Μπαρτζώκας: «Ταχύτητα και αθλητικότητα η φιλοσοφία μας»

Μπαρτζώκας: «Ταχύτητα και αθλητικότητα η φιλοσοφία μας»

Μπαρτζώκας: «Ταχύτητα και αθλητικότητα η φιλοσοφία μας»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην media day του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα, στα χαρακτηριστικά των παικτών του και στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε την φιλοσοφία και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να βλέπει την ομα΄δα του να αγωνίζεται στο παρκέ, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε:

Για τα χαρακτηριστικά των νέω παικτών του Ολυμπιακού: «Το σκεπτικό είναι ο Ολυμπιακός, που είναι κλαμπ με ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες κι απαιτήσεις να συνεχίσει να βαδίζει σε επιτυχίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να κατακτήσει τίτλους. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να προσθέσει αθλητικότητα, ενέργεια και εμπειρία από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Και για τους τρεις ξένους που πήραμε οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε ήταν οι καλύτερες. Είχαμε μια δύσκολη περσινή χρονιά. Μετά από δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες, οι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν ανάρπαστοι, είχαν τεράστιες προτάσεις και κάποιοι από αυτούς εξαργύρωσαν αυτή την επιτυχία. Πέρσι είχαμε την αλλαγή επτά παικτών, κάτι που δεν είναι ευχάριστο για τους προπονητές, ενώ φέτος ήμασταν στην ευχάριστη θέση να έχουμε μόνο τρεις προσθαφαιρέσεις. Νιώθουμε ότι το υλικό μας είναι έτοιμο για να ανταποκριθεί».

Για το κριτήριο επιλογής των φηλών της ομάδας: «Η εξέλιξη του μπάσκετ βάσει των κανονισμών είναι άξιο μελέτης. Ο νέος κανονισμός μας οδηγεί πως το μπάσκετ πάει στην ταχύτητα και στην αθλητικότητα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα μεγάλο κορμί σαν σέντερ, κάτι που δεν είχαν οι αντίπαλοι και μας δυσκόλευε αφού ψάχναμε να του βρούμε λεπτά συμμετοχής. Μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον παίκτη, αλλά η απόφασή μας ήταν να επενδύσουμε στην αθλητικότητα. Το πρώτο πράγμα που μετρά είναι η ταχύτητα, με βάση αυτό το πράγμα κινηθήκαμε».

Για το φαινόμενο των εννέα ξένων συνολικά την περσινή σεζόν: «Είναι προφανές όταν χτίζεις μια ομάδα, να ελπίζεις ότι αυτοί που ξεκινούν μια δουλειά θα την τελειώσουν κιόλας. Υπάρχει μία ύλη που διδάσκεται και αυτοί που είναι από την αρχή λογικό είναι να την ξέρουν καλύτερα. Πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε τον Λο, που ήταν πολύ σημαντικός, ενώ οι διεθνείς μας είχαν προβλήματα. Πρίντεζης, Σπανούλης και Περπέρογλου έμειναν μέχρι και 2 μήνες έξω και πολλοί από αυτούς δεν επανήλθαν ποτέ στην κατάσταση που ήταν. Ο Σπανούλης έπαιρνε χάπι 4 μήνες για να κάνει προπόνηση. Ο Βασίλης είναι παίκτης που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη στα πόδια και δεν είχε δουλέψει καθόλου σε αυτό 4 μήνες. Οι αλλαγές και οι προσθήκες είχαν να κάνουν με αυτή την κατάσταση. Μακάρι φέτος να τελειώσουμε τη χρονιά όπως ξεκινήσαμε, αλλά τι μπορεί να συμβεί στην πορεία της σεζόν δεν το ξέρει κανείς».

Για το ματς του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να πω ότι πανηγύρισα επειδή πέσαμε με τον Παναθηναϊκό. Κατά διαβολική σύμπτωση τα μπαλάκια μας έκαναν και παίζουμε ξανά εκτός έδρας, αν και φέτος θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες μιας και θα παίζουν χωρίς κόσμο. Εμείς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτική για ένα παιχνίδι. Θα είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε, με βάση τις δύο σημαντικές μας απουσίες. Δεν κοιτάζουμε πώς θα είναι ο αντίπαλος και προετοιμάζουμε την ομάδα μας όσο καλύτερα γίνεται».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει αγωνιστικά τις απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Τρεμέλ Ντάρντεν...: «Είναι σημαντικές απώλειες. Ειδικά ο τραυματισμός του Ιωάννη ήταν συναισθηματικά για όλους μας αρκετά ψυχοφθόρος. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Λοτζέσκι σε αυτή τη θέση. Πήρατε μια ιδέα για το πώς προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό από τα φιλικά που έγιναν στο Gloria Cup. Ή θα παίξουμε με τρία γκαρντ ή θα βάλουμε δύο φόργουορντ. Ο Τρεμέλ (σ.σ. Ντάρντεν) πάντως δεν θα αργήσει να επιστρέψει, θα χάσει 2-3 επίσημα παιχνίδια».

Για την επιλογή του Τρεμέλ Ντάρντεν, δήλωσε: «Η επιλογή του Ντάρντεν έγινε με απόλυτα αγωνιστικά κριτήρια, τα προσόντα του ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Προέρχεται από τέσσερα χρόνια στην Ευρωλίγκα. Πρόκειται για έναν αθλητή που δουλεύει περισσότερο από έναν 17χρονο. Ο αλτρουισμός του μέσα στο παρκέ θα δικαιώσει την επιλογή μας» με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να προσθέτει πως, «ο Τρεμέλ με τους συμπαίκτες που είχε στην Ρεάλ δεν ήταν δυνατό να δείξει όλα όσα μπορεί. Στον Ολυμπιακό θα είναι πολύ καλύτερος από αυτόν που βλέπαμε στην Ρεάλ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα