» διαχειρίζονται με επιτυχία τις καταστάσεις και αυτό το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και ο νεόκοπος στην Ελλάδα, αλλά παρεξηγημένος (από τους ξερόλες της φάρας μας) , Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε να... κουλαντρίσει ένα πολύ πιο σοβαρό και πολλαπλό διακύβευμα και υπ' αυτήν την έννοια η (εντέλει άνετη) επικράτηση του επί του Απόλλωνα Πατρών εγκυμονούσε περισσότερους κινδύνους. Οι «ερυθρόλευκοι» όφειλαν να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού από τον Παναθηναϊκό, να καλύψουν τα κενά των πέντε απόντων και της παντελούς έλλειψης ενός σμολ φόργουορντ και να εισέλθουν ανώδυνα στην μετά τον Μπαρτζώκα εποχή, χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι σαφές εάν πρόκειται κιόλας για μια νέα εποχή Τόμιτς. Α, και κάτι ακόμη: έστω κι αν ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών έπρεπε κυρίως να ξεπεράσουν την λόγω και έργω εκδηλωμένη αγανάκτηση των οπαδών τους το βράδυ της Πέμπτης όταν επέστρεψαν από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ.

Για να είμαι ειλικρινής μου προξένησε έκπληξη η δυσκολία με την οποία επιβλήθηκε-και μάλιστα στην παράταση, όπως είχε συμβεί και πέρυσι- ο ΠΑΟΚ του Ρεθύμνου, που ενσωμάτωσε σε χρόνο dt τον Ολλανδό Σάφτενααρ και αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Εντέλει ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέφυγε τη νίλα, χάρη στην ολύμπια ψυχραιμία και στο φονικό ένστικτο του Κώστα Χαραλαμπίδη ο οποίος περπατάει στα 39 (!) και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει από μόνος του μια κατηγορία στο παγιωμένο και συστηνόμενο ως «πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων».

Η επανακάμψασα στη Basket League, μετά από απουσία τριών ετών, ΑΕΚ έχει βρει τον εξ Ηλείας μάστορα της! Ο νεοφώτιστος Κόροιβος Αμαλιάδας την έχει νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις (δυο στην Α2, μία στο Κύπελλο και μια σαφώς ιστορική στη χθεσινή πρεμιέρα με κρεσέντο στο τελευταίο τετράλεπτο) και σε αντίθεση με την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία στη δική της πρεμιέρα στη Football League άλωσε το Αίγιο, την υποχρεώνει να επιδιώξει την πολυπόθητη «καινούργια αρχή» στο ματς με τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος πάλι είναι μια ομάδα... Βeta όπως επισημαίνουν και οι υπό κατασκευήν και υπό διαμόρφωση ιστοσελίδες! Κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πατρών αγωνίστηκε με μια χούφτα εφήβων, που ρίχτηκαν καταμεσής του ωκεανού και χωρίς σωσίβιο! Σιγά σιγά οι «κυανέρυθροι» θα αποκτήσουν εικόνα κανονικής ομάδας και μόνο τότε θα κριθούν ως τέτοια. Οσο για τους Ροδίτες φαίνεται ότι ψάρεψαν κανονικό λαβράκι στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ Μάικ Τζέιμς, ο οποίος κόντεψε να πετύχει ένα από πολλών ετών στοιχειωμένο (στη Βasket League) «triple double figure» με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ και αναδείχθηκε με το σπαθί του MVP της πρεμιέρας.

Για τον Αρη που προερχόταν από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο (από τη Νέα Κηφισιά) το ματς στην Ελευσίνα αποτελούσε μια σοβαρή δοκιμασία αντοχών, ανακλαστικών και χαρακτήρα. Οι «κίτρινοι», παρά τον τραυματισμό του Τόρεϊ Τόμας (στο τρίτο δεκάλεπτο), στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και την έβγαλαν καθαρή. Δεν ξέρω μέχρι πού θα φτάσει ο Αρης, μπορεί ωστόσο να καυχιέται διότι διαθέτει τον πολυτάλαντο Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος στην... τρυφερή ηλικία των 19 ετών είναι ήδη ο ηγέτης της ομάδας και ένας εν τη γενέσει του σούπερ σταρ του πρωταθλήματος.

Για τον ΚΑΟΔ μόνο καλά λόγια μπορώ να (ξανα)γράψω! Δεν ξέρω εάν θα (ξανα)ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό ή εάν θα (ξανα)κοντέψει να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, σίγουρα πάντως (ξανα)νίκησε για τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς τα Τρίκαλα και επιφυλάσσεται δια τα περαιτέρω. Οι διαρκώς υποτιμώμενοι Δραμινοί έχουν δυναμική και τώρα (στην τέταρτη σερί και πέμπτη στο σύνολο, παρουσία τους) που αρχίζουν να ενηλικιώνονται και να αποκτούν αυτοπεποίθηση, μπορούν να επενδύσουν περισσότερο πάνω της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3