Πρίφτης: «Νωρίς να μιλήσουμε για στόχους...»

Πρίφτης: «Νωρίς να μιλήσουμε για στόχους...»

Φάνης Παναγιώτου
Πρίφτης: «Νωρίς να μιλήσουμε για στόχους...»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την επιστροφή του στον Άρη ως head coach και τους στόχους που υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr):

Για τη συνεργασία του με τον Άρη

«Θεωρώ ότι είναι ένα βήμα παραπάνω στην μπασκετική μου διαδρομή. Με πολύ χαρά αποδέχτηκα την πρόταση. Δεν το σκέφτηκα πολύ, ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα του Άρη μετά από τέσσερα χρόνια κι αναμφίβολα από ένα πόστο πιο υπεύθυνο.
Είναι μία ομάδα ιστορική με πολύ έντονο παρελθόν, ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η παρουσία του κόσμου. Ο Άρης διαθέτει ένα πολύ μπασκετικό κοινό και είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο, το οποίο διαθέτει την τεχνογνωσία και παρέχει τις συνθήκες σε έναν προπονητή να μπορέσει να εργαστεί απερίσπαστος».

Για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει

«Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Άρη, καθώς για πρώτη φορά έχει να αντιμετωπίσει την δυσάρεστη εμπειρία του άρθρου 99, κάτι που σημαίνει ότι ο Άρης ουσιαστικά καλείται να καλύψει δύο μπάτζετ. Ένα που αφορά τη χρονιά που τρέχει κι ένα που αφορά τους διακανονισμούς του παρελθόντος. Η διοίκηση της ομάδας κάνει πολύ σοβαρή προσπάθεια σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο προκειμένου να μπορέσει να εξομαλύνει τα οικονομικά θέματα που την ταλαιπωρούν. Με αυτό το δεδομένο προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να διευκολύνει όλη την προσπάθεια, δηλαδή να είναι αρκετά οικονομική και ταυτόχρονα αξιοπρεπής κι ανταγωνιστική».

Για τους στόχους που υπάρχουν σε αγωνιστικό επίπεδο

«Οι στόχοι μπαίνουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Αναμφίβολα υπάρχει ο αγωνιστικός στόχος της ομάδας, όμως υπάρχει κι ο ευρύτερος και πιο ουσιαστικός που είναι η οικονομική εξυγίανση. Τόσο η διοίκηση όσο κι εγώ προσωπικά έχουμε συμφωνήσει να κινηθούμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα βάζοντας σε μία ιεραρχία το κομμάτι των στόχων θέλουμε να έχουμε μία ανταγωνιστικότητα κι αξιοπρέπεια ως ομάδα. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους. Πιστεύω όταν έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα από όλες τις ομάδες και μπαίνοντας στη διαδικασία των παιχνιδιών κατά τα μέσα του πρωταθλήματος θα μπορούμε να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα. Σκοπός μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση προσπαθώντας να παίξουμε ένα ελκυστικό μπάσκετ που θα συνδυάζει τα αγωνιστικά αποτελέσματα με το θέαμα που θα είναι ελκυστικό στον κόσμο».

Για την δεύτερη εμπειρία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο (ήταν στο Παγκόσμιο της Τουρκίας το 2010) και πως την βίωσε

«Τα συναισθήματα από αυτό το Παγκόσμιο είναι ανάμεικτα, καθώς η γενικότερη παρουσία της ομάδας στο σύνολο των παιχνιδιών δεν επιβεβαιώθηκε από τον τρόπο με τον οποίο τελειώσαμε τη διοργάνωση. Παρουσιάσαμε έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού, πιστεύω ότι παίξαμε ελκυστικό μπάσκετ, με πολύ έντονο το στοιχείο της ομαδικότητας και της ταχύτητας. Ήταν μία ομάδα που είχε πολύ καλή ισορροπία, σωστή χημεία σε ότι αφορά τους ρόλους παρ” όλες τις ελλείψεις που προέκυψαν. Έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, με πολύ συναίσθημα και πολύ αγάπη μεταξύ μας. Πραγματικά ένιωσα την συνοχή της ομάδας ακόμα περισσότερο την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης που ήταν κι η πιο δύσκολη για όλους μας. Θεωρώ ότι είναι μία ομάδα με προοπτική, καθώς διαθέτει παίκτες που θα συνεχίσουν να παίζουν για αρκετά χρόνια στην Εθνική αλλά ταυτόχρονα κι εμπειρία».

 

Τελευταία Νέα