Yπό... εξαφάνιση οι Ισπανοί παίκτες στην ΑCB (pic)

Μιχάλης Στεφάνου
Yπό... εξαφάνιση οι Ισπανοί παίκτες στην ΑCB (pic)

bet365

Η Liga Endessa θεωρείται και είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο και πιο οργανωμένο πρωτάθλημα μπάσκετ, παρ' όλα αυτά συνεχίζει να... ξεμένει από Ισπανούς παίκτες.

Όταν μάλιστα μιλάμε για μια χώρα με τεράστια μπασκετική και ακαδημίες-πρότυπα καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Με τίτλο “Οι Ισπανοί παίκτες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την ΑCB", η “Μarca” καταγράφει με στοιχεία του λόγου το αληθές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Από τους 215 αθλητές που απαρτίζουν μέχρι τώρα τα ρόστερ των 18 ομάδων του πρωταθλήματος μόνο οι 84 είναι Ισπανοί, δηλαδή ένα ποσοστό 39% που αναλογεί σε λιγότερους από πέντε ανά ομάδα.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν παρατηρείται μείωση 5% και σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα αυτό έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους νεαρούς αθλητές, οι οποίοι βλέπουν τις πόρτες να κλείνουν αφού οι ομάδες δίνουν προτεραιότητα στους ξένους. Το ποσοστό Ισπανών στην ΑCB, μάλιστα,θα ήταν ακόμη μικρότερο, αν έμεναν εκτός καταμέτρησης οι παίκτες με διπλή υπηκοότητα, δηλαδή οι Ισπανοποιημένοι που καταλαμβάνουν το 10% των 84.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα