Παπανικολάου: «Θέλω να ζήσω το όνειρο του NBA»

Παπανικολάου: «Θέλω να ζήσω το όνειρο του NBA»

Gazzetta team
Παπανικολάου: «Θέλω να ζήσω το όνειρο του NBA»

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την απόφαση του να κάνει το μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για τις νέες προκλήσεις της καριέρας του αλλά και για αυτά που μπορεί να προσφέρει στην νέα του ομάδα.

Ήδη με την άφιξή του στο Χιούστον ο Κώστας Παπανικολάου αρχίζει να βλέπει το όνειρo του NBA να γίνεται πραγματικότητα. Για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του μίλησε σε αμερικάνικο μέσο ο νεαρός φόργουορντ των Ρόκετς, για την ευκαιρία που δεν μπορούσε να αφήσει να πάει χαμένη και με τον γνωστό του τρόπο υποσχέθηκε πολύ και σκληρή δουλεία ώστε να βοηθήσει την νέα του ομάδα με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά δήλωσε για τον τρόπο που πήρε την απόφαση :«Σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα σε πέντε χρόνια από τώρα να αναπολώ αυτή τη στιγμή και να λέω ότι είχα την ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ και δεν το έκανα. Αυτή ήταν μία ευκαιρία ζωής για εμένα και δεν ήθελα να την χάσω. Σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή. Μίλησα με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας (Daryl Morey), ενώ με πήρε τηλέφωνο και ο κόουτς (Kevin McHale), κάτι που σήμαινε πολλά για εμένα. Απλώς όμως δεν ήθελα να είμαι χαζός και να χάσω την ευκαιρία να βρεθώ εδώ και να ζήσω το όνειρο του ΝΒΑ.»

Όσο για το τι να περιμένουν από εκείνον στο Χιούστον :«Δε μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω και να γίνω όσο καλύτερος μπορώ. Δε μου αρέσει να λέω ότι είμαι σκόρερ ή ριμπάουντερ. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ σε κάθε παιχνίδι, να παίξω σκληρά, να βγάλω ενέργεια και να δώσω ό,τι μπορώ στην ομάδα μου. Αν είναι μία χαμένη μπάλα, τότε θα παλέψω για αυτή. Αν είναι ένα κρίσιμο ριμπάουντ, θα προσπαθήσω να το πάρω. Προσπαθώ να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Απολαμβάνω το μπάσκετ όταν η ομάδα είναι χαρούμενη. Όλοι είναι χαρούμενοι όταν κερδίζει η ομάδα.»

Για τις νέες προκλήσεις της καριέρας του :« Είμαι 24 χρονών και έζησα σπουδαίες στιγμές στην Ευρώπη. Το να κερδίσεις δύο φορές την Ευρωλίγκα είναι κάτι απίστευτο για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλα αυτά με βοήθησαν να ωριμάσω ως παίκτης και να νιώσω πιο έτοιμος να έρθω εδώ. Μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις στη ζωή μου. Και αυτή είναι μία νέα πρόκληση για εμένα.»

 

NBA Τελευταία Νέα