«Ανυπομονώ για τη μάχη Μπουρούση-Σκόλα»

Μιχάλης Στεφάνου
«Ανυπομονώ για τη μάχη Μπουρούση-Σκόλα»

bet365

Ο παλαίμαχος Αργεντίνος άσος μιλάει στον ανταποκριτή του Gazzetta στην Ισπανία Μιχάλη Στεφάνου, για το αποψινό μεγάλο ματς και όχι μόνο...

Στα πρώτα μπασκετικά του βήματα είχε βρεθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ακολούθως έκανε μια σπουδαία καριέρα κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ με τους Σπερς (2005), αλλά κι ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στη χώρα μας το 2004. Την εθνική ομάδα την αντιμετώπισε αρκετές ως παίκτης και απόψε θα κληθεί να την σχολιάσει για λογαριασμό της αργεντίνικης τηλεόρασης . Ο λόγος φυσικά για τον Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, τον βετεράνο άσο, ο οποίος βρίσκεται στην Σεβίλλη, μίλησε στο Gazzetta.gr για τον τελικό του Β' ομίλου του Μουντομπάσκετ και θυμήθηκε την τρέλα των Ελλήνων φιλάθλων.

Η ομάδα που θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, θα κατακτήσει την πρώτη θέση και θα αποκλείσει πιθανή συνάντηση με την οικοδέσποινα Ισπανία μέχρι τα ημιτελικά, κάτι που για τον Ομπέρτο δεν είναι καθόλου αμελητέο: “Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μπόνους για τον νικητή. Σίγουρα στο μπάσκετ κανείς δεν είναι ανίκητος και όλα μπορούν να συμβούν, όμως εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, η Ισπανία και φυσικά η Αμερική είναι ενάμισι επίπεδο πάνω απ' όλους. Αν λοιπόν μπορείς να την αποφύγεις μέχρι τα ημιτελικά είναι κάτι 100% ευπρόσδεκτο”.

Όσο για το τι είδους παιχνίδι περιμένει απόψε και πού αυτό θα κριθεί, ο Ομπέρτο ξεκαθάρισε: “Είμαι βέβαιος ότι το ματς θα είναι πολύ σκληρό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μάθει να παλεύουν και να παίζουν με καρδιά. Θα κριθεί στη δύναμη στο ρυθμό και στην ενέργεια. Εδώ η Ελλάδα έχει ένα προβάδισμα καθώς στηρίζεται σε τουλάχιστον εννιά παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία. Στην Αργεντινή υπάρχουν παίκτες με εμπειρία και αδιαμφισβήτητη ποιότητα, αλλά πρέπει να δούμε αν θα μπορέσουν να αντέξει μέχρι το τέλος σε συνθήκες μεγάλης έντασης”.

Ο 39χρονος Αργεντίνος αναφέρθηκε στα στοιχεία, αλλά και τα πρόσωπα που ξεχωρίζει από την ελληνική ομάδα. “Διαθέτει μια αξιοσημείωτη ισορροπία, πράγμα που συνήθως σπανίζει σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Πραγματικά μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος που μοιράζεται το παιχνίδι της Ελλάδας. Φουλ ομαδικό πνεύμα! Ο Μπουρούσης είναι ένας φανταστικός παίκτης με καλό μακρινό σουτ και ικανότητες τόσο με πλάτη όσο και με πρόσωπο στο καλάθι. Ανυπομονώ για τις προσωπικές του μάχες με τον Σκόλα. Ξεχωρίζω επίσης τον Παπανικολάου, ο οποίος είναι ένας αληθινός μαχητής με τεράστια προσόντα και νομίζω ότι έχει τις δυνατότητες να σταθεί στο ΝΒΑ. Εντύπωση φυσικά μου έχει κάνει και ο μικρός, ο Αντετοκούνμπο, ένα παιδί με σπάνια χαρίσματα και εντυπωσιακή ωριμότητα για την ηλικία του”.

Η Ελλάδα, πάντως, θα αποτελεί πάντα για τον Ομπέρτο σημείο αναφοράς: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη των φιλάθλων και γενικά το πάθος που υπήρχε στην Ελλάδα για το μπάσκετ όταν σε νεαρή ηλικία βρέθηκα εκεί. Ήμουν άπειρος και είχα κληθεί να αγωνιστώ στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τότε. Η πίεση που υπήρχε με έκαν να χτίσω πιο γρήγορα το χαρακτήρα μου. Επίσης, στην Ελλάδα το 2004 έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου με την εθνική ομάδα”.

 

Τελευταία Νέα