Mundobasket 2014: Πρίντεζης: «Πάμε πάλι από την αρχή!» (vid)

Mundobasket 2014: Πρίντεζης: «Πάμε πάλι από την αρχή!» (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
Mundobasket 2014: Πρίντεζης: «Πάμε πάλι από την αρχή!» (vid)

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης αναλύει στο gazzetta.gr πως η Εθνική ομάδα έφτασε στην 5η σερί νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, «φωτίζει» το πλεονέκτημα-κλειδί των διεθνών και συνιστά επιστροφή στην... εκκίνηση, ενόψει Σερβίας.

Την προηγούμενη φορά που αποχαιρέτησε τη Σεβίλλη, πριν από σχεδόν 5 χρόνια, ήταν σχεδόν σίγουρος ότι δύσκολα θα ξαναπατούσε το πόδι του στο “γκαντέμικο” αυτό παρκέ που στις 6 Νοεμβρίου του 2010, υπέστη τον πιο σοβαρό και “τρομακτικό” τραυματισμό στην καριέρα του. Ως παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα, τότε, σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην γηπεδούχο Καχασόλ, είχε καρφώσει τη μπάλα με μπάσιμο στον αιφνιδιασμό, αλλά προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα υποστεί κάταγμα στον αυχένα και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 1,5 μήνα!

Ο λόγος για τον Γιώργο Πρίντεζη, που μαζί με τον Κώστα Καϊμακόγλου έχουν “γεμίσει” ποιοτικά τη θέση “4”, αλληλοσυμπληρώνουν ιδανικά ο ένας τον άλλον και με τις εμφανίσεις τους, δικαιώνουν τον Φώτη Κατσικάρη για την απόφασή του να πάει στην Ισπανία, με δύο “τεσσάρια”. Κόντρα στην Αργεντινή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδυναμία του Νοτσιόνι και του Χερμάν να τον μαρκάρουν και συμβούλεψε τους παίκτες του να “ποστάρουν” όσο πιο συχνά γίνεται τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο “Πριντ” αξιοποίησε το πλεονέκτημά του, δίνοντας επιθετικές λύσεις και προσφέροντας πόντους, που μόνο αυτός τους κάνει να φαίνονται τόσο εύκολοι, έκανε την δεύτερη καλύτερη εμφάνισή του (15π., 4ρ. με 6/8 σουτ) στο τουρνουά.

Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι στη μικτή ζώνη είχαν να λένε για την εκπληκτική συνεργασία με τον Μπουρούση (πάσα πίσω από την πλάτη βγαλμένη από τα highlights του ΝΒΑ!) στο καλάθι με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 79-71! Παρά την κούραση, ο Γιώργος μοίραζε παντού χαμόγελα και “high five” και μιλώντας στο gazzetta.gr δήλωσε ότι η αξία των “γκαούτσος”, δίνει μεγάλη σημασία στην νίκη της Ελλάδας. Έχοντας πλέον ζήσει πάρα πολλά στο υψηλότερο επίπεδο, “προσπέρασε επιμελώς” τον άκρατο ενθουσιασμό φιλάθλων, παραγόντων και δημοσιογράφων που επικρατούσε, συνέστησε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία ενόψει της συνέχειας και μας αποκάλυψε ότι το κάρφωμα που έκανε εν κινήσει (παίρνοντας τα βήματα) στον αιφνιδιασμό, ήταν το πρώτο μετά την αποφράδα εκείνη βραδιά...

«Δεν κερδίσαμε κάποια τυχαία ομάδα!»

«Ξέραμε όλοι ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο... Η Αργεντινή δεν συγκαταλέγεται καθόλου τυχαία στις πέντε καλύτερες ομάδες του κόσμου, τα τελευταία 10-12 χρόνια κι εμείς οι Έλληνες ειδικότερα, το θυμόμαστε καλά από τις συναντήσεις μας στα προημιτελικά δύο διαδοχικών ολυμπιακών τουρνουά κι αυτό φάνηκε και σήμερα (σ.σ.: χθες)! Προσωπικά, ακόμη κι όταν ξεφύγαμε με 20 πόντους, περίμενα ότι θα αντιδράσουν γιατί έχουν παίκτες ηγέτες και μαχητές και ήμουν προετοιμασμένος, ότι θα είχαμε δύσκολο βράδυ. Από ‘και και πέρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συνολική εικόνα και τις νίκες που πετύχαμε εδώ στη Σεβίλλη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ξεχάσουμε τι κάναμε έως τώρα και να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Τώρα μπαίνουμε στο δύσκολο μονοπάτι και αγώνας με τη Σερβία, θα είναι κομβικός για τη συνέχεια...», μας είπε αρχικά έμπειρος άσος της ελληνικής ομάδας, που τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον 2ο όμιλο, παίζοντας το πιο όμορφο μπάσκετ των τελευταίων ετών.

«Προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο!»

«Κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Σήμερα, έπρεπε να τρέξουμε, να βγάλουμε ενέργεια και να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, γιατί αυτό θα μας έδινε έξτρα πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας. Έχουμε δείξει, όμως, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και απέναντι σε ομάδες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε control game και αυτή η προσαρμοστική ικανότητα που έχουμε, είναι ένα πολύ μεγάλο προσόν της ομάδας μας!», υποστήριξε ο 2ος σκόρερ της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Έχουμε την εμπειρία για την διαχείριση του νοκ-άουτ ματς!»

«Τώρα, εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε σωστή διαχείριση των καταστάσεων που θα βρούμε μπροστά μας, γιατί πλέον μετράει και η κάθε λεπτομέρεια. Έχουμε την εμπειρία για τέτοιου είδους αγώνες και το μυστικό είναι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε στη 1η φάση και να μπούμε στο γήπεδο σαν να δίνουμε το πρώτο μας ματς στην διοργάνωση!», υπερθεμάτισε ο 29χρονος διεθνής πάουερ-φόργουορντ λίγο πριν αποχαιρετήσει το “Παβεγιόν Σαν Πάμπλο”, στο οποίο βίωσε μία από τις δυσάρεστες στιγμές της καριέρας του.

 

Τελευταία Νέα