Η «ελληνική» Ούνικς ανήκει στην Ευρωλίγκα

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Η «ελληνική» Ούνικς ανήκει στην Ευρωλίγκα
Η Ούνικς Καζάν των Πεδουλάκη, Ζήση, Καϊμακόγλου και τριών ακόμη Ελλήνων άξιζε την πρόκριση στην Ευρωλίγκα.

Η Ούνικς Καζάν επέστρεψε εκεί όπου ανήκει ύστερα από δύο χρόνια απουσίας. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε μέσα από την αγχωτική διαδικασία της προκριματικής φάσης να πάρει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα και πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ.

Ποτέ δεν έλειπαν τα λεφτά στην ρωσική ομάδα, ωστόσο δεν αρκούν μόνο τα ακριβά μπάτζετ για να έρθουν επιτυχίες, χρειάζονται και ρόλοι.

Μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, πολλοί Έλληνες θα είναι στο πλευρό της Ούνικς αφού μία εξάδα συμπατριωτών μας εργάζεται στον ρωσικό οργανισμό.

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν τους Νίκο Ζήση, Κώστα Καϊμακόγλου και Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά στο προπονητικό τιμ υπάρχουν ακόμη οι Γιώργος Βόβορας, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαβέτσης. Δεν τους λες και λίγους...

Νικάει στα «do or die» ματς

Ο Αργύρης Πεδουλάκης από την στιγμή που άλλαξε επίπεδο πάντως ποτέ δεν έχει χάσει do or die game. Με τον Παναθηναϊκό είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού σε όλα τα ματς δίχως αύριο, του Άρη στον τελικό Κυπέλλου ακόμη και της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Το συγκεκριμένο ματς φυσικά ήταν κανονικής περιόδου, αλλά για τον Έλληνα προπονητή ήταν do or … fired αφού η απομάκρυνσή του από τον πάγκο των «πράσινων» έμοιαζε ειλημμένη απόφαση.

Με την Ούνικς τα ίδια πάλι αφού σε τρεις «τελικούς» για τα προκριματικά έκανε το 3/3 έστω κι αν στον ουσιαστικό τελικό βρέθηκε στο -19 στο 23'.

Μπορεί η εικόνα της Ούνικς να μη θύμιζε ομάδα «Πεδουλάκη» καθώς η επίθεση και το μπάσκετ των γρήγορων αποφάσεων ξεχώριζαν. Σίγουρα διαφορετικό σε σχέση με την αμυντική φιλοσοφία που είχε περάσει στον Παναθηναϊκό, ωστόσο κι αυτό αποτελεί μάλλον ένα επιπλέον παράσημο καθώς ο καλός προπονητής είναι αυτός που φτιάχνει τον χαρακτήρα της ομάδα ανάλογα με τους παίκτες που διαθέτει και δεν επιβάλλει τον δικό του τρόπο από τη στιγμή που οι παίκτες του δε θα μπορούσαν να τον ακολουθήσουν.

Η επιθυμία των Ζήση και Καϊμακόγλου

Η συμμετοχή της Ούνικς στην Ευρωλίγκα είναι κάτι το οποίο ήθελαν πολύ οι Ζήσης και Καϊμακόγλου. Κάθε αθλητής ο οποίος σέβεται τον εαυτό του θέλει να αγωνίζεται με τους κορυφαίους. Καλά τα πλούσια συμβόλαια, αλλά το Eurocup είναι ξενέρωτο μπροστά στην Ευρωλίγκα. Αμφότεροι επιστρέφουν εκεί όπου σίγουρα ανήκουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.